U nedavnoj publikaciji Waltera Isaksona, poznatog biografa milijardera Elona Muska, objavljena je fotografija koja navodno prikazuje kuhinju i dio dnevne sobe koji pripadaju jednom od najbogatijih pojedinaca našeg vremena.

Milijarderov skromni dom predstavljen je javnosti kroz fotografiju koju je Isakson podijelio na svom profilu na društvenoj mreži X, pružajući jedinstven uvid u njegov životni prostor.

Isakson je nedavno pisao o Muskovoj odluci 2020. da proda svojih pet prostranih kuća i svoju skromnu kuću s dvije spavaće sobe u Boca Chici u Teksasu učini svojim glavnim stanovanjem. Upravo u ovom skromnom prebivalištu Musk bi sjedio za rustičnim drvenim stolom i obavljao telefonske razgovore.

Smještena u neposrednoj blizini mjesta lansiranja Space X-a, kuća ima otvoreni koncept dizajna koji neprimjetno integrira dnevni boravak i kuhinju, bez ikakvih prepreka. Stol u dnevnoj sobi krasi niz intrigantnih predmeta, uključujući mač, niz knjiga, zadivljujuće društvene igre, pa čak i repliku rakete.

Poster časopisa naučne fantastike krasi zid pored kuhinje, dok je Tesla jakna ležerno prebačena preko stolice.

Mask je 2020. objavio da će likvidirati gotovo svu svoju fizičku imovinu, uključujući i kuću. Kuće u vlasništvu milijardera, prvenstveno smještene u regiji Los Angelesa, brzo su prodate. Pred kraj 2021. uspješno je prodao svoju posljednju imovinu, luksuznu vilu u San Francisku, za nevjerovatnu cijenu od skoro 30 miliona dolara. Vrijedi napomenuti da je Grimes, Muskova bivša partnerica i majka troje djece, jednom primijetila njegov skroman način života. Milijarderu nije strano praktikovanje štedljivosti. Dok je bio student, priča se da je trošio samo jedan dolar dnevno na osnovne životne namirnice, dajući prioritet održivoj potrošnji.

– Da li najbogatija osoba na planeti živi na ovoj lokaciji? To je zaista indikativno da daje prednost drugima u odnosu na sebe i svoj lični način života – primjećuje korisnik.

Jedan korisnik je izrazio nelagodu kada najbogatija osoba na planeti nema kuhinju veću od njihove, smatrajući to uznemirujućim. Dodavanje trećeg korisnika sa sobom donosi uključivanje doslovno svega što bi vam moglo zatrebati.

Preporučujemo