Horoskop i astrologija predviđaju budućnost na osnovu položaja zviejzda i veliki broj ljudi vjeruje u njih. Skoro svaki medij ima sekciju horoskopa i neki ga čitaju iz čiste zabave dok drugi svoje planoe prave sukladno sa njima.

Svibanj 2024. donosi željno iščekivana astrološka predviđanja renomiranog ruskog astrologa Pavela Globe. U svojoj prognozi vješto identificira znakove zodijaka koji će uživati ​​u sreći tijekom ovog mjeseca, kao i one koji bi mogli naići na nekoliko prepreka na putu.

  • Za one rođene u horoskopskom znaku Bika, mjesec svibanj često predstavlja značajne izazove, osobito u njihovim profesionalnim životima, tjerajući ih da donose teške odluke između svoje karijere i osobnih odnosa.

Kako bi spriječili neizbježne sukobe, osobama rođenim u znaku Ovna snažno se preporuča da daju prioritet svom partneru i aktivno njeguju svoju vezu.

 

Blizance očekuju nove veze, posebno one romantične. Moguće je da ćete naići na iskrenu ljubav. Za one koji su već predani, usavršavanje sposobnosti rješavanja sukoba pokazat će se korisnim.

  • Svibanj donosi obećavajuće izglede i za rakove. Ovaj će mjesec otkriti nove mogućnosti za profesionalni razvoj i romantične pothvate.

Pred Lavovima je izuzetno dinamičan mjesec. Kako biste zadržali svoju istaknutu poziciju, bit će vam bitno da neprestano budete u središtu pozornosti i marljivo se trudite postići željeni trijumf.

U mjesecu svibnju Djevicama je važno pronaći skladnu ravnotežu između radne etike i osobnog života. Dok su Djevice poznate po predanosti i marljivosti, Globa savjetuje da ne zanemaruju vlastite interese i da izbjegavaju nepotreban pritisak na partnera.

Globa je za Vage dobio upozoravajuću poruku u vezi mogućih sukoba unutar obitelji i s partnericom. Za poboljšanje komunikacije i osjetljivosti, imperativ je fokusirati se na osobni rast. Na taj način se mogu uspostaviti zdrave i učinkovite linije komunikacije. Ključno je ne dopustiti da se skrene s tog puta.

Osobe rođene u horoskopskom znaku Škorpiona preporuča se da budu oprezne i suzdrže se od preuzimanja obveza koje nisu u stanju ispuniti.

Strijelcima je astrolog predvidio susrete s prošlošću, dok Jarce očekuju obećavajuća nova poznanstva.

Svibanj nosi velika iščekivanja za Vodenjake i Ribe, jer očekuju veličanstveno procvat. Mjesec će se odvijati bez značajnih neočekivanih događaja, ostavljajući vam divno i ljubazno iskustvo.Kao najpovoljnije datume ugledni Rus istaknuo je 5. i 6. svibnja, a posebno povoljnim smatra 16., 17., 23. i 30. svibnja.

Šta je astrologija?

Inherentna radoznalost i fascinacija ljudske prirode leži u carstvu nepoznatog i neizmjernog. Kroz povijest su pojedinci bili privučeni zagonetnim i neistraženim teritorijima, koji su obuhvaćali različita područja proučavanja. Ovo očaravanje nebeskim područjem vidljivo je u tri različita područja: astronomiji, astrologiji i kalendaru.

  • Uobičajeno je da se pojmovi astronomija, znanstveno istraživanje nebeskih tijela, i astrologija, ispitivanje utjecaja nebeskih tijela na život pojedinca, pogrešno zamjenjuju. Međutim, važno je prepoznati da se ove dvije domene značajno razlikuju. Dok je astronomija priznata i cijenjena znanstvena disciplina, astrologija se smatra pseudoznanošću, unatoč svom širokom utjecaju u svijetu.

Porijeklo astroloških predviđanja može se pratiti unatrag do Babilona, ​​gdje je imenovano i identificirano 12 zviježđa. Ta su se zviježđa povezivala sa životinjama, a kasnije su ih Grci nazivali zodijakom, označavajući krug životinja. Različiti narodi neovisno su formulirali vlastita pravila i sustave horoskopa i astrologije, što je dovelo do uspostavljanja sustava u Indiji koji datira iz 1000. pr. Kr. Dok je 20. stoljeće svjedočilo oživljavanju horoskopa u zemljama diljem svijeta, utjecaj astrologije nikada nije oslabio u Indiji.

Preporučujemo