Decenijama su obožavaoci bili očarani izvanrednim glasom i muzikom Kaliopi Bukle, omiljene pjevačice iz Makedonije. Njen život je bio ispunjen usponima i padovima, očaravajući publiku širom Balkana. Često upoređivan sa legendarnom Marijom Kalas, Kaliopin talenat je bez premca, a njen glas ima moć da hipnotizira i privuče pažnju.

  • Njeno ime Kaliopi znači operska pjevačica, tako da nije čudo da Kaliopi važi za najbolji vokal na našim prostorima. Međutim, njen ljubavni život se činio kao da nije uvijek bio sjajan. Kroz svoje izvanredne pjesme izaziva emocije koje je nemoguće pretočiti riječima, čime je stekla bezvremensku reputaciju kompozitora. Uprkos svojoj slavi, Kaliopi se suočila sa teškim izborom, odlučivši da se rastane sa suprugom i sinom zbog značajne razlike u godinama.

Ova proslavljena pjevačica doživjela je nivo užasa kakvog naša zemlja do sada nije bila svjedok. Rođena u Ohridu, Republika Makedonija 1966. godine, Kaliopi je svoje rane godine provela u Kičevu, gde je počela da cveta njena ljubav prema muzici. Na renomiranom dečijem muzičkom festivalu “Zlatno slavejče” prvi put je otkrila svoj nesvakidašnji talenat.

Svojim zadivljujućim izvođenjem pjesme “Moja učiteljica” stekla je prvi okus javnog priznanja, što je označilo značajnu prekretnicu u njenom životu. Od 1978. do 1980. Kaliopi je svoje vokalne sposobnosti ispoljila kao ugledna članica hora “Razvigorče”, kako u domovini tako i u inostranstvu. Pored studija na Muzičkoj akademiji, koje je započela 1984. godine, posvetila se usavršavanju svojih veština kroz vredne časove pevanja.

Tokom svog putovanja, Kaliopiin izuzetan talenat osvojio je brojne prestižne nagrade. Izražavajući svoje umjetničke preferencije, jasno je dala do znanja da želi stilski različitu pjesmu od svojih popularnih pjesama „Rođeni“ i „Bato“, uprkos njihovoj zajedničkoj kompoziciji.

Tokom izazovnog perioda u Kaliopinom životu, stvorila je izvanredan komad pod nazivom “Bato”. Ova pjesma prodire duboko u njena lična iskustva čežnje, nelagode i tjeskobe. U dobi od 19 godina, Kaliopi je sarađivala sa Romeom Grillom, koji je duboko razumio njeno putovanje, da komponuje ovu bezvremensku melodiju.

Njihovi nastupi proširili su se daleko izvan granica Jugoslavije, uključujući impresivnu turneju po Sovjetskom Savezu. Ogromna popularnost grupe “Kaliopi” očituje se u njihovim brojnim nagradama i nepokolebljivoj posvećenosti izvođenju izuzetnih živih emisija.

Učestvovali su 1988. na jugoslovenskom takmičenju za pesmu Evrovizije i osvojili za svaku pohvalu deseto mesto. Zanosna melodija koja je oduševila publiku nosila je naziv “Emanuel”. Nakon njenog uspona do slave, poznata pevačica i njen bivši suprug preselili su se u Švajcarsku, što je dovelo do raspuštanja grupe “Kaliopi” i njenog odsustva sa muzičke scene deceniju.

Kaliopiin prvi brak bio je sa talentovanim kompozitorom i tekstopiscem, Romeom Grillom, kojeg je smatrala svojim najbližim saputnikom. Zajedno su dobili sina po imenu Pak. Kada je grupa “Kaliopi” dostigla vrhunac svoje slave, i Kaliopi i Romeo su doneli odluku da se odmaknu od muzičke industrije i presele se u Švajcarsku.

Sljedeću deceniju Kaliopi je prihvatila jednostavan život u Švicarskoj, uranjajući se u razne aktivnosti kao što je tečno poznavanje njemačkog i istraživanje različitih mogućnosti za posao. Naime, pet godina je provela predajući muziku u srednjoj školi. Uvjerljive sposobnosti njenih učenika su je na kraju uvjerile da ponovo pokrene svoju muzičku karijeru.

Potaknuta svojom nepokolebljivom strašću za muzikom, Kaliopi je napravila hrabar izbor da se vrati u Makedoniju. Neočekivana saradnja nje i njenog bivšeg supruga Romea Grila, od kojeg se razvela krajem devedesetih, sve je zaprepastila. Nekada je njihova veza bila ispunjena iskrenom i dubokom ljubavlju. Ovi trenuci, praćeni harmonijom muzike i blagoslovom njihovog djeteta, zauvijek će ostati u njihovoj zajedničkoj istoriji.

  • Surova stvarnost razvoda donijela je bol i patnju objema pojedincima, vodeći ih na odvojena putovanja ka sreći. Iako se njihov odnos možda neće obnoviti, važno je naglasiti značaj održavanja obnovljenog osjećaja saradnje. Emocije, u svom sirovom obliku, igraju vitalnu ulogu u stvaranju prelepe muzike. Romeo, uprkos našim okolnostima, ostaje moj najbliži pouzdanik.

Njegov bezvremenski moto “Voli malo, voli dobro, voli – Romeo Grilo” i dalje odzvanja u mom srcu. Tokom mog boravka u Švajcarskoj, Romeo i ja smo imali privilegiju da zajedno vodimo ličnu muzičku akademiju. Pored uloge supruge, majke i domaćice, posvetila sam čitavu deceniju ovom poduhvatu, poglavlju mog života koje me ispunjava neizmernim ponosom.

Po povratku u Makedoniju, naši životi su postali tema stalnih razgovora, ali smo se jedini suzdržali od samoreklamiranja. Nije li zaista fascinantno? Divergentne putanje naših života mogu se pripisati isključivo ruci sudbine. Moj sin Pak, kojeg je prvenstveno odgojio otac, osjeća se nelagodno kada naše rasprave o njemu dođu u javnu domenu. Mogu samo da iskažem da on oličava samu suštinu naše ljubavi, a mi smo neizmerno ponosni što smo mu roditelji. Bez sumnje, on služi kao naš najpronicljiviji kritičar.

Godine 1996. doživio je raskid svog braka, što je dovelo do razvoda od supružnika. Međutim, njihov sin je odlučio da sa ocem ostane u Švajcarskoj. Fascinantno je primijetiti da on ne zamjera svoju odluku da se vrati u Makedoniju. Kaliopi je veoma ponosna na otpornost svog sina. Zadivljujuća veza koju dijele glumica Kaliopi i glumac Vasil Zafirčev, koji se nadaleko smatraju jednom od najintrigantnijih veza slavnih, sada je ušla u novu fazu sa njihovim brakom.

Njihova veza je bila trenutna, ljubav koja je procvetala na prvi pogled. Uprkos značajnoj razlici u godinama od trinaest godina, ovaj kontrast nikada nije predstavljao smetnju za par. Na kraju, odluka da se raziđu bila je obostrana. Nisam opčinjen prošlošću, jer je ona već opširno istražena. Umjesto toga, odlučujem se fokusirati na ljubav kao simbol onoga što je pred nama. Međutim, važno je napomenuti da su svi izvještaji iz prošlosti jasno identifikovani kao takvi, kako je naglasila u intervjuu.

Nakon njihovog drugog razvoda, pjevačica je dala prioritet brizi o sebi, baveći se redovnim fizičkim aktivnostima poput svakodnevnih šetnji od deset kilometara i igranjem tenisa, dok je također istraživala razne druge hobije. Kaliopi sebe doživljava kao modernu, avangardnu ​​osobu s dozom ekscentričnosti.

Sa svojim snažnim vokalom i iskrenim tekstovima, ona posjeduje izvanredan talenat za izazivanje emocija kod svoje publike. Uprkos svim ličnim nesavršenostima, ona je uvek uspevala da zaštiti sebe i svoje najmilije od skandaloznih upada. U svojoj muzici pronalazi putokaz za izražavanje uspona i padova života, a pesma „Vučica“ je pravo oličenje njene suštine.

Pored ljubavi prema muzici, ona duboko veruje u blagoslove istinskog prijateljstva koje joj Bog daje svaki dan. Sve svoje slobodno vrijeme posvećuje svojim najmilijima, njegujući svaki dragocjeni trenutak. Šetnja u prirodi sa svojim psima, sviranje klavira i snimanje dragocjenih trenutaka kroz fotografiju donose joj neizmjernu radost.

Nikad joj nije pala na pamet ideja da se podvrgne kozmetičkim procedurama kako bi promijenila svoj izgled. Ona u potpunosti prihvaća prirodni proces starenja, gledajući svaku boru na svom licu kao svjedočanstvo značajnih životnih iskustava koja su je oblikovala. Trijumfalnim povratkom na scenu, Kaliopi je nedavno održao solistički koncert u Beogradu, označivši značajan povratak nakon dužeg odsustva.

Potražnja za ulaznicama za ovaj nesvakidašnji muzički spektakl bila je tolika da su brzo rasprodate. Među oduševljenom publikom bio je i odani obožavatelj renomiranog makedonskog umjetnika, koji je gajio duboku naklonost prema njegovim pjesmama. U pratnji prijatelja i ćerke, prisustvovala je koncertu sa nadom da će uroniti u radosnu atmosferu.

Međutim, dogodila se nepredviđena tragedija kada je jednoj ženi u koncertnoj dvorani iznenada pozlilo. Uprkos brzom dolasku Hitne pomoći, svi napori da se ona oživi pokazali su se bezuspješnim, te je tragično preminula na licu mjesta. Ovaj šokantni incident ostavio je dubok utisak na pjevačicu, koja je to smatrala najizazovnijim danom u njenoj slavnoj karijeri.

Preporučujemo