Već danima se u javnosti i medijima vodi polemika oko Snežane Đurišić i njenog izostanka iz žirija Zvezdi Granda. Snežana Đurišić tijekom cijele karijere slovi kao distancirana i povučena, otvoreno priznajući da se drži podalje od drugih. Nedavno su pojedinci koji žive u neposrednoj blizini Snežane Đurišić podijelili svoja zapažanja i opširno opisali njenu istinsku ličnost kao umjetnice. Prema riječima jedne od susjeda, imala je naviku da Snežanu stalno drži uz sebe, te je nastojala izbjegavati bilo kakva prekidanja i pitanja ljudi koje je sretala na ulici. Bilo je očito da je uvijek u žurbi, i iako može djelovati kao nepristojna i gruba, u njoj postoji osjećaj pravednosti.

 

Naravno, promatramo je u društvu dečka Vanje. Smrt njezina supruga imala je dubok utjecaj na nju, gurnuvši je u dugotrajno razdoblje tuge i izolacije. Velika nam je radost svjedočiti joj sada u pratnji brižnog partnera. Prema riječima zaposlenica u obližnjoj trgovini, Snežanu rijetko viđaju, ali ljubazno mole da im se javi kad dođe u posjetu. Za razliku od mnogih simpatičnih i veselih javnih osoba, ona nema isto ponašanje. Njezino je raspoloženje prilično svečano, no ipak odgovara ljubaznošću. Vjerujem da njezin stav služi kao sredstvo odvraćanja za pojedince koji žele stupiti u kontakt s njom. Često pokazuje zajedljivu narav, kako ju opisuju mlađe generacije. I dok je većina čvrsto vjerovala da se omiljena folk diva Snežana nikada ne bi bavila ovakvim poslovima, našao se susjed koji se usudio nagovijestiti da je možda primala mito od kandidata u showu “Zvezde Granda”. U današnje vrijeme sve ima svoju cijenu. Pjevači posvećuju svoje vrijeme podršci kandidatima, a ako doista nisu dobili naknadu od države, prirodno je da ih netko nadoknadi što dijele svoje znanje, rekao je jedan stanovnik koji je također napomenuo da nikada nisu čuli negativne primjedbe o Snežani.

Biografija:

S nepunih deset godina krenula je na svoj glazbeni put sudjelovanjem u natjecanju pjevača amatera “Studio 6 ti daje priliku”, gdje je zanosnom izvedbom pjesme Lepe Lukić “Nikad se udati” osvojila prvo mjesto. Ovo izvanredno postignuće potaknulo ju je da iste godine snimi svoj debitantski singl album, koji sadrži divne pjesme “Baki i deki” i “Mami i tati”. Samo dvije godine kasnije krasila je pozornicu renomiranog festivala “Beogradsko proljeće”, opčinivši publiku i cijenjeno žiri svojom izvedbom “Imala baba sto momaka”. Impresionirana njezinim talentom, pozvana je da se pridruži Zoranu Lekoviću i ostalim cijenjenim kolegama na obilježavanju rođendana Josipa Broza Tita u cijenjenom Domu omladine. Njezina nepokolebljiva odlučnost da nastavi glazbenu karijeru privukla je pozornost jugoslavenskog predsjednika, koji je omogućio transfer njenog oca u Beograd, omogućivši Snežani da upiše prestižnu srednju glazbenu školu.

Tijekom svoje slavne karijere koja traje gotovo pet desetljeća, Snežana je postigla značajne prekretnice. Snimila je impresivnu kolekciju od 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. Pored toga, sarađivala je sa cijenjenim kolegama kao što su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i mnogi drugi. Snežanin talent proširio se i na filmsko platno, jer se pojavila u renomiranoj seriji “Kamiondžije opet voze” 1983. i pratećem filmu 1984., kao i popularnoj seriji “Supermarket” 1984. godine. Njezine iznimne glasovne sposobnosti stekle su priznanja na raznim festivalima diljem Jugoslavije, gdje je uzastopno osvajala najviše nagrade, od prestižnog “Beogradskog proljeća” do cijenjenog “Grand festivala”. Nadalje, Snežanini zadivljujući nastupi osvojili su publiku diljem svijeta. Naime, u dva navrata imala je čast napuniti cijenjeni Dom sindikata. U 2015. proslavila je više od 40 godina svoje zapažene karijere velikim solističkim koncertom u renomiranom beogradskom “Sava centru”. Osim svojih postignuća kao izvođača, Snežana je dala značajan doprinos i glazbenoj industriji. Od 2013. do 2015. godine bila je stalna članica žirija cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”. Od tada je nastavila igrati vitalnu ulogu kao glazbena urednica natjecanja i cijenjena članica produkcijskog žirija.

Preporučujemo