Danas živimo u dobu kad je normalno da se slavne muzičke ličnosti na estradi proslave tako što snimaju sve više dueta sa zvučnim imenima. Ovo je stara strategija koja je postala još efikasnija sa društvenim mrežama i internetom, ali se javio također i trend pravljenja obrada starih pjesama kako bi se lako zaradio novac na nostalgiji. Ovakvo nešto se nedavno desilo na našoj estradi i dovelo je do oštrog sukoba.

 

Sukobile su se pjevačice Maya Berović i Mira Škorić, a radi se o trideset godina staroj pjesmi “Ne računaj na mene” koju su zajedno snimile Svetlana Ceca Ražnatović i Škorićeva u doba kad su obje harale estradom i bile suparnice. Nedavno se čak i saznalo da je Cecin veliki hit “Kukavica” bio prvobitno ponuđen Miri Škorić što je ona odbila.

 

Berovićeva i Ceca su snimile novu verziju ovog poznatog dueta i to je jako razljutilo Miru Škorić koja je isprozivala Berovićevu i došlo je do svađe koju su mnogi ispratili. Mira je Maju napala iz raznih uglova i aludirala na to kako je još zelena i neiskusna za razliku od nje.

 

Ova svađa je potrajala dok se Ceca nije jako diplomatski oglasila nakon što je gledala sa strane šta se dešava. Otkrila je da je ta nova verzija bila Majina ideja i snimile su je začas kako bi je imale spremnu za novogodišnji program. Očito je da je Maja bila ljubiteljica originalne pjesme koju su Ceca i Mira snimile i mnogi ljubitelji se nadaju da će se Mira i Maja pomiriti nakon ovoga.

Preporučujemo