Prije nekoliko dana se u javnosti oglasila glumčeva kćerka sa tvrdnjom da je prevarena za nasljedstvo. Glumac Lana Gutović cijeli je život održavao namjernu odvojenost između obitelji i javnosti. Čak i nakon njegove smrti, otkrivenje njegovo četvero djece ostalo je nepoznato. Iako je poznato da je iza sebe imao dva braka, malo tko je bio upućen u identitete bivših supruga Lane Gutović, o kojima je rijetko govorio. Lane u prethodnom braku ima dvije kćerke Milicu i Nevenu. Milica, koja je i glumica i balerina, igrala je u zapaženim ostvarenjima poput “Ivkove slave” i “Hotela sa sedam zvjezdica”. U međuvremenu, Nevena, iako u javnosti nedovoljno poznata, vodi privatniji život. Nedavno je Milica na svom Facebook profilu podijelila srceparajuću priču o gubitku očevog nasljedstva kao rezultat prevare.

Nakon trideset godina braka s prvom suprugom, glumac koji je u međuvremenu preminuo, odlučio je raskinuti njihov brak. Unatoč razvodu, nastavili su održavati prijateljske odnose. Nakon razvoda, glumac se vjenčao s kolegicom glumicom Biljanom Knežević. Zajedno su na svijet dočekali dva sina, Spasoja i Jakova. Njihov brak trajao je desetljeće, zaključivši ga 2011. godine. Slično kao i u prethodnom braku, glumac je u ovoj zajednici radije ostao povučen i zaštitio svoj osobni život. Trenutno je Biljana Knežević zaposlena u Pozorištu na Terazijama. Proglašen za jednog od najpametnijih pojedinaca iz Srbije, Lane Gutović često je koristio humor na račun žena, zbog čega su pojedine ženske skupine izjavile da će pokrenuti postupak protiv njega. Zanimljivo, niti jedan od njegovih bivših supružnika nije mu istupio u prilog tijekom ove polemike. Prema riječima legendarnog glumca koji je tragično preminuo u kolovozu 2021. od posljedica koronavirusa, humor nije univerzalan. Na primjer, ako se žena zabije autom u stup zbog svoje loše vještine parkiranja, to može biti zabavno svima osim njezinom suprugu koji je kupio vozilo. Komičnu vrijednost ove “male nezgode” mogla bi cijeniti samo vozačica ako je njezin suprug bio taj koji je kupio automobil. No, da je sama kupila automobil, situacija ne bi bila smiješna. U biti, uvijek će postojati netko tko ne uspijeva shvatiti humor i šale koje se dijele.

Biografija:

Oboje Lanetovih roditelja bavili su se obrazovanjem. Ima stariju sestru Bojanu, za koju je rekao da je još uvijek vrlo zaštitnički nastrojena prema njemu. Prvotno je Lanet želio diplomirati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, ali se ipak odlučio za audiciju na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju. Na njegovo zadovoljstvo, odmah je primljen u program. Tijekom studija Lanet je imao privilegiju biti pod mentorstvom cijenjenih profesora poput Minje Dedića, Milenka Maričića i drugih. Lanet je u jednom trenutku svog života sklopio svetu bračnu vezu i zajedno sa suprugom na svijet dočekali prelijepu kćerkicu Milicu. Po uzoru na oca, Milica je krenula na samostalan put u sferi glume, istražujući i baletnu umjetnost. Pred kraj 2016. godine Milica je doživjela radost majčinstva, pa je Lanet dobio cijenjenu titulu djeda. Lanet je više od desetljeća bio u strastvenoj izvanbračnoj vezi s Biljanom Knežević, talentiranom balerinom Kazališta na Terazijama. Vrijedi napomenuti da Lanet s Biljanom dijeli dva sina, Janka i Spasoja. Uz umjetničko bavljenje, Lanet se već petnaestak godina aktivno bavi i proizvodnjom predmeta od gume. Iako je imao težnje za osnivanjem kazališnog kabareta, Lanet nije uspio taj san ostvariti zbog nedostatka materijalne potpore. Tijekom svoje karijere Lanet je svjesno odbio brojne projekte jer nije želio surađivati ​​s kolegama o kojima nije imao dobro mišljenje.

Odgojio ga je otac povjesničar, a naučio ga je umijeću analiziranja svijeta oko sebe. Za razliku od svoje komičarske scene, priznao je da je privatno suzdržaniji i da uživa u trenucima tišine. Bio je izbirljiv u dijeljenju savjeta, a utjehu je nalazio u samoći, zbog čega su ga mnogi doživjeli kao arogantnog. Unatoč svojoj sklonosti ograničenoj ljudskoj interakciji, naposljetku je odabrao glumačku karijeru, put koji se za njega činio neizbježnim. Ostajući apolitičan, bio je nositelj liste DSS-a u općini Voždovac, ali se nakon dolaska na vlast suzdržao od aktivnog političkog angažmana. Čvrsto je vjerovao da srpska politika ima utočište za brojne Šojićeve srodne pojedince koji govore sličnu retoriku i dijele duhovnu sličnost. Lane je svojedobno bio predsjednik Udruge umjetnika i zalagao se za postavljanje nacionalnih mirovina na 1000 eura, iako je konačni iznos u konačnici prepolovljen. Strastveni ljubitelj životinja, u jednom je trenutku u vlastitom dvorištu uzgajao i patke, koze i kokoši. Miloš Žutić bio je komičar kojeg je izuzetno cijenio. U slobodno vrijeme gledao je dokumentarne filmove usredotočene na prirodu, povijest i ruski zločin. Pronalazeći radost u aktivnostima kao što su pecanje i posjećivanje pubova u kojima su svirale tihe melodije, ispunjavao je svoje slobodne sate zadovoljstvom. Značajan događaj dogodio se 2016. godine kada mu je renomirani umjetnik Andreja Josifovski odao počast muralom na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Preporučujemo