Jovan Memedović je široko poznat i cijenjen među srpskim voditeljima, a njegova životna priča je izuzetno impresivna. Već kao mladić, lako se upisao u čuvenu IV beogradsku gimnaziju, nakon čega je uspešno diplomirao na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu 1985. godine.Jovan Memedović je svoju karijeru započeo u redakciji Radio-televizije Beograd (RTB), gde je prve korake napravio kao novinar. Tokom 1992. godine, preusmerio je svoj profesionalni fokus ka sportskom novinarstvu, postepeno stičući ugled kao istaknuti komentator različitih sportskih dešavanja. Memedović je stekao popularnost zahvaljujući svom šarmu i kroz vlastite emisije na Radio-televiziji Srbije (RTS), poput “Sveta lova i ribolova” i “Sasvim prirodno”. Takođe, trenutno vodi poznati kviz “Potera” na istoj televiziji. Njegov izuzetan doprinos novinarstvu bio je prepoznat 2007. godine kada je dobio prestižno priznanje “Laza Kostić” od Udruženja novinara Srbije. U porodičnom životu poznatog voditelja, njegov sin Uroš iz prvog braka drži se podalje od javnosti. Jovan je razveden i otac je dvoje dece, ćerke Maše i sina Uroša, koji, slično svojoj majci, preferira privatnost, izbegavajući društvene mreže. Uroš je privukao pažnju javnosti pre šest godina kada je bio žrtva napada navijača Partizana, zbog nošenja dresa Crvene zvezde. Porodica je ovu tešku situaciju prevazišla sa mnogo ljubavi. Kako je odrastao, Uroš se razvio u zgodnog mladića, nasledivši očevu pojavu i šarm, čime je privukao pažnju mnogih. Trenutno je deo tima emisije “Sasvim prirodno”, radeći kao asistent snimatelja. U društvu oca i sestre, Uroš učestvuje u globalnim putovanjima koja su deo ovog projekta. Kroz fotografije koje se povremeno objavljuju na Instagramu njegovog oca, vidljivo je da Uroš ne samo da uživa u fizičkoj privlačnosti i ličnim dostignućima, već i pronalazi istinsku radost u emocionalnom ispunjenju.

 

 

Jovan Memedović se ističe kao jedan od najinteresantnijih i najdražih televizijskih voditelja, privlačeći gledaoce svojom jedinstvenom emisijom „Sasvim prirodno“ i kao voditelj čuvenog kviza „Potera“ na RTS-u. Uprkos tome što je ušao u šestu deceniju života, i dalje je izuzetno popularan u javnosti, posebno nakon razvoda pre skoro četiri godine, što je dodatno povećalo njegovu privlačnost među ženama raznih uzrasta. Njegova ljubav prema prirodi i njenim bićima delimično se može objasniti njegovim detinjstvom provedenim u Crnoj Gori. Proveo je detinjstvo u slikovitom okruženju Durmitora, istražujući njegove brda i doline. Ova bliskost s prirodom je nasleđe njegovog oca, ekonomiste poreklom s Durmitora, i majke, psihologa s Cetinja, odražavajući spoj njihovih korijena i profesionalnih puteva.

 

 

Dok je bio posvećen radu u informativnoj i sportskoj sekciji RTS-a, Jovan Memedović je neprestano bio vođen strašću prema istraživanju prirode i njenih blaga. Njegova duboka želja za pokretanjem sopstvenog projekta, koji bi istraživao divljine i otkrivao čuda prirode, uključujući i one divlje i neistražene predjele gde ljudi žive sasvim drugačijim životima, bila je stalno prisutna u njegovim mislima, čekajući pravu priliku da se ostvari. Iako možda manje poznato, Jovan Memedović je završio nižu muzičku školu, no kasnije je priznao da je to učinio kako bi udovoljio svojim roditeljima, te da je njegovo muzičko obrazovanje bilo više rezultat roditeljskog uticaja i podsticanja na inovacije, iako lično nije imao snažnu povezanost s muzikom niti ambicije u tom pravcu. Posebno je zapaženo da je Jovan Memedović jedan od rijetkih novinara koji je svoju profesionalnu karijeru započeo i neprekidno nastavio u istoj medijskoj kući, počevši od RTV Beograd, a zatim prelazeći u RTS, odmah nakon diplomiranja. Već 1985. godine postavljen je za urednika informativnog programa „Projekat Beograd“, program koji je ostao u lepom sećanju gledalaca.

 

Preporučujemo