Brzo se približavamo najčarobnijoj večeri u godini, ostavljajući nam ograničeno vrijeme za odabir odjeće.Iako je većina već odlučila gdje će provesti Novu godinu i kako će se obući za tu priliku, trebate voditi računa o bojama. Boju koju treba izbjegavati za Novu godinu favoriziraju mnogi pojedinci jer se vjeruje da privlači nesreću.

 

Jeste li svjesni da se pri odabiru savršenog novogodišnjeg outfita ne treba voditi samo svojim modnim preferencijama, već i astrološkim utjecajima? Ako vjerujete da je naša sudbina zapisana u zvijezdama onda dobro obratite pažnju. U skladu s istočnjačkim kalendarom, nadolazeću će godinu predstavljati povoljan zeleni drveni zmaj. Ovo mitsko stvorenje poznato je po svojoj izazovnoj prirodi, no astrolozi tvrde da je i vjesnik sreće i blagostanja. Kako biste osigurali glatku proslavu uoči Godine zmaja, preporučuje se suzdržati se od kombiniranja dviju boja u vašoj odjeći.

 

Žuta boja

Svjedočiti da je ova nevjerojatno živahna nijansa uključena na “crnu listu” čini se prilično čudnim. Od davnina je žuta boja imala značajnu povezanost s moći u Kini. To je dovelo do tradicije prema kojoj je samo članovima carske obitelji bilo dopušteno nositi ovu boju. Međutim, smatra se nepovoljnim nositi žuto u novogodišnjoj noći. Iako neki mogu odbaciti ova uvjerenja kao puko praznovjerje, oni koji vole žutu boju mogu odlučiti zanemariti ove preporuke.

 

Bijela

Prema kineskoj tradiciji, ne savjetuje se oblačenje bijele odjeće u novogodišnjoj noći jer se vjeruje da je ta boja povezana sa žalovanjem. Dok se u brojnim narodima bijela boja smatra simbolom čistoće i svečanosti, u carstvu Zmaja ona je povezana s osjećajima tuge.

Preporučujemo