Estradna scena je jako interesantna u smislu da mnoge veze postoje između muzičara i producenata, pa se na taj način desi da razne pjesme koje znamo kroz izvedbu jednog izvođača zapravo prethodno bivaju ponuđene drugim zvijezdama koje iz nekog razloga odbiju da otpjevaju i snime baš tu pjesmu, pa ona bude na kraju u izvedbi nekog drugog.

 

To se desi kad šačica ljudi piše i producira većinu estradnih narodnjačkih hitova, a danas ćemo vam otkriti koja pjesma je mogla biti potpuno drugačija da su se stvari drugačije odigrale tokom 1990-ih. Radi se o pjevačici Miri Škorić koju svi sigurno znate jer je baš tih godina harala domaćom scenom i izbacivala hit za hitom i prodavala albume redom.

 

Kako je otkrila za jednu emisiju, kad je početkom te decenije spremala svoj album od dvanaest pjesama, Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa su joj prišli sa još jednom dodatnom pjesmom koju na kraju Mira nije htjela snimiti. U to vrijeme joj se činilo kao dobra odluka jer je album koji je tad spremala postao veliki hit i imao udarnu pjesmu za udarnom pjesmom.

 

Ova odbačena pjesma je šest godina stojala u arhivi Tucakovićke i Fute i mnogima su je nudili, a to uključuje čak i Draganu Mirković. Međutim, ta pjesma je na kraju našla svog izvođača, a to je Svetlana Ceca Ražnatović. Ukoliko se pitate koja je pjesma u pitanju, to je naravno Cecin veliki hit “Kukavica”. Mira je otkrila da joj nije krivo što je njena nekadašnja prijateljica i estradna suparnica snimila tu pjesmu, ali možda bi definitivno postupila drugačije da je znala da će ta pjesma biti toliki hit.

Preporučujemo