Veliki broj ljudi čita i prati svoj horoskop, neki zato što vjeruju da je naša sudbia zapisana u zvijezdama a većina iz čiste zabave. Moramo priznati da se obradujemo kada nam horoskop predviđa lijepe stvari i da se pomalo zabrinemo u obrnutom slučaju. 

Postoje pojedinci za koje se čini da su sretni miljenici sudbine, uvijek se nalaze u povoljnim okolnostima u kojima se zvijezde slažu u njihovu korist.Poravnanje nebeskih tijela tijekom njihova rođenja moglo je igrati ulogu u oblikovanju slijeda životnih događaja koje su doživjeli.

Astrolozi tvrde da postoji jedan horoskopski znak koji prati više sreće tijekom života nego bilo koji drugi znak.

Kombinacijom svojih inherentnih kvaliteta i sretne ruke sudbine, oni se često nalaze u povoljnim situacijama, povećavajući vjerojatnost da će se životne okolnosti dobro posložiti za njih.

Tijekom svog života te će osobe često iskusiti povoljan horoskop, što će ih navesti da promatraju iznenadna poboljšanja okolnosti i neočekivanu prisutnost povoljnih uvjeta.

 

Horoskopski znak Blizanci karakterizira suživot dviju osobnosti, obje vođene logikom, ali sa svojom posebnom logikom. Vjeruje se da je taj “polaritet u stavovima i pogledima na svijet” ključni čimbenik koji dovodi do iznimnog osjećaja sreće.Poznato je da osobe Blizanci privlače sreću zbog svog optimističnog pogleda na život.Razina samopouzdanja koju pokazuje niti jedan drugi znak nije tako izvanredna, a nedvojbeno vam je poznato da je posjedovanje ispravnog stava značajan faktor u postizanju uspjeha.

  • Pojedinci Blizanci povremeno su označeni kao “dvolični” zbog svoje vješte sposobnosti snalaženja između dvije sukobljene situacije, uvijek dajući prednost vlastitim interesima.Bez obzira na okolnosti, može se pouzdano tvrditi da će Blizanci izaći kao pobjednici u svakoj svađi.

Osobe rođene pod ovim astrološkim znakom posjeduju nevjerojatnu sposobnost dosljednog odabira životnog partnera s kojim dijele trajnu i iskrenu ljubav, što rezultira njihovim nevjerojatnim nizom sreće u pitanjima braka.

Unatoč izazovima koji se mogu pojaviti i ugroziti stabilnost njihovog braka, Blizanci dosljedno pronalaze način da prevladaju prepreke, što rezultira vezom koja se s vremenom razvija i produbljuje.

Spominjanje horoskopa često nas podsjeća na različite verzije koje pokušavaju predvidjeti događaje koji bi se mogli odvijati u vašem životu na dnevnoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi.

 

Nemojmo zanemariti činjenicu da horoskop ne proriče sudbinu, već mnogima služi kao izvor zabave. Ipak, postoje određeni elementi koji se mogu cijeniti, poput stjecanja uvida u planetarne utjecaje koji su određeni našim datumom rođenja.

Horoskop je u biti sustav drevne mudrosti koji koristi vrijeme i mjesto rođenja kako bi grubo predvidio nečiju sudbinu, analizirajući položaj zvijezda.Ipak, zajednički je konsenzus među astrolozima da je većina njihovih izjava, otprilike 95 posto, u skladu sa široko prihvaćenim perspektivama.

Horoskop služi kao simboličan prikaz zamršene povezanosti prirodnih načela i njihove manifestacije u svijesti pojedinca u trenutku njegova rođenja. Hvata snimku nebeske sfere, uključujući položaje Sunca, Mjeseca, planeta i zvijezda, promatrane s određene lokacije na Zemlji u određenom trenutku.

Zamislite da uhvatite snimku neba na određenom mjestu iu određeno vrijeme, stvarajući jedinstvenu horoskopsku kartu koja točno prikazuje nebeske objekte i elemente kao što su zenit, nadir, ascendent i descendent. Ovaj zamršeni horoskop sastoji se od brojnih međusobno povezanih elemenata, uključujući astrološke znakove, kuće, planete i planetarne aspekte.

 

U procesu određivanja horoskopa Zemlja služi kao središnja referentna točka. Zamišljeni nebeski krug poznat kao horizont djeluje kao granica, odvajajući vidljivi dio nebeske “polutke” od nevidljivog. Kardinalni pravci sjevera, juga, istoka i zapada imaju značajnu važnost na horizontu.

Ljetni i zimski solsticij označavaju najvišu i najnižu točku, dok proljetni i jesenski ekvinocij označavaju trenutke kada se sunce poravna na sjecištu ekvatora i ekliptike.

U prošlosti je proces izračunavanja horoskopa zahtijevao pedantan napor. Najprije su napravljeni izračuni za vrhove kuća, a zatim su tablično upisani položaji planeta, Sunca i Mjeseca. Međutim, moderni računalni programi preuzeli su tu zadaću i učinili nam je mnogo praktičnijom.U području medijske zabave, izraz “horoskop” odnosi se na praksu davanja opisa koji se odnose na osobine povezane sa znakovima zodijaka, planetima i raznim drugim elementima horoskopa.

Za razliku od horoskopa koje su izradili i tumačili astrolozi, navodne povezanosti između osobina ličnosti i astroloških znakova pronađene u stoljećima starim kalendarima, knjigama snova, a sličnoj narodnoj književnosti nedostaje ista vjerodostojnost.

U osvit 20. stoljeća mediji su uveli praksu izrade horoskopa posebno skrojenih za svaki od 12 horoskopskih znakova. Ovaj novi oblik izražavanja nastao je iz astrološkog simboličkog sustava i prije ga nije bilo u carstvu astrologije. Većina istraživanja provedenih na navodnim astrološkim konfiguracijama zapravo je pomno proučavala ovaj jedinstveni medijski fenomen.

Preporučujemo