Ruška Jakić je jedna od najposebnijih žena nanašim prostorima. Voditeljica i spisateljica popularne emisije “Ljubav i moda” rođena je slavnog 8. siječnja, u božićno vrijeme, u beogradskoj četvrti Zvezdara, gdje i danas živi. Međutim, godina njezina rođenja ostaje neotkrivena. Ruškina posebnost leži u njezinoj prepoznatljivoj rečenici “Dobro jutro lutko” koju razigrano izgovara nakon buđenja i pogleda u ogledalo. Njezin jedinstven modni smisao i šminka dodatno pridonose njenom prepoznatljivom izgledu. Međutim, misterij koji okružuje njezinu dob uvijek je intrigirao druge, budući da je i dalje predmet nagađanja. Ruška u intervjuu za Hit otkriva da je nakon četrdesete prestala pratiti rođendane, pa je njezina prava dob ostala slatka enigma.

Godine me ne zanimaju! Baš poput Oprah Winfrey i Tine Turner, koje iu svojim 80-ima mogu osvojiti publiku, nitko ih ne pita za godine. I suprotno uvriježenom mišljenju, nije 1938.! Prema riječima kćeri Ane, ja imam 40, a ona 20 godina i tako biram sebe vidjeti. Kupujem u trendi buticima za tinejdžere, u majicama kratkih rukava s Mickeyjem Mouseom na njima. Moje godine određuju kako se osjećam, kako izgledam i način razmišljanja koji posjedujem. Jedini kozmetički zahvat kojem sam se podvrgla je operacija kapaka, koju sam imala prije 22 godine kako bih riješila problem spuštenih kapaka. Renomirani novinar i televizijski voditelj Bane Vukašinović odigrao je ključnu ulogu u preokretu njenekarijere, potaknuvši njen prelazak u sferu televizije. Prilikom mog gostovanja kod Baneta na Beogradskoj hronici bila sam na promociji časopisa u kojem sam bila zaposlena. Sam Bane je primijetio: “Posjedujete prisutnost, vokalnu kvalitetu i šarm. Trebalo bi razmisliti o karijeri na televiziji.” Uzevši k srcu njegov savjet, pridružio sam se ekipi Beogradske hronike, oprostivši se od pisanog novinarstva. Upravo me Donka Špiček vodila u usavršavanju dikcije. U današnje vrijeme često je izazovno razumjeti poruke koje prenose naši lideri. Nažalost, prevalencija umjetnih poboljšanja i nedostatak pravih talenata postali su preduvjeti za ulazak u razne mreže emitiranja.

Godine 1994. Ruška, članica Radio-televizije Srbije, prelazi na Pink i vodi emisiju “Ljubav i moda”. U to sam vrijeme osmislila nekoliko svojih kultnih fraza, zaokupivši interes šire javnosti. Jasno se sjećam da sam se obratila ženama u prostoriji, izjavljujući: “Iako me neki obožavaju, a drugi preziru, ja čvrsto vjerujem da sam izvanredana. A što se vas tiče, drage moje dame, odbacite svoje uvijače za kosu i odbacite svoje muževe” papuče, jer prošlo je desetljeće otkako je otišao kupiti cigarete i više se nije vratio! Poduzmite nešto i učinite nešto za sebe.”

Ruška Jakić proživjela je buran emotivni put obilježen brojnim propalim brakovima. Ipak, ti ​​su izazovi oblikovali Rušku u samosvjesnu i zadovoljnu osobu koja grli i sebe i život s željnim iščekivanjem svakog novog dana. U epizodi podcasta pod naslovom “Nije sve tako crno”, Ruška je prenijela poruku pojedincima zarobljenim u nesretnim brakovima, crpeći iz svog osobnog iskustva života i ljubavi sa svojim partnerima prije nego što se konačno razvela od njih. Unatoč prekidu veze, Ruška i dalje poštuje svoje bivše muževe i iskreno im želi dobro. Priznajući da nitko nije besprijekoran, ona također priznaje vlastitu ulogu u nevjeri koja se dogodila u njezinu braku.

Nakon što sam otkrila njegovu nevjeru, dala sam mu strogi ultimatum: 24 sata da se udalji iz mog doma, mog života, mog srca i mog vida. Za donošenje teških odluka u životu potrebna je velika hrabrost. Razmišljajući o tome, došao sam do spoznaje da i ja dijelim dio odgovornosti za situaciju. Suočila sam se s njim, priznajući da njegova izdaja nije negirala činjenicu da je bio izuzetan otac naše kćeri i da ga je moja majka cijenila više od vlastitog sina. Ovo ga je otkriće dovelo do suza. Shvatila sam da bih nepoštovanjem muškarca s kojim dijelim dijete u konačnici nepoštivala samu sebe. Nakon što sam od supruge primila vijest o suprugovoj nevjeri, smireno sam mu pripremila šalicu kave i postavila jednostavan ultimatum: „Imaš 24 sata da mi isplešeš čarobnu priču, u kojoj mi izjavljuješ nepokolebljivu ljubav iznad svega. drugo.” Na moje iznenađenje, odgovorio je točnim riječima koje sam se nadala čuti. Oboje smo shvatili značenje te rečenice i time je stvar bila riješena. Prema Ruški, održavanje lažnih brakova ima štetne učinke na obiteljsku zajednicu jer se u konačnici prenosi na sljedeću generaciju.

Preporučujemo