Zajednička želja mnogih je vjerovati, ili možda točnije, nadati se da će kako stara godina bude bližila kraju, svi postojeći problemi nestati, a s dolaskom nove godine zavladat će svjetliji dani Da biste to na neki način učinili mogućim trebate ispoštovati neke običaje. .Diljem svijeta pod tim se nazivom obilježavaju običaji dočeka Nove godine s ciljem jamčenja ljubavi, bogatstva, uspješnih poslovnih pothvata i skladnih partnerstava u narednom razdoblju.

 

Među običajima koji su naširoko priznati diljem svijeta, skrećemo vam pozornost na one koji su ostali relativno nepoznati, ali su navodno pokazali svoju učinkovitost u praktičnoj primjeni. Tradicija najekstravagantnije večeri je namjerno izazvati utjecaj čepa od šampanjca. Vjeruje se da ovaj čin donosi godinu izuzetne sreće. Pobrinite se da popijete posljednji gutljaj iz boce ako čep nije došao u kontakt s vama. Sudjelovanje u običajima novogodišnje noći uključuje praksu oblačenja odjeće određenih boja. Prema tradiciji, vjeruje se da nošenje crvenog donjeg rublja privlači ljubav u nadolazećoj godini, dok se smatra da nošenje žutog donjeg rublja povećava financijski prosperitet.

Kako bi se otjerali zli duhovi, običaj je da se Nova godina slavi uz živahno okupljanje ljudi i bučnu buku, a pritom se osigurava podmirenje svih dugova kako bi se izbjegla njihova dugotrajna prisutnost tijekom cijele godine. 31. prijeko je potrebno suzdržati se od iznošenja bilo kakvih stvari iz prostorija, čak ni od jednostavnog čina otresanja mrvica sa stolnjaka. Nepridržavanje ovog pravila rezultirat će godinom bez financijskog prosperiteta. Prizivanje ljubavi vjerojatnije je kada početni pozdrav dolazi od osobe suprotnog spola, zbog čega je poželjno da oni započnu kontakt. Kako biste osigurali sretnu godinu koja je pred vama, uobičajeno je da prvi posjetitelj vašeg prebivališta bude gospodin tamne kose koji nosi dar. Nasuprot tome, ako prvi gost ima crvene ili plave pramenove, to možda neće biti dobar znak za nadolazeću godinu. Nadalje, ako je posjetitelj pripadnica ljepšeg spola, vjeruje se da bi to potencijalno moglo dovesti do nesretnih okolnosti. Za proslavu dolaska nove godine, danska tradicija uključuje razbijanje tanjura ispred ulaza. Mnoštvo razbijenih fragmenata simbolizira obilje prijateljstava koje će netko imati tijekom života.

 

U Grčkoj se dan Svetog Vasilija također slavi kao Nova godina. Predivna tradicija uključuje pečenje posebnog kolača, poznatog kao kolač sv. Vasilija, koji sadrži skriveni novčić. Vjeruje se da je sretnik koji otkrije novčić predodređen za sreću. Japanska kultura podržava uvjerenje da je za početak nove godine s čistom listom neophodno sve oprostiti. Prema sicilijanskoj tradiciji, uzimanje lazanja posljednjeg dana prosinca donosi sreću u narednoj godini. U ponoć, španjolska tradicija nalaže da se konzumira dvanaest bobica grožđa, koje simboliziraju sreću za svaki mjesec u godini. U nekim gradovima diljem Kolumbije, običaj je da obitelji simbolično obilježavaju prijelaz iz stare u novu godinu uključivanjem u svečane aktivnosti koje uključuju lutku. U ponoć obitelj svečano zapali veliku mušku lutku, simbol stare godine, nakon što je umota u razne materijale.

Preporučujemo