Stjepan Hauzer je virtuoz na violončelu koji je postao poznat u cijelom svijetu a Jelenu Rozgu smatraju jednom od najljepših pjevačica. Iznenađujućim preokretom događaja, Jelena Rozga i Stjepan Hauser otkrili su svoju romantičnu vezu 2015. godine, čime su okončane spekulacije koje su pratile njihovu vezu već duže vreme. Jelena je otvoreno izrazila divljenje Stjepanovom fizičkom izgledu, učvrstivši njihovu ljubavnu priču. Proslavljajući svoju ljubav u Veroni, radosno su obilježili godišnjicu, a u februaru 2016. godine napravili su značajan iskorak objavom zaruka. Međutim, njihovi vjerni obožavatelji ostali su razočarani kada im se planovi za vjenčanje nisu ostvarili.

Godine 2017. dogodila se srceparajuća razdvojenost između Jelene i Hausera, zbog čega su se razišli. Iako su konkretni razlozi njihovog raskida ostali neotkriveni, kružile su glasine o pevačinom slomljenom srcu. Sa velikim zadovoljstvom objavljujem medijima da smo Stjepan i ja postigli zajednički dogovor da zaključimo našu romantičnu vezu i krenemo na različita putovanja. Upuštajući se u ovo novo poglavlje, opraštamo se od dragih uspomena i željno iščekujemo radost koju budućnost nosi. Od srca zahvaljujemo medijima što su poštovali naš zahtjev da izbjegnu dalju diskusiju o ovom pitanju. Ova odluka je donesena zajednički i molimo Vas za poštovanje. Ovakve osjećaje pjevačica je iznijela hrvatskim medijima, a sada violončelista prvi prokomentariše stanje njihovog odnosa. Naše izvanredno partnerstvo trajalo je dvije godine. Ova izuzetna faza mog života zauzima zaista izuzetno mjesto u mom srcu, gdje će zauvijek ostati njegovana sjećanja na našu ljubav. Tokom izbora za Miss Universe ukrstili su nam se putevi u West Innu. U početku mi je bila namjera samo da posmatram mlade takmičare. Međutim, u gomili se bez napora izdvojila, ostavivši neizbrisiv utisak na mene. I tako je započelo naše zajedničko putovanje”, otkrio je Hauser, osvrćući se na neosnovane glasine oko njihove navodne istospolne privlačnosti. Ove glasine, koje nisu bile istinite, bile su posebno uznemirujuće u to vrijeme. Naša ljubav je bila duboka i iskrena, jer smo proveli dva godine isprepletene jedni drugima u životima“, potvrdio je muzičar.

Jelena Rozga, rođena 23. avgusta 1977. godine u Splitu od roditelja Ante i Marije, pokazala je duboku strast prema baletu još u mladosti. Ova strast ju je motivisala da nastavi i uspešno završi osnovnu i srednju baletsku školu. Pre svoje pevačke karijere, Jelena je posedovala stidljivu i saosećajnu prirodu, sa ogromnim potencijalom u oblasti baleta. Po završetku srednje škole, Jelena je pokazala svoj izuzetan talenat u raznim baletskim predstavama, kao što su Orašar, Uspavana lepotica i Labudovo jezero. Sve do 1996. godine se svim srcem posvetila baletu. Međutim, ukazala se uzbudljiva prilika koja ju je potaknula ka pjevačkoj karijeri. Ovaj ključni momenat doveo je Jelenu da ulepša prestižnu Dorinu binu, očaravši publiku svojom izvedbom pesme „Aha“ i obezbedivši impresivno drugo mesto. Iste godine je za Jelenu bila još jedna značajna prekretnica jer je dobila poziv da se pridruži cenjenoj grupi Magazin kao njihov najnoviji vokal.

Pridruživanje Magazinu sa 18 godina dovelo je Jelenu do vrhunca pop muzike. Ostala je sastavni dio benda do 2006. godine kada je krenula na solo putovanje. Uprkos odlasku iz Magazina, Jelena Rozga je nastavila saradnju sa Tončijem Huljićem. Jelena je postigla revolucionarno dostignuće postavši prva umjetnica koja je ispunila Spaladium arenu u Splitu, koja ima kapacitet od 12.000 sjedećih mjesta. Ovaj izuzetan podvig pokazao je njenu ogromnu popularnost, jer je samo nekoliko mjeseci kasnije rasprodala Cibonu u Zagrebu, učvrstivši svoj status neosporne superzvijezde. Jelenin album “Bižuterija” ostvario je impresivnu prodaju od preko 15.000 primeraka, donevši joj prestižnu nagradu “Zlatna ploča”. Ubrzo nakon toga, surađivala je sa grupom “Connect” iz Zaprešića na stvaranju vrlo popularne pjesme “Dalmatinka”, koja je vrlo brzo stekla popularnost i obilno emitirana na raznim radio postajama. Jelena je 2011. osvojila publiku izvedbom pjesme “Spoilt” na splitskoj pozornici, čime je na kraju osigurala prvo mjesto na takmičenju i osvojila još jedan Grand Prix. Kako bi godinu završila na vrhuncu, svoje fanove je obradovala izdavanjem dvostrukog albuma pod nazivom “Best of”. Na prvom CD-u se nalaze omiljeni hitovi grupe Magazin, a na drugom su Jelenini najveći hitovi.

Preporučujemo