On je jedan od najboljih glumaca iz svoje generacije. Unatoč tome što se bliži 52. rođendan, Sergej Trifunović i dalje odiše mladenačkom energijom i duhom koji se obično vezuje za mlađe osobe. Unatoč tome što ga žene visoko cijene i hvale ga kao jednog od najboljih glumaca u industriji, još se nije oženio. Međutim, to nije zbog nedostatka prilika. Iako Sergej Trifunović možda ne otkriva otvoreno svoje emotivno stanje, poznato je da je bio upleten u više ljubavnih veza.

 

Uhvaćen na fotografijama, često je viđan u društvu lijepih žena, kako uživaju u ležernim zajedničkim trenucima ili na odmoru. Dok su neka imena bila samo predmet nagađanja, on je zadržao dostojanstvenu diskreciju, utjelovljujući osobine pravog džentlmena. Među ograničenim brojem romansi koje je otvoreno priznao, jedna je ona s Anom Vučelić, igrom slučaja petnaest godina mlađom ženom. Njihova ljubav trajala je punih godinu dana, tijekom kojih gotovo da nisu ni trenutak provodili razdvojeni. Iščekivanje je zavladalo među njihovim najmilijima, koji su s nestrpljenjem iščekivali vijest o skorom vjenčanju. No, umjesto radosne vijesti, do njihovih nestrpljivih ušiju doprla je srceparajuća objava rastave. Nakon udaje za kazališnog redatelja Veljka Mićunovića, kći Milorada Vučelića i Ljiljane Dragutinović dočekala je dolazak sina. Sposobnost Sergeja Trifunovića da prevlada bračne vode ostaje dosljedno trijumfalna.

 

Sergej Trifunović, poznati srpski glumac, rođen je 2. rujna 1972. godine u Mostaru. Trenutno živi i radi u Beogradu. Glumački dar nosi obiteljski dar, naslijeđen od oca Tomislava koji se također bavio ovom profesijom. Njegova majka Slobodanka je pravnica. Sergej je formativne godine proveo u Kruševcu i Užicu. Godine 1990. upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon završenog četverogodišnjeg studija diplomirao je i kasnije se pridružio odsjeku glume kao asistent 2009. godine. Tijekom studija imao je privilegiju učiti uz cijenjene glumce kao što su Nataša Ninković, Nebojša Glogovac i Vojin Ćetković. Sergej, vrlo traženi neženja, često se spominjao u medijima uz ugledne žene poput Nataše Bekvalac, Marine Perazić, Marije Karan, Maje Mandžuk, Katarine Žutić i Mirjane Joković. 2006. godine uplovio je u romantičnu vezu sa zagrebačkom manekenkom Kristinom Sajko, da bi se ponovno spojili četiri godine kasnije. Potkraj 2008. godine našao se u romansi s Anom Vučelić, kćerkom Milorada Vučelića, bivšeg visokog dužnosnika Socijalističke partije Srbije, i glumice Ljiljane Dragutinović. Nažalost, njihovoj je vezi došao kraj u rujnu sljedeće godine. Sergej je aktivno uključen u humanitarni rad kao voditelj zaklade “Podrži život”, koja se fokusira na prikupljanje sredstava za pomoć bolesnoj djeci. U travnju 2013. godine gostovao je u televizijskoj emisiji Big Brother na B92, gdje je gorljivo pozivao gledatelje da odbace reality i podrže Tijanu Ognjanović, djevojku kojoj je potrebna transplantacija srca. No, sredinom 2016. godine varalica Filip J. iz Šapca uhićen je jer se lažno predstavljao kao Sergej i prikupljao sredstva za lažnu humanitarnu organizaciju.

Otovreno je govorio i o svom pozivu: U tri odvojena navrata sam svjesno prihvatio uloge isključivo zbog financijske koristi, iako ne mogu izgovoriti ni naslove tih filmova… Nisam ih ni vidio. Sve ostalo predstavljalo mi je značajan izazov. No, ja sam tek trunčica čovjeka i da se ja pitam, bavio bih se samo klasičnom glazbom. Već bi me to moglo navesti da se vratim u kazalište. Hamlet, Jago… kako ih želim prikazati. Jao, sada sam previše u godinama za Hamleta, ulogu koju sam trebao prihvatiti s dvadeset osam godina. Rado bih se svaki dan udubio u djela Dostojevskog! Tvrde da je to moderna klasična književnost! Pa, da vam kažem, modernost ne definira klasiku. Shakespeare je bio ispred svog vremena, a Čehov i danas strpljivo čeka naše otkriće.

Preporučujemo