Mladen je u svom malom mjestu bio poznat po godinama dugoj ljubavi prema alkoholu. Svakodnevno je posjećivao lokalne barove, provodeći nebrojene sate uživajući u alkoholnim pićima, okružen prijateljima i bocama raznih pića. Njegova strast prema alkoholu bila je duboka, a njegova sposobnost konzumiranja velikih količina bila je gotovo mitska za njegove drugove. No nitko od njih nije mogao predvidjeti preokret koji se dogodio jedne kobne noći, a prenosi Naj žena. Mladen je popio više nego inače na proslavi u Aranđelovcu kojom je obilježeno deset godina od njegovog razvoda. Na istom događaju ponovno se zbližio s bivšom poznanicom, sestričnom svoje bivše supruge.

Nakon nekoliko čašica alkohola njihov razgovor postajao je sve intimniji. Možda je to bio spoj raznih osjećaja, alkohola i sudbine, ali na kraju te večeri Mladen i žena koja je nekada imala veze sa svastikom napravili su šokantan izbor: odlučili su se vjenčati. Kad je vijest o njihovoj odluci obišla grad, Mladenova obitelj i prijatelji ostali su zatečeni. Nisu mogli vjerovati da se takav događaj dogodio. Saznavši za Mladenovu iznenadnu odluku, izrazili su nevjericu i krajnje iznenađenje. No, ono što je sve najviše iznenadilo su riječi koje je izgovorila Mladenova majka. Mladenova majka bila je starija žena koja je život posvetila brizi za sina. Voljela ga je bezuvjetno, unatoč svim njegovim manama i slabostima. Nakon što je saznala za njegovu odluku da se oženi nekome tko je nekada bio povezan sa svastikom, nije mogla obuzdati emocije.

Suze su joj tekle niz obraze dok je izgovarala riječi koje će Mladen dugo pamtiti.
Mladenova majka govorila je blagim tonom, očiju punih boli dok se obraćala sinu. Iako mu je poželjela sreću u životu, izrazila je nesigurnost u vezi s njegovim odabranim putem i zamolila ga da još jednom razmisli prije nego što donese konačnu odluku. Njezine riječi nisu bile kritične; umjesto toga, bili su ispunjeni brigom i brigom za dobrobit njezina sina. Dok su svi bili šokirani Mladenovom odlukom da oženi svoju bivšu svastiku, jedino je njegova majka uspjela izraziti duboku bojazan za njegovu budućnost. Iako zatečen, Mladen je priznao težinu majčinih riječi.

Unatoč odluci da nastavi s brakom, uvijek će imati na umu da se ljubav ne smije temeljiti na privremenim stanjima duha ili utjecaju alkohola, već na iskrenim emocijama i racionalnom razmišljanju. Ova nesvakidašnja okolnost ostavila je dubok trag na Mladenov život, služeći kao stalni podsjetnik da odluke treba donositi s pomnim promišljanjem, bez obzira na to koliko je zarobljen u trenutku.

Preporučujemo