Formula za stvaranje keratina kod kuće sa samo tri sastojka izazvala je veliku pometnju među ženama. Poznato je da je ovaj tretman u frizerskom salonu prilično skup pa je ovaj način brzo postao popularan. Stvaranje vlastitog tretmana keratinom kod kuće može biti jednostavan i jeftin proces, koji zahtijeva samo tri osnovna sastojka. Uz samo nekoliko koraka, možete preuzeti kontrolu nad svojom rutinom njege kose. Prirodni sastojci kao što je poonam također mogu igrati ključnu ulogu u stvaranju vlastitog učinkovitog tretmana keratinom.

Otkako je keratinski tretman ušao u frizerske salone, stekao je ogromnu popularnost. Tretman privlači žene jer im kosu pretvara u glatku, ravnu i sjajnu grivu. Recept za domaći keratin postao je prava senzacija, prvenstveno jer je ekonomična alternativa skupim salonskim tretmanima i može vam uštedjeti znatnu količinu novca.

Vrhunski užitak leži u tome da se smjestite u udobnu stolicu u frizerskom salonu, očekujući fini dodir ruku vještog stilista koji pretvara vašu kosu u zadivljujuće remek-djelo. Međutim, ovo luksuzno iskustvo dolazi s velikom cijenom, zahtijevajući značajnu količinu novca da biste dobili ovaj tretman maženja.Za one koji se bore s lomljivom i bez sjaja kosom, postoji isplativo rješenje za postupno vraćanje njezinog sjaja i punoće. Pridržavajući se koraka u ovom receptu za keratin iz kućne radinosti, vaša će kosa zadržati uglađen i zdrav izgled, čak i kada je odlučite sušiti običnim sušilom za kosu, negirajući potrebu za opsežnim i skupim proizvodima za njegu kose ili feniranjem.

Ako odlučite koristiti domaći recept za kreatin za održavanje kose, važno je razumjeti da to nije trajno rješenje usporedivo s tretmanima u salonu. Ipak, još uvijek možete postići usporediv ishod.

Sastojci:

Recept zahtijeva jednu šalicu vode.
Potrebne su dvije žlice kukuruznog brašna.

Jedna žlica baby ulja.

priprema:

Započnite sipanjem kukuruznog brašna u lonac kipuće vode. Ostavite smjesu da se zgusne uz stalno miješanje. Zatim dodajte dječje ulje i dobro promiješajte. Nakon što se smjesa ohladi, ravnomjerno je nanesite na kosu i ostavite da odstoji 20-25 minuta. Na kraju, isperite kosu vodom.

Preporučujemo