Voja Nedeljković, omiljeni domaćin emisije Zvezde Granda, zahvaljujući svojoj karizmi, pridobio je veliki broj obožavalaca. Njegovo učešće u “Zvezdama Granda” samo je pojačalo njegovu popularnost među širom publikom. Ipak, među vjernim fanovima serije pojavila se zabrinutost nakon vijesti da će Voja uskoro preći na rad u UNA TV. „Imam veliko zadovoljstvo što na UNA TV ponovno vidim lica s kojima sam dijelio mnoge trenutke na ekranu. Također, impresioniran sam novim talentima koji ostavljaju svoj pečat na televizijskom svijetu. UNA TV se ističe kao izvanredan kanal koji konstantno privlači gledatelje, a upravo iz tog razloga sam odlučio da baš ovdje emitujem svoje intervjue“ – izjavio je Voja. Od 12. martga, svake će se utorka u 21:45 emitirati emisija “Una Interview”, u kojoj ću razgovarati s ključnim ličnostima iz svijeta umjetnosti, sporta i zabave čiji su doprinosi imali veliki utjecaj na medijsku scenu. Kako Voja kaže, u emisiji “Una Interview” gledatelji mogu očekivati uvid u autentične životne priče gostiju, s detaljima koji prije nisu bili podijeljeni na drugim medijskim platformama. Osim toga, svaka epizoda će sadržavati dragocjene lekcije iz života gostiju. Međutim, Voja nije potvrdio hoće li nastaviti sa svojim angažmanom u “Zvezdama Granda”.Voja Nedeljković je svoju karijeru voditelja započeo 1988. godine na čelu popularne emisije “Klub 10” emitovane na Televiziji Beograd.

 

 

Nakon toga, njegov rad je bio prepoznatljiv na Radio Pingvinu, prvoj privatnoj radio stanici na Balkanu, gde je radio od 1991. do 1995. Nije dugo prošlo pre nego što je postao lice Trećeg kanala RTS-a, gde je svojim šarmom i humorom privlačio gledaoce u emisijama kao što su “3K Dur,” “3K Show”, “Pozdrav iz Beograda” i “Folkmetar”. Međutim, nakon neslaganja sa upravom, premešten je u redakciju RTS-a sa zadatkom fokusiranja na edukativne programe namenjene starijim osobama. Nezadovoljan tom promenom, prešao je na Fox televiziju, gde je brzo osvojio simpatije publike kao domaćin kviza “Jesi li pametniji od đaka prvaka”. Godine 2009. krenuo je u novi izazov, postavši voditelj emisije “Ratovanje” na Radiju.Na početku 2012. godine, Voja Nedeljković je preuzeo vodeću poziciju u talk show programu “U ringu” na televiziji Pink, programu koji je brzo osvojio gledatelje. Godine 2013., Saša Popović je uočio njegov talent i pozvao ga da vodi prestižni “Zvezde Granda”. Iako je u početku bio neodlučan oko ulaska u taj format, privukla ga je inovativna koncepcija showa koju mu je predstavio direktor Granda, nakon čega je sa entuzijazmom prihvatio ponudu. Unatoč kritikama koje su sugestirale da je takav angažman ispod njegovih sposobnosti, Voja je uvjeren da je napravio pravi izbor, jer u svojoj karijeri rijetko kad pravi greške. Ipak, bilo je nekoliko zabavnih lapsusa, kao kada je DR Vijetnam greškom nazvao “Doktor Vijetnam” umjesto pravilno, Demokratska Republika Vijetnam, te kada je rukometaša Dragana Škrbića pogrešno nazvao Nebojša.

 

 

U privatnom životu, Voja je 2002. godine oženio Maju, koja je od njega mlađa osamnaest godina. Maja, koja je nekad bila manekenka, sada je zaposlena kao doktorica u Zavodu za transfuziju krvi. Par je 12. augusta 2003. dobio sina Đorđa. Voja se 2012. suočio s napadima žuči, što ga je primoralo na boravak u bolnici, ali je uspio prevladati te probleme prilagođavanjem prehrane. Opisuje se kao suzdržan, karakteristiku koju vidi i kod svog sina. Uvijek je bio posvećen pristojnom ponašanju u javnosti, stavljajući naglasak na sigurnost i dobrobit svoje porodice. Za opuštanje, Voja uživa u obiteljskim putovanjima i druženjima s prijateljima, a skijanje mu je sport broj jedan. Takođe, s velikim zadovoljstvom podržava sina u njegovom hokejaškom hobiju. Jedna od njegovih omiljenih izreka je: “Vjerujem da smijeh treba shvatiti ozbiljno.”

 

Preporučujemo