Novak Đoković je po svim statistikama najbolji teniser svih vremena i o njemu se zna skoro sve. Ipak neki dalji članovi porodice ostaju u sjenci kao što je slučaj sa sestrom njegove majke i njenom porodicom.

S obzirom na stalnu prisutnost Novaka Đokovića u medijima, čini se da o životu našeg vrhunskog tenisača postoji obilje saznanja. Često se uz njegovo ime spominju Jelena, njegova supruga, kao i njegova djeca, roditelji Srđan i Dijana, te njegova braća i njihovi partneri. S druge strane, malo je razgovora o rođacima s majčine strane.

No, to ne umanjuje njihov značaj za Noleta. Sandra, mlađa sestra Dijane Đoković, oduvijek je imala blisku vezu s njom. Uistinu je zadivljujuće promatrati koliko su zapanjujuće slični, unatoč maloj razlici u godinama. Tijekom odrastanja, Dijana je ispričala da su se njezini roditelji držali tradicionalnih rodnih uloga, s majkom koja je radila kao medicinska sestra, a ocem kao ljekarnikom.

Za nju je bila norma slijediti njihove stope, a odgajana je s jakim naglaskom na disciplini i redu, vrijednostima koje je željela usaditi vlastitoj djeci. Sandra je ostvarila očev san i uspješno završila studij farmacije, a interes za sport ostao je izražen. Kada je riječ o Novaku Đokoviću, koji se smatra svjetski vrhunskim tenisačem, brojni pojedinci njegov pobjednički način razmišljanja pripisuju urođenim kvalitetama.

Ipak, neporecivo je da je njegov odgoj u obiteljskom okruženju koje ga je podržavalo također odigrao značajnu ulogu u oblikovanju njegovog sportskog duha. Novakov štićenik Zoran Terzić, koji je prethodno vodio odbojkašice, ostaje figura ograničenog znanja. Naime, Dijanina sestra udata je za pojedinca koji je, poput Novaka, svojim izvanrednim uspjesima u raznim sportskim arenama donio nemjerljivu radost Srbiji.

  • Čini se da postoji neizgovoreno razumijevanje među pojedincima da se suzdrže od raspravljanja o obiteljskim vezama u javnosti, a taj se dogovor univerzalno poštuje. Povodom svoje dvadesetogodišnje trenerske karijere Novak Đoković samo je jednom razgovarao izravno sa Zoranom Terzićem.

Zorane, od srca ti čestitam na izuzetnim postignućima koja su obilježila tvoj profesionalni put u proteklih dvadeset godina. Naša je veza, iako privatna i neizgovorena, ona koju ste mi naložili da čuvam u povjerenju. Stoga ću vam na profesionalan način izraziti svoju zahvalnost i prenijeti zahvalnost svih sportaša za ogromnu inspiraciju koju pružate svojim iznimnim umijećem, nepokolebljivom predanošću, nemilosrdnom predanošću i dubokom strašću prema odbojci i sportu u cjelini.

 

Novak Đoković, osoba koja gaji neizmjerno divljenje prema svom dragom prijatelju, izrazio je svoje iskrene osjećaje prema vrlo uspješnom treneru u Srbiji i okruženju. Prepoznajući izvanredna postignuća ovog trenera, Đoković je izrazio svoju duboku naklonost i uputio tople pozdrave kao dokaz njihovog trajnog prijateljstva.

Ime Novak Đoković odjekuje u carstvu tenisa, predstavljajući nepokolebljivu predanost i neusporedivu stručnost. Ovaj maestro sporta nadmašio je nacionalne granice, postavši i heroj u svojoj domovini i cijenjena globalna ikona zahvaljujući svojim izvanrednim nastupima, brojnim pobjedama na prvenstvu i obaranju rekorda.

Od njegovih skromnih početaka do trijumfa na najpoznatijim teniskim turnirima, Đokovićeva životna priča svjedoči o njegovoj nepokolebljivoj odlučnosti, iznimnom talentu i neutoljivoj žeđi za pobjedom. Unutar ovog članka zaronit ćemo u zadivljujuće Novakovo putovanje, od nadarenog mladića do legendarne figure u svijetu tenisa.

Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, Novak Đoković, aktualni teniski prvak, krenuo je putem uspjeha. Odrastajući kao najstarije dijete u obitelji Đoković, s roditeljima Srdjanom i Dijanom, Novakov afinitet prema tenisu isplivao je na površinu već u mladosti. Pokazujući svoju ljubav prema sportu, reket je prvi put primio u ruke tijekom obiteljskog izleta na Kopaonik sa samo četiri godine.

Vođen cijenjenim mentorstvom Jelene Genčić, vrlo cijenjene trenerice u Srbiji, mladi Novak je kultivirao svoje sposobnosti i njegovao strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša. Utjecajna prisutnost njegovog teniskog idola, slavnog Petea Samprasa, ostavila je neizbrisiv trag na Novakov stil igre i težnje, gurajući ga prema vizijama veličine u svijetu tenisa.

Prepoznavši Đokovićev izniman talent u dobi od dvanaest godina, njegovo se tenisko umijeće proširilo i izvan granica Srbije, što ga je dovelo do cijenjene teniske akademije Nikola Pilić u Münchenu. Unutar te renomirane institucije Novakovo tenisko obrazovanje proširilo se na međunarodnu razinu, postavljajući temelje za njegovu konačnu vladavinu kao globalne sile u svijetu tenisa.

Preporučujemo