Peđa Mijatović je srpksa fudbalska ikona koji s enakon uspješne inostrane karijere vratio u Srbiju. Njegov priivatni život nije bio nimalo lagan i doživio je neke stvari koje mogu da slome čobvjeka. Nakon raspada braka s Elenom Karaman i potresne tragedije gubitka četrnaestogodišnjeg sina Andreja, sreća se napokon osmjehnula Peđi Mijatoviću.Nakon četvrt stoljeća Peđu Mijatovića susret s Anetom podsjetio je na pravu suštinu ljubavi.

Njihov brak bio je stup stabilnosti u javnosti, a ljubav se lijepo manifestirala rođenjem kćerkica Nine, Nađe i Lole.Aneta utjelovljuje sve kvalitete koje čovjek može poželjeti. Ona posjeduje snagu, hrabrost i inteligenciju, vodi me prema optimalnim izborima i pomaže u donošenju odluka. Često je opisujem kao besprijekorno, izvrsno biće neizmjerne dobrote.

Elena Karaman, kćerka Verice Rakočević, bila je poznata po izuzetnoj ljepoti. S nepunih 19 godina zaljubila se u Predraga Peđu Mijatovića, istaknutog nogometaša. Njihova je veza procvjetala tijekom mladosti, a kako se priča njihov je brak postao jedan od najburnijih u javnosti.

Kada dvije osobe žive zajedno, uobičajeno je da njihovi postupci i ponašanja uzajamno utječu jedno na drugo. U našem slučaju, Peđa i ja smo imali izvanrednu sposobnost da jedan drugome uravnotežimo gluposti. I dan danas, kad god bacim pogled na nogometnu utakmicu, što je rijetka pojava i događa se samo kad je on na terenu, ne mogu se opustiti.

Obuzima me vrtlog emocija, oscilirajući između osjećaja ponosa i neprijateljstva. Ponekad sam na ovaj sport gledala kao na strašnog protivnika, entitet koji je ukrao prisutnost mog muža u trenucima moje najveće potrebe.

 

U svojoj ispovijesti iz 1998. godine izrazila je ponos što ima dvoje djece s muškarcem koji ju je, s jedne strane, lišio važnih trenutaka poput rođendana, godišnjica, porođaja i bolesti.

Nakon povratka u Beograd, izrazila je osjećaj da Madridu, iako ljepšem od Beograda, nedostaje nešto što njen grad posjeduje. Danas želi da vjeruje da Peđa nije bio svjestan muke koju ona proživljava i njene bolesti, na koju se nije obazirao. Bezbrižni dani ranog braka nestali su kad se Luka prestao raspitivati ​​o igranju nogometa s Andreom.

Nakon njihovog kolapsa, Peđa Mijatović i Elena Karaman prekinuli su svaku komunikaciju, pokazujući primjetan nedostatak smirenosti s kojom su prethodno razgovarali o incidentu prije nekoliko godina.

Biografija fudbalera:

Peđa Mijatović, poznata ličnost srpskog nogometa, jedna je od najuspješnijih ličnosti koje su potekle s Balkana. Njegov nogometni put započeo je 19. siječnja 1969. godine u Titogradu, SFRJ. Mijatovićevo izvanredno umijeće kao napadača karakterizirala je njegova iznimna tehnička sposobnost, brzina i nepokolebljiva odlučnost na terenu.

Mijatovićeve iznimne sposobnosti brzo su pobrale divljenje nogometnih čuda diljem zemlje. U početnoj fazi svog profesionalnog puta Peđa je zapeo za oko brojnim klubovima, uključujući i Crvenu zvezdu, ugledni srpski klub. Njegov ofenzivni pristup i izvanredna sposobnost pronalaženja peterice izdvajaju ga od njegovih kolega, osvajajući srca navijača.

Strani klubovi primijetili su njegove iznimne vještine i golgeterske sposobnosti dok je igrao za Crvenu zvezdu, što je dovelo do transfera u inozemstvo. Peđa Mijatović ušao je u povijest kao prvi srpski igrač u prestižnom Real Madridu. Noseći legendarni dres “Kraljevskog kluba”, brzo se nametnuo kao nezamjenjiva prednost momčadi, pružajući izvanredne performanse na terenu.

 

Tijekom svog vremena u Real Madridu, Mijatović je postigao brojna priznanja, posebno željnu titulu Lige prvaka. Jedan od najznačajnijih vrhunaca njegove karijere bio je njegov odlučujući pogodak u finalu Lige prvaka 1998. protiv Juventusa. Ovaj nezaboravni trenutak označio je kraj 32-godišnjeg čekanja da Real Madrid vrati svoju europsku krunu.

Nakon uspješnog nastupa na međunarodnoj sceni, Mijatović se vratio u Srbiju, posvetivši se napretku nogometa kao sportski menadžer. Aktivno je sudjelovao u brojnim projektima usmjerenim na poticanje rasta sporta u zemlji, a pritom je preuzeo i istaknutu poziciju unutar nogometnih institucija. Mijatovićevo bogato znanje i stručnost pokazalo se neprocjenjivim u podizanju srpskog nogometa na nove visine.

Preporučujemo