Književnica Vesna Radusinović je već dugi niz godina u sretnoj emotivnoj vezi sa popularnim voditeljem Milomirom Marićem a sa njima živi i Vesnin sin iz prvog braka kojeg je Marić prihvatio kao svog rođenog.

Od malih nogu Vesna Radusinović otkrivala je ljepotu njegovanja malog i beznačajnog, pronalazeći ljubav u malim stvarima koje imaju moć obogatiti srce, dušu, pa i um. Autorica bestselera vješto je iskoristila često zanemarene “sitnice” koje mi često zanemarujemo, omogućivši im da proniknu u dubinu ljudskih emocija, od onih najistančanijih do najmučnijih, i sve to vješto zaokruže unutar svojih romana.

  • U početku je Vesnin profesionalni put započeo na polju novinarstva, a ne kao autorica knjiga. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, etablirala se kao pouzdan izvor za zanimljive razgovore i izuzetne intervjue. Njezina reputacija vješte sugovornice i voditeljice intervjua postala je poznata.

Ne samo da joj je ponuđeno mjesto urednice na temelju njezinih sposobnosti, već se nije zaustavila na tom postignuću. Potaknuta svojim partnerom, cijenjenim novinarom i publicistom, Milomir Marić otisnula se u sfere književnosti, u kojima se razvija već impresivne 24 godine.

I danas se u javnosti ne prestaje raspravljati o naslovima poput “Muškarci su kao čokolada”, “Grešnica”, “Rasprodaja sreće”, “Prijatelji”, “Otok muškaraca, obala žena” te “Vatra i led”. Prema nedavnoj Vesninoj objavi na Instagramu, čini se da će njezini romani i ona sama biti u središtu pozornosti medija i čitateljske javnosti sljedećih mjeseci.

U prikazu svoje poznate duhovitosti, poznata autorica dala je zadivljujuću najavu o objavljivanju svog najnovijeg književnog remek-djela, “Preživjeti smrt”. – Prisjećajući se razgovora od prije više godina, jednom je izjavio da imam urođeni talent za pisanje. Iako nisam odmah prihvatio njegove riječi, odlučio sam pokušati… i trijumfirao! – napisala je Vesna ove riječi uz fotografiju na kojoj su ona i njen suprug, dodatno izražavajući svoju radost i uspjeh.

  • Jutros sam završio s čitanjem romana “Preživjeti smrt” i želio bih izraziti svoju srdačnu zahvalnost svima koji su podržavali i pratili moje pisanje tijekom svih ovih godina. Bez vaše odanosti ovo ne bi bilo moguće. A sada, bez daljnjeg odlaganja, predstavljam vam vrhunac svojih napora. Na kraju je predložila da se tijekom ljeta uključimo u međusobno čitanje. Na temelju pozitivnih komentara, čini se da je njezina objava razveselila brojne pojedince.

Vesna se jako ponosi činjenicom da se njezine knjige čitaju u jednom dahu, nakon čega slijede razgovori, analize i dijeljenje među čitateljima. Moglo bi se tvrditi da je njihova jedina manja neugodnost, ako se uopće može smatrati takvom, njihova tendencija da budu brzo rasprodane, što ih čini gotovo nemogućim pronaći u knjižarama.

Vesna je mislila na sve, pa tako i na pogodnosti online kupnje za one koji nisu u mogućnosti stići u trgovinu na vrijeme, posebno pogodno za pojedince koji žive u manjim sredinama. Vesnina bezgranična energija za brojne poslovne angažmane, koji sežu i izvan književnosti, ostavila je sve u čudu. Međutim, uz samo jedan pogled na njezinu obitelj, izvor njezine snage postaje sasvim jasan.

Ženine se želje ispunjavaju kada je zagrli nepokolebljiva ljubav i nepokolebljiva podrška njezina supruga, djeteta i široke mreže prijatelja i obitelji. Za čim bi više mogla čeznuti? Sve izvan ovoga samo je zrcalna slika.

Vesna je odrastala pod strogim odgojem oca, duboko moralnog i tradicionalnog čovjeka. Vrijedi istaknuti da je njezin otac na Golom otoku proveo četiri godine. Njen obrazovni put vodio ju je kroz osnovnu školu u Podgorici i gimnaziju u Beogradu. Na kraju je upisala studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Beogradu, gdje je i magistrirala marketing.

Vesnin prvi suprug bio je Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar, a u braku su dobili sina Vedrana. Njihov zajednički život u Sarajevu bio je pun izazova jer Vesna nije imala podršku prijatelja i obitelji, zbog čega je cijenila i najmanje geste pažnje u tom razdoblju. Vesna se tijekom cijelog braka držala iluzije da može promijeniti muža, da bi shvatila da se ljudi ne transformiraju lako.

Odvažnim potezom odlučila je vratiti se sa sinom u Beograd, nesigurna kakva je budućnost. Unatoč razvodu, Vesna i Dževdet zadržali su prijateljski odnos. Zbog zahtjevnosti posla koji joj je oduzimao vrijeme, Vesna nije imala prilike razmišljati o razlozima raspada braka. Umjesto toga, njezin fokus je bio na osiguravanju dobrobiti za sebe i njezino dijete. Naime, Vesna je odlučila zadržati svoje djevojačko prezime, odbivši promijeniti svoj identitet.

Temelj za uspješnu vezu, po njegovom mišljenju, leži u individualnoj autonomiji. Čvrsto vjeruje u sudbinu, što mu omogućuje da njihov rastanak sagleda kroz leću neizbježnosti. Vesna, njegova druga supruga, svjedoči o takvoj perspektivi. Prije nje bio je oženjen Spomenkom Brašić, uglednom profesoricom slavistike. Zanimljivo je da su dvije žene razvile prijateljstvo, a njihova djeca održavaju skladan odnos.

Preporučujemo