Vojislav Voja Brajović, renomirani srpski glumac na polju kazališta, televizije i filma, prvi put je stekao široko priznanje sedamdesetih godina prošlog stoljeća ulogom Tihog u filmu “Otpisani”. Iako je od tada odigrao bezbroj drzgih uloga stariji ga najviše pamte upravo po ovoj. Rođen 11. svibnja 1949. godine u Valjevu, trenutno živi i radi u Beogradu. Brajovićeva strast prema glumi rasplamsala se tijekom srednjoškolskih godina, što ga je navelo da upiše Fakultet dramskih umjetnosti (FDU) u Beogradu. Tijekom svog boravka na FDU-u započeo je svoju glumačku karijeru, ostvarivši na kraju iznimne izvedbe u bezbrojnim kazališnim produkcijama, televizijskim serijama i filmovima. Kroz svoju slavnu karijeru nagrađen je brojnim prestižnim nagradama u Srbiji i okruženju. Od svibnja 2007. do srpnja 2008. Brajović je čak bio i ministar kulture u Vladi Srbije. Nastavljajući obiteljsko naslijeđe, glumom se bavi i kći Iskra Brajović, a njen primjer slijedi i sin Vukota. Brajović je trenutno u sretnom braku s glumicom Milicom Mihajlović, s kojom ima sina Relju.

Za razliku od starije braće Vukote i Iskre, najmlađi sin Voje Brajovića i dalje je misterija za širu javnost. Relja, dijete poznatog glumca iz drugog braka s kolegicom Milicom Mihajlović, rijetko se pojavljivao uz roditelje na medijskim fotografijama. Odabravši drugačiji put od obitelji, Relja Brajović, danas 22-godišnjak, odlučio je da se glumom ne bavi kao njegovi roditelji, starija sestra i brat. Umjesto toga, odlučio se usredotočiti na svoju strast prema glazbi i sportu. U slobodno vrijeme bavi se vaterpolom. S ljubavlju prema rock glazbi, utjehu pronalazi u pjesmama Johnnyja Casha i Amy Winehouse. Kao član rock grupe Majak pokazuje svoje umijeće gitarista. Njegove književne preferencije naginju prema povijesnoj građi, budući da je strastveni čitač. Naime, Voja Brajović ga je pohvalio u intervjuu. Dok je mlađi sin Voje Brajovića rijetko pričao o obiteljskim traumama iz prošlosti, poznato je da se u jednom trenutku suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemom. Srećom, to je poglavlje sada u dalekoj prošlosti, a Relja napreduje, uživa u životu ispunjenom radošću i svrhom. Vrijedi istaknuti intrigantnu činjenicu da se mlađi sin Voje Brajovića, za razliku od svojih vršnjaka, ne bavi društvenim mrežama i nedokučiv je za trag. Čini se da mu Illegala, prema svim izvješćima, idealno pristaje.

Tijekom intervjua  koji je Voja dao za jedan domaći časopis, fokus razgovora bio je prvenstveno na njegovom braku s Milicom i izazovima s kojima se glumci općenito suočavaju. Naglasio je teškoće života s njim i pohvalio Milicu kao svoju nepokolebljivu podršku i heroja. Opisao ju je kao normalnu, kreposnu i poštenu osobu. Milica, inače uspješna glumica, prepoznata je i kao kćerka poznatog pisca Dragoslava Mihajlovića (autora “Kad su tikve cvjetale”). Osvrnuvši se na vrijeme koje je proveo kao ministar kulture od 2006. do 2007. godine, iznio je svoja razmišljanja o stanju kulture u Srbiji. Unatoč pojašnjenju da se tijekom svog mandata nikada nije bavio politikom, posvetio je svoje napore vraćanju kulture na mjesto koje joj pripada, a koja je dugo bila zapostavljena. Također je izrazio zabrinutost za položaj umjetnika u Srbiji, žaleći se na skroman budžet koji doprinosi njihovim siromašnim životnim uvjetima.

 

Za njega je doista obeshrabrujuće što je stanje naše kulture potonulo do te dubine, što je rezultiralo užasnim stanjem naših kazališta koja se oslanjaju na podršku publike. Unatoč tome što je u početku razmišljao o studiju na umjetničkoj akademiji, naposljetku je odabrao put glume, a strast prema njoj je, tvrdi, nepokolebljiva do danas. Svoj poziv smatra pozivom koji nadilazi vrijeme, vjerujući da se umjetnici nikada ne mogu istinski povući. Unatoč brzom postizanju goleme popularnosti, svoju sposobnost da zadrži prisebnost i ostane prizemljen pripisuje svojoj samodisciplini i strahu.

Preporučujemo