Početak sezone balova u Beču se održava u novembru, obilježen javnom prezentacijom valcera u srcu grada. Statistički podaci govore da je za to vrijeme u glavnom gradu Austrije organizovano preko 500 balova, uz brojne događaje koji privlače hiljade posjetitelja. Stanovnici Beča često izjavljuju, bez mnogo razmišljanja, da im ovo doba godine predstavlja najveću ljepotu. Jedno od cenjenih okupljanja u ovom periodu je Svetosavski bal, manifestacija prepuna tradicije koju krasi i prva dama Tamara Vučić.

Tokom nedavno održane komemorativne manifestacije povodom obeležavanja 25 godina Svetosavskog bala, održane u grandioznoj nekadašnjoj carskoj palati Hofburg, Prva dama Srbije je još jednom pokazala svoj besprekoran modni smisao. Njeno odelo savršeno je upotpunilo raskošnost prostora, dodatno naglašavajući njenu stilsku snagu. U svom uobičajenom staloženom i prefinjenom maniru, gospođa Vučić se opredelila za produženu haljinu u delikatnoj bebi plavoj nijansi, ukrašenu trodimenzionalnim cvećem u prelepoj nijansi kajsije. Odstupajući od njenog uobičajenog izgleda, kosa joj je bila meko uvijena i elegantno podignuta. Kako bi upotpunila svoj ansambl, odabrala je upečatljive minđuše i suptilnu, ukusnu šminku.

Za to vrijeme Beč je vidio veći broj prvih dama iz regiona. Među njima je bila i Milena Milatović, supruga predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Svojom upečatljivom crvenom haljinom ostavila je trajan utisak na Operskom balu. Kao nova prva dama Crne Gore, Milena Milatović je imala ključnu ulogu u podršci svom suprugu Jakovu tokom njegove izborne kampanje. Jakov Milatović, ekonomista i bivši ministar ekonomskog razvoja u prvoj vladi formiranoj nakon parlamentarnih izbora održanih u avgustu 2020. godine, preuzeo je ulogu novog predsjednika Crne Gore. Tokom kampanje i izbora, Milena Milatović, sada prva dama, dosledno je podržavala svog supruga Milatovića, stajajući uz njega. U predizbornom periodu Milatović je svoju suprugu vješto držao podalje od očiju javnosti, ali je sada ona postala centar velikog interesovanja javnosti. Kao rukovodilac finansijsko-ekonomskih poslova u crnogorskom elektroprenosnom sistemu, Milena ima istaknutu ulogu. Zanimljivo je da je ovo mjesto dobila za vrijeme mandata njenog supruga kao ministra. Milena i njen supružnik, poznatiji kao bračni par Milatović, ponosni su roditelji troje dece: Sare, Ane i Davida. Njihova najmlađa ćerka Ana rođena je sredinom februara ove godine, dok su Sara i David njihova starija deca. Na Milatovićevom Instagram nalogu nalaze se brojne porodične fotografije i video snimci, dok Milena teži skromnom prisustvu i retko deli sadržaj na platformi. Na osnovu podataka imovinskog kartona za 2021. godinu, otkriva se da Milatović posjeduje stan od 46 kvadrata. Pored toga, njegova supruga Milena deli vlasništvo nad zasebnim stanom od 68 kvadratnih metara. Samo 2 mjeseca prije izbora, Milena je dobila treće dete, prelepu ćerku po imenu Ana.

Poznata po svojim prefinjenim preferencijama i skromnom držanju, Milena odiše sofisticiranošću. Haljina, koju je stručno izradio dizajner Lazar Ilić, neprimetno spaja bezvremensku gracioznost sa daškom modernosti. Posebno je upečatljiva nježna metalna ruka koja krasi lijevu stranu, smještena blizu srca, simbolizirajući duboku ljubav prema domovini. U Državnoj operi, crnogorski par je imao priliku da upozna predsjednika Austrije Alexandera Van der Bellena i njegovu suprugu Doris Schmidauer. Utvrditi koja prva dama ima vrhunski smisao za modu je izazovan zadatak, iako je nesporno da su i Tamara i Milena birale ansamble koji će nesumnjivo ostati tema razgovora do predstojeće balske sezone. Jasno je da obje imaju vrhunski modni stil.

Preporučujemo