Kada je iznenada preminuo muftija Zukorlić cijeli Sandžak je tugovao a mediji su pisali o njegovom privatnom životu. Muftija srpski Muamer Zukorlić sklopio je bračnu zajednicu sa drugom suprugom Elmom Elfić Zukorlić. Iz ovog zakonitog braka, blagoslovljeni su sa četvoro djece. Elma aktivno učestvuje na više platformi društvenih medija, često dijeleći zadivljujuće vizualne prikaze koji pružaju uvid u njena profesionalna dostignuća i lične avanture.

 

Elma, poznata po svojoj sposobnosti da bez napora spoji tradicionalne i moderne elemente u svojim modnim odabirima, služi kao muza za bezbroj žena koje traže stilsku inspiraciju. Zadivljeni fanovi je često obasipaju komplimentima, upoređujući je sa elegantnom i profinjenom damom. Rođena u prestižnoj porodici “Has Pazar” u Novom Pazaru 1980. godine, Elma je sa sobom ponela reputaciju i bogatstvo. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u rodnom gradu pre nego što je 2007. godine diplomirala na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta. Elmina potraga za znanjem nije tu završila, jer je uspešno završila master i doktorske studije na Internacionalnom univerzitetu u Novom. Pazar, ustanova koju je osnovao njen pokojni suprug.

Legenda kaže da su se njihovi putevi ukrštali unutar granica ove cijenjene visokoškolske ustanove, gdje je njihova neposredna i duboka povezanost izazvala plamen ljubavi. Ona nije samo vlasnica cijenjene računovodstvene i konsultantske agencije poznate kao “Elmax Group”, već ima i nekoliko uticajnih pozicija. S druge strane, svoju stručnost posvećuje kao profesor na cenjenom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, istovremeno nadgledajući plemenite poduhvate „Mufti fondacije“ i predsedavajući cenjenim vrtićem „Reuda“ kao predsednik Upravnog odbora. Štaviše, od prethodne godine je preuzela cijenjenu ulogu pomoćnice ministra obrazovanja. U ekskluzivnom intervjuu za Bazaar, neustrašivo se bavila pitanjima koja se tiču ​​mode i braka, nudeći svoju iskrenu perspektivu o onome što smatra neprikladnom odjećom. Kao pobožna muslimanka, u stanju sam svim srcem prihvatiti područje mode, a da ostanem nepokolebljiva u svojoj privrženosti osnovnim principima šerijatske odjeće. Od najveće je važnosti da moja odjeća odiše skromnošću, izbjegavajući bilo kakav privid prozirnosti ili suženosti. Uprkos tome što gajim istinski žar za modu, ne podležem slijepo prolaznim trendovima. Umjesto toga, njegovala sam svoj poseban stil, neprimjetno ugrađujući trendove za koje vjerujem da naglašavaju moju individualnost. Kolekcije Chanela i Diora zauzimaju posebno mjesto u mom divljenju, jer su usklađene s modnim preferencijama moje majke, koja je značajno utjecala na moj vlastiti stil evolucije. Zbog toga sam u svoju garderobu uvrstila odabrane komade ovih cijenjenih brendova. Ipak, također posjedujem duboko poštovanje prema lokalnim dizajnerima i redovno podržavam njihova umjetnička nastojanja. Pažnju su mi privukla imena vrijedna pažnje kao što su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić, a ponosna sam što posjedujem odjevne predmete koje kreiraju.

 

Elma je u široj javnosti postala nadaleko poznata kao “Sandžačka Hurem”. Zukorlić je često isticao značaj pravilnog vaspitanja dece, naglašavajući potencijalne posledice roditeljskih grešaka koje mogu dovesti do raspada porodice. Uloga roditelja u obrazovanju njihove djece je ključna, jer djeca upijaju sve iz svog okruženja. Postavljanje dobrog primjera je najvažnije, jer se izdavanje komandi djetetu može shvatiti kao agresija, dok uskraćivanje nečega može učiniti da se čini još vrijednijim i poželjnijim. Zanimljivo je da djeca više upijaju iz razgovora roditelja s prijateljima nego iz direktnih uputstava. Ovo naglašava važnost svjesnosti naših riječi i djela. Na primjer, roditelj koji uobičajeno koristi vulgarnost može reći svom djetetu da to ne čini, ali onda nastavi da psuje u njihovom prisustvu. Ovo ne samo da uči dijete licemjerju, već i podstiče dvostruke standarde. Neophodno je usaditi djeci osjećaj superiornosti koji proizlazi iz pridržavanja viših etičkih standarda.
Kako bi se efikasno borio protiv grijeha i iskušenja, pokojni muftija je stavio veliki naglasak na usađivanje osjećaja superiornosti kod djece. Doživljavajući prljavštinu koja se nalazi na ulicama, medijima i društvenim mrežama kao nešto manje postojanje, djeca prirodno razvijaju snažnu odbojnost prema njoj. Muftija je čvrsto vjerovao da djeca treba da se ponose svojim vrijednostima i odlučno odbacuju ove nepoželjne uticaje.

Preporučujemo