Medijska cenzura je jako neprijatna stvar, ali u nekim slučajevima ima važnost. Naravno, treba znati procjeniti da li je neka osoba opasna ili loš uticaj na društvo te je na taj način odstraniti ako ima potencijal da svojom harizmom utiče na ljude da urade nešto loše. Međutim, nekad se radi i o drugim stvarima – zna se desiti da neka osoba može biti nepredvidljiva i tako našteti televiziji ili emisiji u pitanju.

 

Jedna slavna osoba koja je bila zabranjena u medijima je turbofolk pjevačica Jelena Karleuša. Ona je i danas poznata kao nepredvidljiva i neumoljiva provokatorica koja na sebe privlači pažnju kroz raznorazne skandale i negativne izjave, a to joj samo donosi novac u džep. Jedna osoba koja je Jelenu eksponirala na televiziji je slavna voditeljica Lea Kiš.

 

Lea je tada radila na RTS-u i često je pratila svoj neki tempo i išla je prema svom instinktu, često suprostavljena prema svojim urednicima i šefovima. Ona je u to vrijeme znala da će Jelena biti jako popularna i da je interesantna gošća, pa je svakako pozvala u emisiju unatoč silnim zabranama. Lea je izjavila da je nije briga da li će joj smanjiti platu ili je suspendovati jer joj je cilj i posao napraviti dobru emisiju.

 

Njen se rizik isplatio jer je emisija sa Jelenom bila jako popularna, iako su joj to odbili od plate. Druge slavne ličnosti koje su osjetile posljedice medijske cenzure su Aca Lukas, Lepa Brena, Jadranka Bajraktarević i Dara Bubamara, neki od njih i dan danas imaju problem sa ovim.

Preporučujemo