Čitanje dnevnog horosdkopa je navika mnogih ljudi bez obzira da li vjeruju u njega ili ne. Neki ga čitaju iz čiste zabave a kada im on predvidi neke lijepe događaje potajno se nadaju da će se i ostvariti.

  • Izuzetno inteligentni pojedinci posjeduju različite kvalitete koje doprinose njihovoj briljantnosti. Ovi pojedinci posjeduju urođene sposobnosti, posjeduju sposobnost stvaranja novih koncepata i obično pokazuju snažnu radnu etiku koja služi kao temelj njihovih postignuća.

Znatiželja može nastati kada se razmatraju čimbenici koji pridonose različitim razinama inteligencije među pojedincima. Može li astrologija potencijalno držati ključ za razotkrivanje ove misterije? Među raznim astrološkim znakovima postoji nekoliko odabranih koji se naširoko smatraju najinteligentnijima.

Blizanci

Blizanci posjeduju izvanrednu sposobnost brzog usvajanja svježeg znanja, bilo putem online istraživanja ili upoznavanja s potencijalnim poslodavcem. Njihova oštra percepcija i vještina u komunikaciji čine ih iznimno inteligentnima. Njihova fleksibilnost i radoznalost dodatno potiču njihovu sklonost inovativnom razmišljanju i stjecanju znanja.

 

Vodenjak

je drugi astrološki znak zodijaka. Pojedinci koji su rođeni pod astrološkim znakom Vodenjaka često posjeduju izvanredan intelekt, sa zapaženom prisutnošću poznatih genija u svojim redovima. Pokazuju iznimne performanse u procjeni inteligencije, pokazuju sposobnost inovativnog rješavanja problema i pokazuju nepokolebljivu usredotočenost. Ipak, vrijedi napomenuti da što je njihova inteligencija veća, to je veća vjerojatnost da će doživjeti emocionalnu nestabilnost.

Jarac

treći znak zodijaka. Praktična mudrost koju posjeduju Jarci daje im sposobnost u raznim područjima, uključujući znanje. Njihov izvanredan kapacitet memorije omogućuje im da zadrže čak i najsitnije detalje koji su za njih redovito važni. Njihova sposobnost primjene znanja koje su stekli čini ih visoko vještim, s nepokolebljivim sjećanjem na svoja prošla učenja.

 

Kada je riječ o praktičnoj primjeni, astrologija se najčešće povezuje i s općim horoskopom i s osobnim horoskopom pojedinca. Jedan od temeljnih nesporazuma sadržan je u ovom pojmu. Astrologija, kao što joj ime govori, odnosi se na proučavanje nebeskih tijela ili, kako neki tvrde, na “pseudoznanost”. Djeluje na premisi da zvijezde i zviježđa, koji zajedno čine nebeski krajolik, imaju određeni stupanj utjecaja na naš planet i sve što ga nastanjuje.

Utjecaj nebeskih entiteta i planeta na cjelokupnu prirodu, događaje i pojedince poznat je kao kozmički utjecaj. U akademskom diskursu to se naziva djelovanjem makrokozmosa na mikrokozmos. Izraz “horoskop” odnosi se na čin “promatranja vremena” kako bi se precizno uhvatila slika nebeske sfere u određenom trenutku. Iz te “statične slike neba” nastaje individualizirani horoskop.

Astrologija obuhvaća različite grane ili discipline, od kojih svaka ima svoje različite vrste horoskopa. Kao i svako drugo znanstveno područje, astrologija je podijeljena u različite kategorije. Konsenzus većine teoretičara je klasificirati astrologiju u sljedeće discipline: Natalna astrologija usredotočuje se na ispitivanje horoskopa pojedinca, koji se konstruira na temelju točnog vremena rođenja.

Područje mundane astrologije usmjereno je na analizu horoskopa u odnosu na specifične prirodne pojave i zemaljske promjene. Horarna astrologija fokusirana je na analizu horoskopa specifičnih događaja koji utječu na skupinu ljudi, bilo veliku ili malu. Osmišljen je da odgovori na pitanje pojedinca u određenom trenutku i uzima u obzir planetarne konstelacije, međusobne aspekte i položaje nebeskih tijela u tom vremenu. Područje astromedicine uključuje pregled i istraživanje specifičnih bolesti ili ranjivosti kojima pojedinci mogu biti predisponirani.

 

Ezoterična astrologija uključuje ispitivanje i tumačenje horoskopa, ukorijenjeno u vjerovanju u karmu i ciklus reinkarnacije. U području natalne astrologije postoje različite klasifikacije horoskopa, kategorizirajući ih u različite vrste ili podjele. Natalni horoskop je sveobuhvatna analiza života pojedinca, koja obuhvaća sve značajne događaje i njihovu popratnu „životnu priču“.

Solarni horoskop, sastavni dio natalnog horoskopa, daje detaljan prikaz događaja koji će se odvijati za pojedinca u razdoblju od jedne godine, točnije od rođendana do rođendana. Tumačenje i objašnjenje događaja koji se događaju u životu osobe tijekom jednog lunarnog ciklusa točnije su prikazani i pojašnjeni u kontekstu njenog natalnog i solarnog horoskopa.

Astrološke prognoze prilagođene pojedincima dostupne su u periodičnim horoskopima koji obuhvaćaju različite vremenske okvire kao što su tromjesečni, mjesečni, tjedni i dnevni ciklusi, pružajući detaljne opise predviđenih događaja. Procjena povezanosti više pojedinaca u fokusu je usporednih horoskopa. Ovi horoskopi su kategorizirani u: Ljubavni horoskop istražuje zamršenu dinamiku i veze između muškarca i žene u vezi.

Poslovni horoskop istražuje dinamiku odnosa između pojedinaca u različitim poslovnim sektorima, fokusirajući se na suradnička partnerstva. Interpersonalni horoskopi istražuju dinamiku između pojedinaca u različitim kategorijama obiteljskih, društvenih i emocionalnih veza. Kompozitni horoskop, koji je izveden izračunavanjem prosječnih vrijednosti položaja nebeskih tijela u dva natalna horoskopa, nudi dragocjene uvide u njihove međusobne odnose. Praksa izbornog horoskopa uključuje odabir najpovoljnijeg trenutka za početak novog pothvata, poput posla, braka ili kupnje stana.

Preporučujemo