On je jedan od najpopularnijih pop pjevača u regiji. Roditelji mu nisu dozvolili da pjeva na proslavama u početku jer su želeli da on prvo upiše muzičku akademiju. Međutim, kada je imao šesnaest godina, otac mu je dozvolio da nastupa u obližnjoj piceriji, gdje je provodio dosta vremena. Došli su njegovi prijatelji i bili su svi veoma srećni i oduševljeni. Potom je svirao na splavu “Hrabro srce”, pomagao mu je otac i bio mu je menadžer i pratio ga je na nastupima.

Pored predivnog glasa Sašu krasi i izgled zbog kojeg za njim uzdiđu djevojke i žene. Saša Kovačević se nedavno suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, zbog kojih je morao da otkaže sve nastupe na mesec dana i da se potpuno posveti svom životu. Srećom, uspješno se oporavio i nastavio dalje.

Saša Kovačević već dugi niz godina slovi za jednog od najzgodnijih pevača na javnoj sceni, a za svoj apolonski izgled zaslužni su uglavnom redovni treninzi i pravilna ishrana. Iako ga je porodica često kritikovala što je prešao granicu i bacio gotovo svu uobičajenu hranu, nije odustajao. Uglavnom jede ribu, piletinu i govedinu. Za vrijeme nastupa pije vodu, limunadu i bijelo vino. Pirinač i krompir konzumira kao ugljene hidrate. Sašin meni sadrži raznovrsno povrće i izbor voća.

Saša trenira pet do šest puta sedmično, u zavisnosti od poslovnih obaveza i putovanja. Kako je jednom rekao, bilo je trenutaka kada su mu “oči bile gladne” pa bi pojeo nešto slatko, ali se u tim trenucima kontrolisao i nije odstupio od pravila koja je sebi postavio. Dnevni meni Saše Kovačevića izgleda ovako:

Doručak: 8 do 10 jaja (1 do 2 žumanca, ostalo samo belanca) ili tunjevina, 2 do 3 kriške prepečenog  hleba i salata

Ručak: piletina, ćuretina ili biftek, pirinač i salata

Večera: riba

Naravno uz sve to idu i redovni treninzi u teretani.

Preporučujemo