Prva dama Srbije, supruga predsjednika Aleksandra Vučića, Tamara, vrlo često sa svojim pratiocima na Instagramu podijeli i neke trenutke iz svog privatnog života. Navikli smo na to da objave posvećuje svom sinu Vukanu a sada je sve iznenadila jednom fotkom iz provoda.

Željko Joksimović sinoć je u jednom beogradskom restoranu osvojio publiku svojim očaravajućim nastupom, ispratio ih svojim najfinijim pjesmama i stvorio naelektriziranu atmosferu. Osim vjerne publike, događaj je uveličao i značajan broj poznatih pojedinaca, no pravo iznenađenje izazvalo je neočekivano pojavljivanje prve dame Tamare Vučić koja je odjenula dosad neviđeno ležerno ruho.

Tamara je bila u društvu prijateljice Jovane Joksimović koja je bila tu da pruži podršku suprugu Željku. Vidljivo je da je ženska grupa uživala tijekom koncerta. Osim društvenih događanja, konferencija i značajnih susreta s vodećim europskim i svjetskim čelnicima, Tamara Vučić rijetko se viđa u javnosti. U slobodno vrijeme od posla Tamara se posvećuje kvalitetnom provođenju trenutaka sa svojim sedmogodišnjim sinom Vukanom.

No, nedavna objava obiteljske fotografije supruge predsjednika Srbije, na proslavi Vukanova rođendana, izazvala je bijes mnogih. Žurno i odlučno, krenuli su na putovanje kako bi poboljšali, osvijetlili i ispunili svoje okruženje živim bojama. Tamara Vučić izrazila je radost i oduševljenje svakim danom, poželjevši da oni budu ispunjeni srećom i čuđenjem.

Tamara Vučić, diplomirana politologinja i supruga Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, istaknula se kao javna osoba čija nastojanja i strasti nadilaze okvire politike. Rođena kao Đukanović 1981. u Beogradu, Tamara Vučić odrasla je u Loznici i tamo stekla osnovno i srednje obrazovanje. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja u Loznici, Tamara je upisala Filološki fakultet Sveučilišta u Beogradu, gdje je bila vrlo uspješna.

  • Nakon što je dobila diplomu, odlučila je nastaviti karijeru u medijskoj industriji i profilirala se kao cijenjena televizijska novinarka. Radeći za razne medijske kuće i emisije postigla je veliki uspjeh u svojoj novinarskoj karijeri. Tijekom tog vremena stekla je bogato iskustvo u tom području i etablirala se kao istaknuta osoba u medijskoj industriji.

Nakon što je niz godina posvetila medijskoj industriji, Tamara je napravila značajan zaokret u karijeri i otišla u sferu diplomacije. Od 2010. godine aktivno djeluje u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije, koristeći svoju stručnost i nepokolebljivu predanost jačanju diplomatskih veza Srbije s različitim državama i organizacijama.

Nadalje, Tamara Vučić je usavršavala svoje vještine i znanja u diplomatskom području kroz usavršavanje na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova. Uz ostala zapažena postignuća, Tamara Vučić prepoznata je i po značajnom doprinosu humanitarnim naporima. Aktivno se uključuje u niz humanitarnih aktivnosti i događanja, s posebnim naglaskom na unapređenje dobrobiti i ranog razvoja djece.

Njena nepokolebljiva predanost humanitarnom radu pozicionira je kao ključnog zagovornika podrške i unapređenja humanitarnih inicijativa u Srbiji. Ključna prilika u njezinim naporima kao humanitarke bila je njezina nazočnost na prijemu koji je organizirala Michelle Obama, supruga bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, u New Yorku.

Ovaj događaj služi kao dokaz njezine predanosti i priznanja njezinog vrijednog doprinosa humanitarnim nastojanjima. Tamara Vučić odlikovana je Plaketom mira koju joj je dodijelila ugledna Humanitarna organizacija „Nađi Raul“ iz Niša. Ovo prestižno priznanje služi kao potvrda njezine nepokolebljive predanosti i vrijednog doprinosa njegovanju mira i poboljšanju opće dobrobiti zajednice, s posebnim naglaskom na dobrobit djece.

Dom za nezbrinutu djecu Dragutin Filipović Jusa na Vračaru otvorile su u svibnju 2018. Tamara Vučić i Emina Erdogan, supruga turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana. Uz svečanu inauguraciju, i Tamara i Emine Erdogan posvetile su svoje vrijeme djeci, upuštajući se u iskrene razgovore i uručujući im vrijedne darove.

Nadalje, dvije prve dame razgovarale su o gorućem problemu pada nataliteta u Srbiji. Razmijenili su ideje o mogućim rješenjima i istražili načine za poboljšanje situacije, usredotočujući se na planiranje obitelji i pružanje podrške srpskim obiteljima.

Preporučujemo