Čini se da su ovaj recept, koji je nekoć bio omiljen, svi zaboravili. Međutim, neophodno je da ga ponovno razmotrimo. Količina mjera po šalici težine 200 grama ovisi o tvari koja se mjeri. Specifične mjerne jedinice za svaku tvar će se razlikovati u skladu s tim. Jedna cijela šalica napunjena vodom koja je postala kisela. Dvije šalice oraha. Recept zahtijeva ukupno 2 šalice brašna pomiješanog s praškom za pecivo. Mjera od pola šalice granuliranog šećera. Mjera cimeta koja je ekvivalentna jednoj žličici.

Započnite ulijevanjem kisele vode u posudu, mjereći je do najbližeg mililitra. U posebnoj zdjeli prosijte potrebnu količinu brašna s jednim dijelom praška za pecivo, šećerom i cimetom te na kraju dodajte limunovu koricu i ulje. Sve sastojke dobro izmiješati, pa dobivenu smjesu izliti u manji pleh obložen papirom za pečenje. Za dodatnu aromu pospite nasjeckanim bademima ili listićima badema po vrhu prije nego što pleh pečete na 180C 50 minuta. Kako dani postaju sve kraći i hladniji, još uvijek postoje neke prednosti. Smješteni u toplini svog doma, imamo više slobodnog vremena za prepuštanje sitnim dnevnim rutinama, kao što je ispijanje omiljene kave.

Ovo je savršen trenutak da konačno isprobamo sve one recepte za tople napitke koje smo čuvali za vrijeme kada zahladi. Ovdje imamo recept za ukusnu slanu kavu s karamelom koja će zasigurno zadovoljiti želju onih koji uživaju u kremastoj kavi punog okusa.

Nije potrebno biti profesionalni barista da biste uživali u odmoru u šalici. S modernim automatskim aparatima za espresso kavu kao što je Philips LatteGo postalo je jednostavno napraviti odličnu kavu kod kuće. Prije nego što podijelite recept, ključno je razumjeti ključ fantastične latte kave. Nedvojbeno, kruna je svilenkaste, kremaste pjene koja je na vrhu. Sustav za mlijeko Philips LatteGo proizvodi savršenu pjenu, stvarajući baršunastu teksturu koja zadovoljava naše želje. Štoviše, lako se čisti jer nema standardnu ​​cijev kao većina aparata za espresso. Za slani karamel latte potrebni su ovi sastojci:

Odmjerena količina mliječnog vrhnja neutralnog okusa, ukupno pola šalice.
Za dašak slatkoće preporuča se jedna žlica preljeva od karamele, uz dodatnu žlicu rezerviranu za dekoraciju. Mala količina ekstrakta vanilije, otprilike jedna četvrtina čajne žličice. Aparat Philips LatteGo proizvodi ukusan Latte Machiato koji će zasigurno zadovoljiti vašu želju za kavom. Mala količina soli iz oceana. Proces pripreme za bilo koji zadatak ili događaj može se uvelike razlikovati ovisno o specifičnim okolnostima. Međutim, postoje određeni koraci koji se mogu poduzeti kako bi se osiguralo da je osoba potpuno spremna uhvatiti se u koštac s trenutnom situacijom. Ovi koraci mogu uključivati ​​provođenje istraživanja, prikupljanje potrebnih materijala ili opreme, izradu detaljnog plana ili nacrta i vježbanje svih potrebnih vještina ili tehnika. Važno je napomenuti da proces pripreme treba prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima uključene osobe ili grupe.

Nakon što zagrijete vrhnje, sjedinite ga u posudi s preljevom od vanilije i karamele. Koristeći zaslon osjetljiv na dodir na aparatu Philips LatteGO, odaberite opciju Latte Machiato među 12 vrsta kave koje se mogu proizvesti pomoću ovog pionirskog uređaja. Zvuk 100% keramičkog mlinca će se čuti dok melje kavu prije kuhanja, pridonoseći njezinom iznimnom okusu. Dobivenu latte spojite s karamel kremom, ukrasite šlagom, a zatim prelijte karamel umakom, uz dodavanje nekoliko zrnaca morske soli da pojačate okus karamele.

Preporučujemo