Nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću Žarko Laušević preminuo je u 63. godini života. Njegove kolege i prijatelji s eopraštaju od njega putem društvenih mreža.  Tužnu vijest prenijela je glumčeva supruga Anita. Teška srca javljamo da je 15. studenog 2023. godine u 63. godini života preminuo Žarko Laušević, naš voljeni suprug i otac. Podlegao je kratkoj, ali teškoj bolesti. O organizaciji sprovoda javnost će biti obaviještena u prigodnom trenutku.

Tijekom 1980-ih Žarko Laušević postao je poznat nakon uloge Miloša Oblilića u hvaljenom filmu “Boj na Kosovu”. Nakon što je radio kao glumac u Jugoslavenskom dramskom pozorištu, igrao je u brojnim predstavama. Godine 2015. režirao je “Smrdljivu bajku” i označio povratak na filmsko platno nakon šesnaest godina. Od tada je ostvario niz istaknutih uloga na filmu i televiziji, uključujući nastupe u filmovima “Koreni”, “Vreme zla”, “Kalkanski krugovi”, “Državni službenik” i “Tajna nečiste krvi”.

U svojoj blistavoj karijeri ponosni je dobitnik brojnih prestižnih priznanja, poput pulske Zlatne arene za najboljeg muškarca, nagrade Poleta u Puli, nagrade Car Konstantin, nagrade Grad Teatra, Zorana Radmilovića, Sterijina nagrada, nagrada izdavačke kuće Dečje novine, Grand Prix na Filmskim susretima u Nišu, nagrada Novosti, nagrada u Herceg Novom, Zlatna arena i brojne druge svjedoče o njegovom nevjerojatnom talentu i trudu. raditi. Jedan od najvećih glumaca s prostora bivše Jugoslavije, ostat će zapamćen po svom neizmjernom talentu. Uz svoje glumačke sposobnosti, posjedovao je i jedinstveni šarm i zagonetnost koja se često povezuje s melankoličnim osobama. Te su ga osobine izdvojile kao jednog od najizuzetnijih glumaca svih vremena u našoj zemlji.

Bilo bi opširno nabrajati svaki lik koji je Branislav Laušević tumačio, ali sigurno je da se njegovo tumačenje  uloga nije ograničilo samo na film “Smeker”. Tu karakternu crtu Laušević je utjelovio u gotovo svim predstavama u kojima je sudjelovao, bez obzira na to je li igrao sporednu ili glavnu ulogu.

Preporučujemo