Plavi uvojci s potpisom Lene Kovačević etablirali su je kao kultnu figuru. Sa svojim nježnim crtama lica i besprijekornim osjećajem za stil, naširoko se smatra jednom od najzadivljujućih žena u javnosti. Kad je svanula nova godina, noseći sa sobom ogromnu tugu zbog majčinog odlaska, pjevačica je čvrsto odlučila krenuti ispočetka i prigrliti novo poglavlje u svom životu. Nekoć plava kosa Lene Kovačević sada je postala prošlost, otkrivajući zadivljujuću transformaciju koja dočarava njezinu ljepotu brinete. Njeni fanovi imaju podijeljena mišljenja ali se većini sviđa promjena.

 

Rođena u Beogradu 1982. godine, odnos Lene Kovačević s glazbom evoluirao je od običnog hobija do duboke strasti i na kraju do profesije koja ispunjava. Tijekom svog školovanja bavila se klasičnom, pop i jazz glazbom, iako ne voli biti ograničena na neki određeni žanr. Slično kao i jazz glazbenici, Lena uspijeva u interpretaciji i prihvaća različite glazbene stilove. Dok njezin otac, poznati pisac i scenarist, često postaje tema razgovora među novinarima, Lena s ponosom priznaje svoje podrijetlo i o njemu uvijek govori s iskrenom ljubavlju. Odrastajući u umjetničkom kućanstvu, Leina ljubav prema glazbi postupno je progutala njezin život. U rujnu 2011. izmijenila je zavjete s dugogodišnjim partnerom, poduzetnikom Veljkom Bačinom. Svadbena ceremonija održana je u restoranu na Košutnjaku, a prisustvovali su samo bliski prijatelji i članovi uže obitelji. Lena se do danas suzdržava od razgovora o suprugu jer drži do privatnosti svoje obitelji. Izričito ističe svoju averziju prema javnoj ličnosti. Njihov prvorođeni Vuk na svijet je došao 2012., a 2015. stigao je i njihov drugi sin Teodor. Tijekom intervjua otvoreno je priznala da joj je karijera nakon rođenja sinova pala u drugi plan. Izrazila je zahvalnost Bogu za svoju obitelj i prisutnost nekoga kome se može posvetiti. Plivanje joj je hobi i strast, dok slobodno vrijeme često provodi uživajući u kvalitetnom filmu s najdražima ili se otisnuvši na izlete. Obiteljska okupljanja donose joj neizmjernu radost.

Lena Kovačević poznata je po svojoj nepokolebljivoj predanosti humanitarnim nastojanjima. Svoj talent dosljedno posuđuje raznim projektima usmjerenim na pomoć institucijama i pojedincima. Tijekom svoje karijere krasila je pozornicu na brojnim humanitarnim događanjima, a sve sa zajedničkim ciljem pružanja pomoći. Naime, održala je zadivljujući nastup na dobrotvornom koncertu posvećenom obnovi povijesne Topčiderske crkve u Beogradu. Osim toga, njezino glazbeno umijeće pridonijelo je uspješnoj kampanji prikupljanja sredstava za mobilni inkubator u Kliničkom centru u Nišu, među ostalim plemenitim ciljevima.

Lena i njezin suprug upustili su se u kulinarski pothvat osnivanjem “Gelato Freddo”, slastičarnice u Beogradu koja crpi inspiraciju iz slatkih okusa iz južne Italije. Sirovi sastojci korišteni u njihovim kreacijama potječu isključivo sa Sicilije i Kalabrije. Njihova slastičarnica, smještena u živopisnoj četvrti Senjak, nagrađena je prestižnim priznanjem u Milanu za svoj izniman dizajn. Uz niz okusa sladoleda, posjetitelji se mogu prepustiti izboru slatkih kolača i torti. Lena je iskreno otkrila da gelaterija predstavlja ispunjenje životne težnje. Iako je promjena doista privremena, radi se isključivo u svrhu ispunjavanja zahtjeva glazbenog spota koji je ona osobno režirala. Kako bi se dočarala središnja tema balade, koja se vrti oko pitanja Voliš li me?, koncept je bio predstaviti tri žene koje postavljaju isti upit. Kako bi to postigla, prirodna plava kosa Lene Kovačević u tri je navrata bila sakrivena ispod raznih perika. 27. veljače doznat ćemo koju boju kose talentirana umjetnica odabrala dok se priprema za sudjelovanje na ovogodišnjem Eurosongu. Njezin nastup bit će popraćen pjesmom “Zovi me Lena” koja ima veliki značaj.

Preporučujemo