Tamara Vučić, supruga aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rođena je u Beogradu 1981. godine. U detinjstvu je živela u Loznici, a sada živi u glavnom gradu Srbije. Par je 2017. godine dočekao sina Vukana. Pre muževljevog mandata, o Tamari Vučić se malo znalo. Međutim, kasnije se saznalo da je ona diplomirala političke nauke i da od 2010. radi kao savetnik za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova. Kao prva dama Srbije, bila je prepoznata po svom humanitarnom radu i upoznala sa značajnim suprugama svjetskih zvaničnika, uključujući Emine Erdoğan, Michelle LaVaughn Obamu i Peng Liyuan, između ostalih. U posljednje vrijeme često putuje i predstavlja Srbiju na raznim svjetskim događajima.

Kako se u Njujorku održava 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prva dama Srbije tamo savesno obavlja svoje dužnosti. Pored službenih obaveza, uzburkala je i svojim smislom za modu, stekla je priznanje cijenjenih modnih kritičara i analitičara. Tamara Vučić se čvrsto etablirala kao modna ikona, ne samo u sferi visoke politike, već i u široj javnoj sferi.

Supruga šefa države Srbije bila je prisutna na zapaženom skupu u Njujorku, „11. godišnjem ručku prve dame Fashion 4 Development“. Čak ni fotoreporteri, čija je odgovornost bila da zabilježe trenutak na zelenom tepihu na nekoliko minuta, nisu zanemarili događaj.

U spomen na kraljicu Elizabetu, organizacija “Moda za razvoj” održala je ručak za prve dame. Pre dolaska na događaj, Tamara je odabrala elegantnu svetlosivu haljinu sa širokim rukavima koja je upotpunila njene metalik cipele. Njena torbica je, međutim, bila istinski istaknuti komad, sa autentičnim izvezenim etno motivom koji je bio i jedinstven i privlačan oku. Modne kritičare oduševio je ovaj osebujni dodatak. Tamara se pridružila kolegama iz različitih delova sveta na ručku, pokazujući svoj besprekoran osećaj za stil.

Preporučujemo