U subotu je održano finalno veće i izabrana je predstavnica Srbije za pjesmu Evrovizije. U 2007. godini Beovizija je bila izuzetno popularna, zaokupila je pažnju nebrojenih gledatelja. Upravo je tijekom tog događaja Marija Šerifović izašla kao pobjednica sa svojom očaravajućom pjesmom Molitva, koja ju je potaknula da pobijedi na natjecanju za pjesmu Eurovizije održanom u Helsinkiju. Ovo izvanredno postignuće nije samo donijelo veliki ponos Beogradu, već je i učvrstilo poziciju grada kao domaćina ovog cijenjenog glazbenog natjecanja.

 

Proslavljena televizijska voditeljica Jovana Joksimović već je više od desetljeća u sretnom braku s talentiranim pop pjevačem i tekstopiscem Željkom Joksimovićem. Njihova ljubavna priča započela je prije toga, kada su zajedno vodili Eurosong 2008. godine. Nakon dobrog razmišljanja, pjevač je priznao da je oklijevao oko upuštanja u romantičnu vezu s Jovanom. Tijekom našeg susreta provozala me svojim automobilom i jasno se sjećam da je posjedovala jedno izuzetno i nekonvencionalno vozilo. Dok sjedim na suvozačkom sjedalu, ona preuzima kontrolu nad volanom i osjećam kako u meni raste znatiželja. Posegnem prema ladici, nestrpljiv da otkrijem njezin sadržaj, kad mi iznenada pogled privuče kolekcija neoznačenih CD-ova. I eto ga, u hrpi, moj CD! U tom trenutku ne mogu a da ne prekinem i ne uzviknem: “Čekaj, stani, to je moje što slušaš!” Bio je to ključan trenutak, onaj u kojem sam nakratko razmišljao, ali čim sam ugledao svoj CD, znao sam što moram učiniti. Ovu priču priča Željko, a Jovana se sa zaraznim smiješkom na licu pridružuje. Cijenjeni dvojac, Jovana i Željko Joksimović, u sretnom su braku već duže vrijeme, a blagoslovljeni su s troje djece: Kostom, te blizankama Anom i Srnom.

 

Željko Joksimović, talentirani pjevač i skladatelj iz Srbije, imao je čast dva puta predstavljati svoju zemlju na Eurosongu. Rođen 20. travnja 1972. u Beogradu, živi i radi u svom rodnom gradu. Željkov otac je s Uba, a majka Vesna iz Bijelog Polja. Ima mlađeg brata Aleksandra, koji je izvrstan glumac. Željkove formativne godine protekle su u Valjevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Zanimljivo je da je paralelno pohađao osnovnu i srednju glazbenu školu. U dobi od 12 godina pokazao je svoje glazbeno umijeće na festivalu u Parizu, osvojivši prestižnu nagradu Prva harmonika Europe. Njegov brat Saša Joksimović također je uključen u estradu kao glumac i voditelj. Željko je prvo studirao harmoniku u Podgorici prije nego što se prebacio na Fakultet glazbene umjetnosti u Beogradu, iako nije stekao diplomu. Njegov glazbeni talent proteže se na impresivan raspon od 14 različitih instrumenata. Osim materinjeg, tečno govori još pet jezika: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski. Željko se 1995. godine vjenčao s psihologinjom Vesnom Avramović, a par je iste godine na svijet poželio kćerkicu Minu.

Nakon kratke veze, bivši supružnici uspjeli su održati prijateljski odnos nakon razvoda. Mina je, inspirirana očevim putem, nastavila karijeru na Glazbenoj akademiji i prikupila značajan broj pratitelja na društvenim mrežama, a mnogi su primijetili njezinu nevjerojatnu sličnost s Kim Kardashian. Željko je jako ponosan na svoju kćer i jako cijeni njezino mišljenje, često tražeći njezino mišljenje. Mina čvrsto vjeruje da će imati dovoljno prilika pokazati svoj talent. Željko je prije toga imao ljubavnu vezu s pjevačicom Svetlanom Cecom Slavković, a nakon toga četiri godine veze s Leontinom Vukomanović. Njihovo se partnerstvo proširilo izvan osobnih pitanja jer su surađivali u poslovnim pothvatima, povremeno se upuštajući u javne verbalne prepirke. Na kraju je njihova veza prekinuta zbog voditeljice Adrijane Čortan s kojom je Željko uživao sve do 2008. godine. Dok su ga mediji povezivali s pjevačicama Svetlanom Cecom Ražnatović i Romanom Panić, te su priče ostale samo naklapanje bez ikakvih ozbiljnijih dokaza. Godine 2008. započela je romantična veza između Željka i voditeljice Jovane Janković. Željko je 14. veljače 2011. zaprosio Jovanu, no njihove su zaruke raskinule samo nekoliko dana kasnije. U medijima se pisalo da je Jovana bila nevjerna s košarkašem Sašom Đorđevićem, a Željko ju je branio od tih optužbi. Ipak, par se ubrzo pomirio i odlučio vjenčati 21. siječnja 2012. na privatnoj ceremoniji održanoj na Maldivima, daleko od znatiželjnih očiju. Nedugo nakon toga su imali građansko vjenčanje u Srbiji. Potom su u rujnu 2014. svoju zajednicu proslavili crkvenim vjenčanjem uz roditelje i najbliže prijatelje. Fešta se nastavila u restoranu Franš. Kum je bio Željkov menadžer Bane Obradović, dok je Jovanin menadžer Srđan Predojević preuzeo istu ulogu za nju. Nakon svadbenog slavlja mladenci su otputovali na medeni mjesec na Sejšele.

Preporučujemo