Jako puno žena cijeli svoj život ima dugu kosu i ne mogu je se odreći ni kada uđu u zrele godine. Puštene i duge frizure ne preporučuju se ženama starijim od 50 godina.Prema riječima stručnjaka za ljepotu, ovaj stil oblikovanja frizure obično se povezuje s mlađim osobama i ima dugu tradiciju. Iako to nije apsolutni zahtjev ili obveza, snažno se savjetuje da slijedite ovu preporuku. Frizeri vjeruju da žene u šestom desetljeću i nakon toga izgledaju privlačnije s kraćom frizurom, jer im to istovremeno pojednostavljuje rutinu održavanja kose i osigurava čistoću, jarku boju, gustoću i općenito njegovan izgled.

 

U današnje vrijeme brojni kozmetički brendovi daju hrabre tvrdnje koje se čine nemogućima postići, osobito kada su u pitanju proizvodi za njegu kose. Ovi brendovi obećavaju da će korištenje njihovih šampona i regeneratora rezultirati znatno gušćom kosom, zdravijim vrhovima i ubrzanim rastom.

Iako određeni proizvodi dostupni na tržištu nedvojbeno igraju ulogu u tome, postaje sve veći izazov, osobito za žene koje prerano sijede ili se odluče za sijedu kosu, postići željenu duljinu i volumen u određenim godinama.Stanje organizma izravno utječe na kvalitetu njegove kose, naglašavajući značajnu korelaciju između to dvoje. Kako bi se riješio problem stanjivanja kose kod žena, važno je ne samo koristiti učinkovite proizvode za njegu kose, već i održavati zdravu prehranu, jer to može značajno utjecati na gore navedene probleme. Početak menopauze može rezultirati stanjivanjem kose, čineći je podložnom oštećenju i nevjerojatnim izazovom za održavanje njezine duljine.

S obzirom na prevalenciju gubitka kose s godinama, stručnjaci za ljepotu često savjetuju žene starije od 50 godina da se odluče za kraće frizure; međutim, važno je napomenuti da i muškarci i žene doživljavaju isti, a možda čak i intenzivniji, stres. Prisutnost ćelavosti služi kao dokaz za ovu činjenicu.

Preporučujemo