Novak Đoković je po svim statistikama najbolji teniser svih vremena iako ove godine još nije osvojio nijednu titulu. O njemu i njegovoj porodici se zna skoro sve i svjetski mediji jako često pišu o njima. Posebno im je interesantna njegova supruga Jelena koja je Noletova najveća podrška i oslonac već dugi niz godina.

  • Jelena Đoković, direktorica Zaklade Novak Đoković i supruga legendarnog tenisača Novaka Đokovića, godinama se aktivno zalaže za zdrav način života.Ipak, priznanje Jelene Đoković pokazalo je da je i ona eksperimentirala s određenim porocima, što je rezultiralo nepovoljnim posljedicama.

Jelena je otvoreno priznala da apstinira od kave i bilo kojeg oblika unosa kofeina, iako priznaje da je u jednom trenutku ipak pokušala. Naglašava svoje odbijanje oslanjanja na bilo koju tvar.

Jelena se čvrsto suzdržava od konzumiranja bilo kojeg oblika kofeina, pa tako i zelenog čaja. Dok se mnogima kava možda ne smatra porokom, Jelena osobno porok definira kao sve što ima potencijal dovesti do ovisnosti, a koju je odlučna izbjegavati. Ideja o odricanju kontrole nad vlastitim tijelom nikada joj se nije sviđala.

Kada tražite alternativu kofeinu za opuštanje, fokus i budnost, koje su mogućnosti dostupne? Nakon malog istraživanja otkrio sam mnoštvo korisnih ideja i preporuka. Promjenom načina razmišljanja o hrani, tjelovježbi i sveukupnom blagostanju pronašao sam novu svrhu. Odvajanje vremena za dublje proučavanje ovih tema omogućilo mi je veće razumijevanje i jasnoću.

 

  • Tijekom drugog slučaja, Jelena je otkrila da je u prošlosti eksperimentirala s raznim supstancama, uključujući kavu, alkohol i cigarete, ali njezino tijelo nije pozitivno reagiralo ni na jedno od njih, zbog čega se sada suzdržala od njihove konzumacije.

Nije mi bila po volji. Zapravo sam kao posljedicu doživio cijelu noć povraćanja. Osim toga, eksperimentirao sam s pušenjem cigarete, što je dovelo do još jedne noći povraćanja. Okušao sam se i u carstvu alkohola, što je rezultiralo tri uzastopna dana povraćanja i gubitkom težine od četiri kilograma. Učinio sam više pokušaja u tim nastojanjima.

U želji da otkriju bilo kakve mrlje, mediji su se pozabavili njezinom prošlošću, jer se ona radije drži potajno. Međutim, njihova se misija pokazala uzaludnom jer se ništa nije moglo pronaći. Nakon osam godina stabilne veze, Novak je u rujnu 2013. odlučio zaprositi Jelenu na zaista jedinstven način. Odvezao ju je u Provansu helikopterom i postavio pitanje.

Njihovo vjenčanje održano je u julu 2014. godine na živopisnoj Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu. Jeleninu izuzetnu vjenčanicu izradila je Sarah Burton, talentirana kreativna direktorica renomirane modne kuće Alexander McQueen, kojoj je pripala čast dizajnirati i vjenčanicu za Kate Middleton, vojvotkinju od Cambridgea. Časopis “Hello” osigurao je ekskluzivna prava na fotografije s vjenčanja za izdašnu sumu od 500.000 eura, a prihod je išao u humanitarne svrhe.

Jelena je 21. listopada 2014. rodila njihovo prvo dijete, sina Stefana, pod brigom vrhunskog medicinskog tima na istoj klinici gdje je rodila i princeza Charlene od Monaka. Zatim, 2. rujna 2017., par je dobio svoje drugo dijete, kćer Taru. Mediji su se zaokupili Jelenom Đoković, očarani njezinim držanjem, atraktivnošću, gracioznošću i profinjenošću, pa su je svrstali među pet najljepših supruga tenisera.

  • I zastrašujuća figura Anne Wintour, najutjecajnije žene u svijetu mode, posvetila joj je tri stranice u cijenjenom časopisu “Vogue”. Jelena je predstavila kreacije renomiranih dizajnera poput Victorije Beckham i Philipa Lima. Njezin stil karakterizira jednostavnost, nenaglašena elegancija i pomno birani detalji. Englezi su se zaljubili u njezin smisao za modu, zamijenivši je za model za kupaće kostime.

Ipak, Jelena ne troši previše vremena na shopping; umjesto toga, ona se posvećuje poboljšanju života djece. Priznaje da su ona i Novak jedni od rijetkih iz svoje generacije koji su uspjeli, zbog čega je odlučna iskoristiti svoje mogućnosti i provesti što više dobrotvornih akcija.

Preporučujemo