Moda i estradne ličnosti idu zajedno pod ruku. Razlog tome je što je estrada površna i što se izgledom može dosta toga postići, a neki ljudi to koriste da prikriju manjak talenta i vještine da prave vrijednu umjetnost. To je u današnje doba sve češće i ćešće, do te mjere da i influenseri i influenserke postaju pjevači i pjevačice iako nemaju talenta, ali zato imaju izgled i mogu priuštiti skupu odjeću koja je upečatljiva.

 

Ovo se dešava i kod nas i u svijetu gdje mnoge slavne ličnosti nose svakakve čudne i vanzemaljske kombinacije da privuku pažnju i da se o njima priča, a to je u doba interneta postalo jako unosno. Ako je iko kod nas izgradio karijeru na tome, to je definitivno turbofolk pjevačica Jelena Karleuša.

 

Njen modni izričaj kao i njene medijske provokacije i hit pjesme je čine neizbježnom estradnom pojavom, a kao što vidite na ovoj slici, povukla je i novi trend monohromatskih odnosno jednobojnih kombinacija odjevnih predmeta. Ona je pomiješala svoju tamno plavu estetku sa neobičnim šeširom i kompletom, a svi su se šokirali kad su vidjeli ko je Karleušina suparnica po pitanju ovog stila.

 

Anastasija Ražnatović je također obukla jednobojni bijeli komplet koji je bio više jednostavan i uobičajen, a mnogi su pomislili da se ove dvije uspješne i slavne žene nadmeću oko svojih modnih izbora. Da bi stvar bila još napetija, Jelenina vječita suparnica i Anastasijina majka Ceca je obukla identičan komplet i to je mnoge navelo da pomisle da bi se opet mogle početi prozivati po medijima i društvenim mrežama.

Preporučujemo