Predsjednik Kine je krenuo na evropsku turneju čiji je glavni cilj poboljšane ekonomske sdaradnje i nakon Francuske je stigao u Srbiju gdje je dočekan uz najveće državne počasti. Uz predsjednika Vučića tu je bila i prva dama Srbije.

Kineski predsjednik Xi Jinping tijekom dvodnevnog posjeta Beogradu u središtu je pozornosti jer se sve vrti oko najmnogoljudnije zemlje svijeta. U skladu s tradicijom, svečana ceremonija održana je ispred Palate Srbije, gdje su predsjednik Aleksandar Vučić i prva dama srdačno pozdravili gospodina Đinpinga i njegovu suprugu Peng Lijuan.

Jučer navečer naše je poglede plijenila Tamara Vučić, graciozno ukrašena nježnom cjelinom rumenilo ružičastih nijansi koju je osmislila renomirana dizajnerica Roksanda Ilinčić. Danas je održana domaća modna revija na kojoj su prikazane izuzetne kreacije brenda Aleksandra Zabunovića.

Kako prenosi portal Ona, haljina izrađena od svile s složenim crnim detaljima utjelovljuje skladan spoj gracioznosti i otpornosti, a istovremeno nosi suptilno simbolično značenje. Pažljivim raspoređivanjem nježnih latica duž haljine, motiv orhideje vješto je pretočen u jedinstveni print na svili, hvatajući bit fluidnog pokreta.

 

  • Predstavljajući suštinu ženstvenosti, orhideja služi kao snažan amblem rasta i pomlađivanja. Unutar kineske tradicije, utjelovljuje ne samo gracioznost, spokoj i estetsku privlačnost, već također izaziva poštovanje, dostojanstvo i umjetnički izraz. Cvijet orhideje omiljen je u cijelom svijetu, što ga čini popularnim izborom u raznim kontekstima.

U ovom konkretnom slučaju, uključivanje ovog motiva može poslužiti i kao simbol divljenja kineskoj kulturi i tradiciji. Haljina koju je danas nosila Tamara Vučić odiše savršenim spojem elegancije i ženstvenosti, poput one od sinoć, dugih rukava sa suptilnim pufom oko ramena.

Biografija:

Rođena 1981. u Beogradu, Tamara Vučić (Đukanović) svoje je formativne godine provela u Loznici, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Kasnije je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Beogradu. Prije nego što je postala članica kabineta ministra vanjskih poslova Srbije, njezine aktivnosti ostaju nepoznate.

Međutim, njezin profil na Linkedinu otkriva da je od 2010. radila kao savjetnica za Europu u MVP-u. Unatoč ograničenoj prisutnosti u medijima i odsutnosti intervjua nakon inauguracije njezina supruga, malo se u javnosti zna o njezinu djetinjstvu i školovanju u Srbiji. Prema pisanju jednog medija, Tamaru su nekoć mnogi smatrali potencijalnim modelom, iako ona nije krenula tim putem, dajući svoju cjelokupnu osobnost ispred puke fizičke ljepote.

  • Isti novinar opisuje je i kao omiljenu osobu u Loznici, izvanredno i lijepo odgojeno dijete koje je dosljedno briljiralo u akademskom pogledu tijekom svog osnovnog i srednjeg školovanja. S navršenih 29 godina dobila je mjesto savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova. Kako stoji na njezinom LinkedIn profilu, uspješno je završila i studij na Diplomatskoj akademiji pri istom ministarstvu.

Godine 2013. njezino je ime počelo puniti naslovnice kada se otkrilo da se udala za tadašnjeg ministra obrane i prvog potpredsjednika srbijanske vlade. No, njezino prvo pojavljivanje u srpskim medijima dogodilo se u ožujku 2016., kada je prisustvovala svečanom ručku princeze Katarine Karađorđević u Bijelom dvoru.

Tamara je bila u odabranom društvu od četrdesetak žena koje su od Karađorđevića dobile pozivnicu za obilježavanje Međunarodnog dana žena. Brojni mediji zabilježili su njezinu markantnu ljepotu koju je Vučić “skrivao” pune tri godine. U listopadu 2016. godine imala je priliku prisustvovati prijemu u New Yorku koji je organizirala bivša prva dama Sjedinjenih Država Michelle Obama, supruga Baracka Obame.

Tijekom ovog događaja upustila se u razgovor s jednim od osnivača organizacije „Autizam govori“. Za razliku od svog supruga, koji je aktivno sudjelovao u kampanji uoči predsjedničkih izbora 2017., ona je odlučila ne sudjelovati u tome. Osim toga, brojne su primjedbe iznesene na Vučićevu odluku da na izbore umjesto supruge dovede kćer Milicu. No, Milica je mnoge osvojila svojim prisustvom i šarmom tijekom Vučićeve inauguracije u lipnju 2017.

Nakon suprugova izbora za predsjednika Srbije, Tamara se posvetila humanitarnim aktivnostima. Ona je među supružnicima svjetskih vođa koji su iskazali potporu inicijativama “Autism Speaks”, organizacije koja pruža pomoć pojedincima koji se suočavaju s izazovima povezanim s autizmom. Ova organizacija aktivno surađuje s Ujedinjenim narodima.

Preporučujemo