Predrag Mijatović doveo je voditeljku do suza kada je pričao o najtežem periodu svog života, odnosno o svom pokojnom sinu.

Legendarni jugoslovenski fudbaler gostovao je u emisiji “Šta sam ja tebi, ko sam ja tebi?”, otkrio je da bi ga najbliži ukućani ponekad grdili što je pobrkao Ekavitu sa ijekavicama. Uz to se nasmijao i pričao zašto pesma “Makarena” mu je smetala “i da je posle svega rasplakao voditelja Ivana Stankovića. Povod je priča Andreja Mijatovića, pokojnog Predraga Mijatovića i Elene Karić Sin, preminuo je u 14. godini. Rođen je sa cerebralnom paralizom, a bolovao je i od hidrocefalusa, a njegova bitka za život je, nažalost, okončana 2009. godine. Sada Mijatoviću nije problem da priča na tu temu, a do suza je rasplakao i voditeljku kada je pričao o tome koliko je Andre imao mali uticaj na njegov život tokom najvećih fudbalskih trenutaka.

“Znao sam da mi je sin bolestan i da ću ga nadživjeti”, rekao je Mijatovich o teškoj dijagnozi koju su objavili ljekari: „Razgovaraš sa doktorima i odvedeš ga ovamo, tamo, i onda shvatiš da su predviđanja koja su mi dali lekari bila pogrešna. Rekli su da će živeti sedam godina, pa sedmu, osmu, devetu… Umro je kada je imao 14. Shvatio sam da je fenomen jer je ziveo duplo duze od svih predskazanja.Bio je fenomen,ikona.Pripremas se ceo zivot,ali je tesko.Ides odredjenim putem,a ja sam taj koji ide i ne obazire se na komentare.Necu da stanem.Pitaju me zasto je ovo okrutno kako to ponekad biva – tako sam odgajala svoju decu”, naglasila je Mijatovićeva.

“Bilo bi mnogo lakše da na to ne gledate iz perspektive roditelja. Ali u životu, iako je tragedija, to je nevjerovatna stvar. I postoji još jedna nevjerovatna stvar, sada mogu pričati o tome kako bih obično Razmišljaj ovako.Bio sam jako popularna osoba tih godina.Svaki put kad razmišljam o tome misle mladi kad dožive uspjeh,ja sam dasa i čudo sine moj.Bila je kriza.Bilo je nevjerovatno Sećam se, palo mi je na pamet… Morao sam hitno da putujem iz Madrida u Valensiju, a klima u Madridu mu nije odgovarala, pa sam vozio 370 kilometara do tamo i dr Rafa me pitao šta je vrijeme kao tamo?Pudim se i kazem ne znam.To je tri sata voznje a ne znam.Kad vidis druge roditelje u cekaonici i njihov bol shvatis da ti je jedna nula.Imas samo jedan ublažavanje u ovom slučaju, imate finansijski interes, i imate privilegiju da doktori prate fudbal i objašnjavaju sve što tražite. Oni to ne mogu. Sve ostalo je ravnopravno….“, rekao je on o kompaniji poznati fudbaler.

Prema njegovim rečima, njegov sin Andrej je bio anđeo i posebno ga je oblikovao kao čoveka: „To me je držalo veoma prizemljeno i definitivno mislim da je moja misija da budem normalna osoba. U ovim rizicima, kada sam bio na ivici gubitka moj um, On je bio Božija misija da me vrati u normalu. Kada je sve išlo kako treba, onda je On… To je moja priča, i mislim da sam bio u pravu. On je bio taj koji je uvek bio prisutan anđeo i nadgledao sve”, zaključio je Mijatović, rasplakavši voditeljku.

Preporučujemo