Vanja Modrić možda nije uvijek u središtu pozornosti poput svog supruga, ali ona je ključni izvor podrške i stabilnosti u životu ovog vrsnog nogometaša. Rođena je 1983. godine, a Luku je prvi put upoznala tijekom srednjoškolskih godina. Ovaj je par godinama njegovao svoju ljubavnu priču koja je kulminirala brakom 2010. godine. Vanja se od tada pokazala kao najveća Lukina navijačica na terenu i izvan njega. Iako je Luka poznat po svojoj iznimnoj nogometnoj karijeri, njihov život izvan stadiona uglavnom je ostao privatan. Supružnici Modrić imaju troje djece, što svjedoči o njihovoj čvrstoj obiteljskoj vezi. Unatoč stalnoj medijskoj pažnji i nadzoru, Vanja i Luka su se potrudili sačuvati svoju privatnost i zaštititi svoju djecu od pretjerane medijske eksponiranosti.

O njihovoj privrženosti obiteljskom životu svjedoči i neupletenost u bilo kakve skandale ili afere, često povezane s javnim osobama. Vanja Modrić svojim aktivnim bavljenjem nogometom i suprugovom karijerom odudara od tipičnih supruga nogometaša. Unatoč medijskoj diskreciji i rijetkim intervjuima, poznata je po tome što željno prati Lukine utakmice, pa ih čak i snima. Međutim, njezin entuzijazam za nogomet nadilazi samo gledanje utakmica; Vanja je poznata i po svojoj strasti prema analizi sporta. Priča se da ona Luki daje vrijedne uvide i savjete koji mu pomažu da poboljša svoju igru.
Vanja Modrić navodno igra značajnu ulogu u profesionalnim odlukama Luke Modrića, uključujući i transfere, prema glasinama.

Njezina prisutnost i podrška visoko su cijenjeni i smatraju se vitalnim faktorom Lukinog uspjeha na terenu. Njihovo partnerstvo i veza su čvrsti, a dokaz tome su Vanjini nevidljivi doprinosi Lukinoj karijeri. Unatoč neinformiranosti javnosti o Vanji Modriću, ona je čvrst oslonac i izvor stabilnosti u životu jednog od najvećih nogometnih talenata u Hrvatskoj i svijetu. Njihova ljubavna priča ilustrira kako tiha i diskretna žena može biti ključna za uspjeh i sreću nogometaša. Zanosnu plavušu Vanju Luka je prvi put ugledao kada je ona imala 25, a on 19 godina. Ostao mu je u sjećanju taj kobni susret kraj maksimirskog stadiona u ljeto 2004. godine.

Luka je u to vrijeme bio mladi nogometni talent koji je igrao za zagrebački Dinamo i puno obećavao. Bračni par Modrić ima obitelj s troje djece: sina Ivana i dvije kćeri Emu i Sofiju. Dok je Vanja, njihova kći, suzdržana i skromna, majka među Dinamovim nogometašima slovi kao “šefica”. Bila je zaposlenica u nogometnom klubu, stoga je dobro poznavala njegove operacije, što je čini osobom kojom se igrači obraćaju kad im trebaju informacije o bonusima.

Preporučujemo