Kada se tek pojavila na političkoj sceni u Srbiji Ana Brnabić nije imala podršku ni svojih stranačkih kolega ali ni nacije. Jedini koji je tada vjerovao u nju je bio predsjednik države Aleksandar Vučić a ona mu j euzvratila slijepom odanošću. Njen privatni život je također nešto što većina tradicinalnih građana nije prihvatala.

  • Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić godinama je u vezi sa zanosnim liječnikom, a kroz cijelo vrijeme zajedničkog druženja u njezinoj biografiji postoji jedan intrigantan detalj koji je ostao zadivljujuća tajna.

Godine Milice Đurđić dobro su čuvana tajna, ograničeno dostupna na internetu i dijeli se samo s odabranom grupom prijatelja, suradnika i članova obitelji.

Uz Anu Brnabić često se vežu laskavi deskriptori kao što su lijepa, inteligentna, staložena i profinjena, što nimalo iznenađujuće privlači pažnju kamo god dođe i podvrgava je temeljitom ispitivanju.

Ono što lijepu liječnicu izdvaja od ostalih istaknutih osoba na lokalnoj političkoj sceni je jedinstvena okolnost da živi sa ženom koja, tradicionalno, ne podržava istospolne zajednice – a povrh svega, ova žena i nije nitko drugi nego sama premijerka.

 

Svaka njezina radnja pomno se prati, od dnevnih izleta do odabira odijevanja. Nerijetko je vidimo uz Anu na raznim druženjima u gradu, gdje se ne trude prikriti svoju prisutnost i uživaju u svojoj slobodi. Povremeno ih prati i sin Igor koji je nedavno u mjesecu veljači napunio četiri godine.

  • Neki potezi bili su prilično intrigantni, a oni koji se drže tradicionalnih srpskih uvjerenja mogli bi ih smatrati prekoračenjem onoga što je potrebno.

Jedan primjer koji je izazvao kritike dijela javnosti bilo je njezino javno podržavanje Europridea u rujnu. Čak ni njezino prisustvo na sprovodu kraljice Elizabete u Londonu nije bilo izuzeto od oštrih primjedbi.

No, nezadovoljstva ima i LGBT zajednica jer Milica i Ana mogu živjeti zajedno i odgajati dijete, dok je drugim homoseksualnim parovima to zakonski zabranjeno. Posljedično, mnoštvo problema pogađa zemlju.

Premijer je u proljetnoj emisiji opovrgnuo glasine o tajnom vjenčanju u inozemstvu koje su kružile.Ana Brnabić je pojasnila da su glasine o njezinoj udaji lažne. Iako su ona i njezin partner zajedno više od 15 godina, nisu u zakonskom braku.

 

Unatoč rijetkim razgovorima o svom privatnom životu, ona priznaje da joj je njezina druga osoba glavni izvor podrške.

Milica se, unatoč nevoljkosti, našla u žiži javnosti zbog svoje zahtjevne i izazovne karijere. Iako nikada nije bila u središtu pozornosti, ona ljubazno podržava Anu svojim javnim istupima, na čemu joj je Ana neizmjerno zahvalna.

Milica, koja je prethodno radila kao radiolog u Kliničkom centru Srbije, posao je dobila na poštenom natječaju koji je ocjenjivao njezinu stručnost. Trenutno je prešla u privatni sektor i sada je šefica radiologije u Općoj bolnici “BeoCell”, prenose mediji.

U rijetkom odmaku od svoje uobičajene prakse izbjegavanja intervjua, Milica je u prosincu 2021. napravila poseban ustupak. Cijenjeni modni časopis “L’Officiel” ponudio je neodoljivu ponudu, zbog koje je krasila naslovnicu njihovog izdanja za arapsko tržište. Ova iznimna prilika omogućila je objavu ekskluzivnih fotografija i zadivljujućeg narativa, a sve u prilog promicanju svoje nacije na prestižnoj “Svjetskoj izložbi” održanoj u Dubaiju.

 

U svojim je elegantnim kombinacijama samouvjereno pokazala svoju stručnost u nizu tema – od mode i jednostavnih životnih radosti, do zamršenosti svoje profesije, kao i srpske umjetnosti, kulture i jedinstvene privlačnosti njenih prirodnih čuda.

  • Moda zauzima posebno mjesto u njezinu srcu, no ipak odbija robovati njezinim hirovima. Trendovi ne diktiraju njezin izbor; umjesto toga, ona se ukrašava odjećom koja joj donosi radost i odiše samopouzdanjem.

Na upit o utjecajnim ženama koje je inspiriraju, atraktivna liječnica je odgovorila:

Kroz srpsku povijest brojne su se izvanredne žene pojavile kao istaknute ličnosti, pokazujući svoju otpornost u izazovnim okolnostima.

Kroz različita razdoblja i u različitim uvjetima, izvanredne osobe poput Ksenije Atanasijević, prve doktorice Sveučilišta u Beogradu, cijenjene umjetnice Milene Pavlović-Barili i hrabre Biljane Srbljanović, dosljedno su prkosile ograničenjima.U slobodno vrijeme otkriva svoje prave strasti i užitke.

 

Dvije voljene lokacije u Beogradu zauzimaju posebno mjesto u njenom srcu: Filharmonija i hipodrom. Ova mjesta posjeduju neosporan šarm i individualnost. Hipodrom, kao najstariji sportski objekt u gradu, prožet je bogatom poviješću i izaziva bezbroj emocija. To je destinacija koja nudi užitak za cijelu obitelj.

Njezin sin, koji također ima veliku naklonost prema glazbi, uživa u Filharmoniji. Povremeno zajedno posjećuju koncerte, prepuštajući se zajedničkoj strasti.

Igora često prate Milica i Ana dok istražuju razne kulturne ustanove. Nedavno su njih troje viđeni u posjetu izložbi Mrđana Bajića u Muzeju suvremene umjetnosti.Na pitanje o savjetima koje bi ponudila mladim djevojkama, liječnica je ponizno izrazila svoje uvjerenje da nema potrebne kvalifikacije i smatra da bi bilo drsko davati smjernice.

Tijekom cijelog svog postojanja, njezino je stalno nastojanje bilo da ostane autentična sama sebi; međutim, ključno je priznati da svaki pojedinac odabire svoje putovanje, a svaki bi izbor trebao biti tretiran s jednakim poštovanjem, a ne nailaziti na osudu.

Preporučujemo