Juče je bilo 16 godina kako je region izgubio jednog od svojih omiljenijih muzičara. Toše Proeski, poznat kao “makedonski slavuj”, tragično je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške. Njegov iznenadni odlazak iza sebe je ostavio bezbroj hitova, legiju obožavatelja koji su oplakivali njegov prerani odlazak i Andrijanu Budimir, ljubav njegovog života. Njegovi obožavatelji i dan danas slušaju njegove pjesme i prisjećaju se njegovih koncerata širom regiona.

Andrijana je nekada bila istaknuta rukometašica, ali je široj javnosti bila poznata samo kao Tošetova djevojka. Nakon njegove smrti, povukla se iz očiju javnosti i odbila da daje bilo kakve izjave, što je i razumljivo s obzirom na sklonost medija da šire glasine i laži. Pričalo se čak i da se posvađala sa Tošetovom porodicom, koja je navodno više nije primala u svoj dom. Takođe je pokrenula sudski postupak protiv njegovog menadžera, koji je tvrdio da sportiskinja i muzičar nikada nisu bili zajedno. Međutim, Andrijana je ostala privatna.

Tokom rata u Hrvatskoj devedesetih godina, Andrijana je pobegla u Srbiju i na kraju igrala i za Crvenu zvezdu i za Napredek iz Kruševa – rodnog grada slavnog pevača. Nakon tri godine zabavljanja, razišli su se zbog suprotstavljenih prioriteta i čestih razdvajanja. Međutim, njihova veza je ponovo oživjela u januaru 2007. Zajedno su stanovali u njegovoj raskošnoj vili u Zlokućanima, gdje su razgovarali o planovima za vjenčanje i proširenju porodice. Nažalost, vrijeme nije bilo na njihovoj strani.

Pred samu smrt, Toše je poslao poslednju poruku Andrijani, oslovljavajući je kao svoju “jedinu princezu”. Izrazio joj je svoju ljubav, obećavajući da će paziti na nju dok spava. S tvojim povratkom u moj život, sada sve dolazi na svoje mjesto. Volim te. Uprkos postojanosti fizičke nelagode, izdržala je i nastavila da živi svoj život. Nekada profesionalna sportista, sada je sretno udata i majka jednog sina. 2013. prihvatila je ponudu za brak Johana, vlasnika restorana iz Skoplja, a sledeće godine rodila je sina Maksima. Trenutno vodi rukometnu akademiju i trenira muški tim skopskog kluba, upisavši istoriju kao prva žena koja je trener muškog tima u ovom sportu.

Preporučujemo