Javnost je izrazila zabrinutost nakon što je stigla vijest da je poznati glazbenik Mišo Kovač prije dva dana hospitaliziran s visokom temperaturom. No, njegova kći Ivana oglasila se za medije u Hrvatskoj i umirila sve kako je njegovo stanje trenutno stabilno. Prema izjavi Ivane Kovač za Večernji list, njezin otac je zbog visoke temperature primljen u KBC Split. Iako se ovo možda ne čini kao ozbiljna stvar, važno je napomenuti da se starije osobe, poput njezina oca, mogu suočiti s većim izazovima s takvim simptomima i zahtijevati hospitalizaciju. Kovač je naglasio kako iskustvo starije osobe s visokom temperaturom nije usporedivo s iskustvom zdrave osobe.

Krajem 2022. Mišo je primljen u bolnicu zbog posljedica zaraze koronavirusom. Nakon hospitalizacije najavljen je njegov povratak na pozornicu. Životnu priču glazbenika definirala je burna prošlost koju je obilježila značajna tragedija. Naime, tuga i tjeskoba počela je gubitkom sina Edija, koji je preminuo tijekom služenja vojnog roka 1992. godine. Mišo i njegova supruga Anita tvrde da su događaji oko smrti njihova sina bili neobični. Ni dan danas nije tačno razjašnjeno pod kakvim je okolnostima preminuo.

Mišo je nakon smrti sina Edija, zbog koje mu se srušio cijeli svijet, često znao reći: “Život me više ne zanima”. Lijekovima se okrenula i Anita, Mišina supruga, pa se njihov brak na kraju raspao. Pjevač nikada nije do kraja otkrio detalje što se dogodilo njegovom sinu. Anita je prepričala razlike između službenog papira koje su dobili i stvarnog uzroka smrti njihova sina. Suprotno izvještaju koji su dobili, a koji je upućivao da je njihov sin mogao preživjeti od rane na glavi, istina je bila da je Edi podlegao sepsi izazvanoj viškom bakterija u tijelu, kako stoji u službenim podacima. Edi je bio u komi sedam dana prije nego što je naposljetku preminuo u teškim tegobama. Unatoč njegovom stanju, Anita je čvrsto zadržala svoje uvjerenje da on nije počinio samoubojstvo, te da je bio upleten u neku vrstu političke sheme. “I Miši i meni kao roditeljima to je teško. Mišo je imao želju opravdati se i pronaći pravog počinitelja, ali ja sam ga odvratila od toga jer sam vjerovala da će na kraju pravda pobijediti ”, pojasnila je.

Mediji su ubrzo otkrili vezu između vidovnjakinje Silvije Konte Kalvi Marković i pjevača, zbog čega je ova priča  zavladala naslovnicama. Pjevač je potom pokupio svoje stvari i otišao iz obiteljske kuće. Kasnije tog dana zajednički poznanik javio je Aniti da je s novom suputnicom otišao na trajekt za Brač. Njegova kći Ivana teško se borila s činjenicom da ih je otac napustio. Pjevač je proročicu doživljavao kao nekoga tko bi mu mogao pomoći da se u njegov život vrati mir. Većinu vremena provodio je pod jakim lijekovima ili na groblju. Njegova kći borila se s emocionalnim teretom očeve otuđenosti kako je vrijeme odmicalo. Nakon smrti starijeg brata, teška depresija njezina oca pogoršala je njezinu patnju, a razvod njezinih roditelja samo je povećao njezinu bol. Kao rezultat toga, pribjegla je heroinu kao mehanizmu suočavanja.

Preporučujemo