Branimir Brstina, poznat kao Bane, je srpski glumac. Školovanje je započeo u Zrenjaninu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine, pohađajući klasu Miroslava Dedića. Prvu ulogu nakon završetka studija odigrao je u Narodnom pozorištu u Beogradu u predstavi “Lenjin, Staljin, Trocki”. Postao je stalni član Ateljea 212 u Beogradu od 1983. godine. U Zvezdara teatru ostvario je uloge u predstavama poput “Zvezda na čelu naroda”, “Navala”, “Kako potamaniti gamad”, “U plamenu strasti” i “Kus petlić”.

 

Od 2001. godine, igra u predstavi “Anđela”. Brstina je nastupao i u drugim renomiranim pozorištima kao što su Pozorište 212, Beogradsko dramsko pozorište i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu.Javnost je u neizvesnosti kada su u pitanju sin i ćerka Branimira Brstine. Jedan od istaknutih domaćih glumaca, Branimir Brstina, dugi niz godina je prisutan na javnoj sceni, ali informacije o njegovom privatnom životu je gotovo pa nemoguće pronaći ili saznati. Brstina ima sina i ćerku s dugogodišnjom suprugom, s kojom i dalje gradi svoju bračnu sreću. Iako su pojedine informacije o njegovoj deci ograničene, sin Branimira Brstine je nasledio očevu ljubav prema glumi i čak se pojavio u kadru s ocem, dok je ćerka retko prisutna u javnosti.

 

Đuro Brstina je stekao iskustvo kroz nekoliko uloga u pozorištu i pojavljivanjem u serijama poput “Žigosani u reketu” i “Senke nad Balkanom 2”, gde tumači ulogu sina svog oca. Međutim, privatni život Đura, kao i Branimira Brstine, čini se misterioznim za javnost, uključujući i informacije o njihovoj majci. Postoji samo jedna fotografija supruge Branimira Brstine dostupna javnosti,na kojoj se vidi da odiše neopisivom lepotom.

 

Preporučujemo