Seka Alksić je već dugi niz godina jedna od najpopularnijih folk pjevačica u regiji. U posljednje vrijeme se više posvetila porodičnom žiovtu i vrijeme provodi sa suprugom i sinovima u njihovo domu u Staroj Pazovi. Međutim jako je aktivna na društvenim mrežama na kojima ima veliki broj pratilaca.

Svojim osebujnim modnim smislom Seka Aleksić revitalizirala je Zagreb. Umjesto uobičajenih naelektriziranih nastupa, ulice hrvatske metropole osvojila je svojim besprijekornim stilom.Posljednjih sezona folk diva odabrala je “cool” varijantu koja obuhvaća spoj neutralnih tonova i predimenzioniranog stila koji je postao popularan trend.

  • Outfit je dobio mješavinu komplimenata i kritika na društvenim mrežama jer se nije svima dopao.Kombinacija se sastoji od sive trenirke uparene s predimenzioniranom jaknom, što se može činiti malo vjerojatnom kombinacijom. Odjevnu kombinaciju pratile su široke bijele Yeezy tenisice, sportske čarape, Jacquemus torba, smeđa majica kratkih rukava, sunčane naočale i statement naušnice.

Seka je izjavila da je kofer za Zagreb spakirala bez puno razmišljanja, jednostavno ubacivši što god je mogla. Priznala je da se to možda neće svidjeti svima, ali njoj osobno je ugodno.

 

Pojasnila je za portal Diva, izrazivši osobnu sklonost kombinacijama sportskog i elegantnog stila, jer je to nešto u čemu se osjeća najudobnije, iako je scena sasvim druga stvar.

Na osobnoj razini, ne volim nositi ružičasti i crveni ruž, unatoč tome što imam pjesmu pod naslovom “Red Lipstick”. Jednostavno mi ne stoji. U privatnom životu biram visoke pete dok se krećem ulicama, ne ograničavajući se na ravne cipele.

Biografija:

Seka, poznata i kao Svetlana Aleksić Piljikić, renomirana je pop-folk i turbo-folk pjevačica porijeklom iz Srbije. Rođena 23. aprila 1981. godine u Zvorniku, etablirala se kao jedna od najomiljenijih i komercijalno najuspješnijih umjetnica na našim prostorima. Sekini roditelji, Ibrima i Milorad, uz brata Nedžada upotpunjuju njenu užu obitelj.

U godinama školovanja pohađala je cijenjenu OŠ “Mitar Trifunović Učo”, gdje je svoj vokalni talent zablistala kao članica školskog zbora. Nakon razvoda roditelja, Seka se s majkom i bratom našla u rodnom Zvorniku da bi zbog rata pobjegla u Banju Koviljaču. Na kraju su se skrasili u šarmantnom selu Lipolist, u blizini Šapca.

1996. godine kratko je pohađala srednju poljoprivrednu školu da bi je zbog osobnih okolnosti napustila. Budući da je njezina obitelj suočena s financijskim poteškoćama, Seka se okrenula pjevanju po kafanama kako bi spojila kraj s krajem. U želji da ispuni majčine želje, završila je srednju frizersku školu, iako se u tom smjeru nikada nije bavila. S 19 godina donijela je hrabru odluku da se preseli u Švicarsku, gdje je svoj talent iskazivala u raznim diskotekama i klubovima.

Vrativši se u Bijeljinu 2002. godine, s entuzijazmom je sudjelovala na cijenjenom festivalu narodne glazbe Moravski biser u Ćupriji. Upravo je na tom događaju održala zadivljujuću izvedbu svoje pjesme “Idealno tuvoja”, čime je u konačnici osvojila prestižnu prvu nagradu. Ubrzo nakon toga, u suradnji s Grand produkcijom snimila je istoimeni album na kojem se nalaze istaknute pjesme poput “Da sam muško” i “U kafani punoj dima”.

  • Godine 2003. udružuje snage s renomiranim umjetnicima Marinom Tucaković, Brajom, Sašom Markovićem i Stevicom Simeunovićem kako bi stvorili vrlo uspješan album “Balkan”. Gotovo svaka pjesma na albumu postala je hit, a “Crno i zlatno” je učvrstila svoje mjesto kao Sekina prepoznatljiva pjesma. U izdanju Grand produkcije 2005. godine izdala je svoj treći album “Dođi i uzmi me”.

Sekina estradna karijera započela je 2006. godine ponavljajućom ulogom Vrele Nele u popularnoj seriji “Ljubav, navika, panika”. Sljedeće godine sudjelovala je u promotivnim aktivnostima svog albuma “Queen” na Grandovim nastupima. Jedna od najpoznatijih pjesama s albuma je “Aspirin”, koja je dobila i videospot.

S ukupnom nakladom od 250.000 primjeraka, album je postigao ogroman uspjeh, katapultiravši Seku na vrh ljestvice kao najprodavanija pjevačica u zemlji. Osim u glazbene vode, Seka se otisnula iu svijet mode kreiravši svoju kolekciju pod nazivom “Queen”.

Seka je 2009. godine objavila svoj naredni album “Slučajni partneri”, koji je dobio značajnu pažnju zahvaljujući pjesmi “Rođena s vukovima”. Tijekom tog vremena pojavila se i u reklami za Dolcela puding, glumeći samu sebe. Godina 2010. bila je velika prekretnica za Seku jer je održala dugo očekivani koncert u Beogradskoj areni, privukavši impresivnu publiku od 15.000 oduševljenih obožavatelja. Također je preuzela ulogu ambasadorice brenda za flastere za mršavljenje pod nazivom “Shape it, baby”.

Sekin talent proširio se izvan glazbe i mode, jer je zaronila u sferu televizijskog voditeljstva. Voditeljsku ulogu preuzela je u reality showu “Moja desna ruka”, gdje je krenula u potragu za svojom osobnom asistenticom. Emisija je stekla ogromnu popularnost, sa stotinama kandidata koji su se natjecali za željenu poziciju. U konačnici je kao pobjednik izašao Vukašin Ilić koji je sa Sekom potpisao jednogodišnji ugovor. No, njihovom profesionalnom partnerstvu došao je kraj nakon šest mjeseci kada su sporazumno odlučili raskinuti ugovor.

Preporučujemo