Snalaženje u obiteljskoj dinamici često je izazovno, posebno kada je riječ o delikatnom odnosu između snahe i svekrve, koji ima potencijal brzo eskalirati. Ovdje je predstavljena upravo jedna od tih pripovijesti: U dobi od 34 i 37 godina moj suprug i ja suočavamo se sa značajnim izazovom u vidu njegove majke čije mi stalno uplitanje postaje nevjerojatno smetajuće.

 

Nakon kupnje našeg novog doma, moj suprug i ja odlučili smo da bi bilo mudro imati rezervni ključ pri ruci, isključivo za hitne slučajeve. Međutim, bez mog znanja, moja svekrva  je već posjedovala rezervni ključ od našeg prethodnog stana. U dva odvojena navrata potajno je ušla u naš stan, što se poklopilo s intimnim trenucima između mog muža i mene. Zapanjujuće, činilo se da mog muža te pojave ne smetaju. Doživjeti to još jednom bilo je nešto što jednostavno nisam mogala podnijeti, no ipak je bila nepokolebljiva oko dobivanja ključa. Kako bih je umirila, predala sam joj krivotvoreni ključ. Izraz zadovoljstva na njezinom licu kada ga je primila je neopisiv jer je vjerovala da je postigla svoj cilj. Tijekom obiteljskog okupljanja na Božić, odlučila je svima otkriti da sam joj dala krivotvoreni ključ. Znatiželjna, upitala sam je kako je došla do tog zaključka. Objasnila je da je posjetila naš dom prije nekoliko dana i otkrila da ključ ne odgovara.

– Sjećam se da ste se obvezali koristiti isključivo ključ u slučaju nužde. Dakle, pokušali ste ući usprkos nedostatku bilo kakvih hitnih stvari – rekla sam. Bilo je primjetno rumenilo koje joj je prelilo obraze, izazivajući nelagodu kod prisutnih, a kod nekih čak i smijeh. U iznenadnom naletu emocija, svekrva je naglo ustala sa sjedala i požurila u kuhinju, izazvavši bujicu histerije koja je potresla cijelo susjedstvo. Bilo je doista neviđeno svjedočiti takvom ponašanju nekoga u šezdesetima. Naravno, situacija je bila nedvojbeno neugodna i pokazalo se da moj suprug i njegova sestra ne podržavaju moj stav.

U pratnji supruga otišla sam do automobila gdje se on suočio sa mnom, optuživši me da sam prevarila i manipulirala njegovom majkom, što je rezultiralo njenom javnom sramotom. Uslijedila je žestoka svađa, a on je inzistirao da se ispričam svojoj svekrvi zbog smetnji nastale tijekom obiteljske večere, kako je žena izrazila.

 

Preporučujemo