U svojoj karijeri otpjevala je veliki broj hitova. I dalje je popularna iako ne nastupa često. Tijekom ranih 2000-ih Indira Radić imala je poziciju iznimne popularnosti kao pjevačica na našim prostorima, a njezine pjesme iz tog doba odzvanjaju i danas. Ipak, shrvana ogromnim zahtjevima, hrabro se odlučila staviti vlastitu dobrobit na prvo mjesto i praktički nestala iz središta pozornosti.

 

Unatoč tome, ona i danas ima redovite nastupe i planira neke značajne projekte. Ipak, ostaje malo poznata činjenica da je ovaj poznati pjevač zapravo rođen u malom mjestu Dragalovci u blizini Doboja prije nego što se preselio u Zagreb i zaposlio u bolnici.

Čak i nakon što je stekla slavu, redovito je posjećivala roditelje. No, otkako je preminuo njezin otac Živko, ti su dolasci postali rijetki. Indirin ujak, Novak Subotić, medijima je otkrio razne aspekte pjevačice, pa tako i velikodušan čin da je njezinoj obitelji dodijelio zemljište u središtu sela za izgradnju kuće. Prema njegovim riječima, veza Indire Radić s obitelji doživjela je transformaciju jer gotovo deset godina nije ni s kim kontaktirala.

Prema riječima Indirinog ujaka, sada je ime Radić promijenila u Indira Subotić. Prije njezina rođenja njezin je otac posjedovao kuću samo nekoliko kilometara dalje. Međutim, po njenom dolasku dobio je ovaj komad zemlje uz moju. Odabrao je ovu lokaciju jer je bila bliža njegovom radnom mjestu na željezničkoj stanici u Doboju, iako je njena škola zgodno smještena odmah preko puta.

 

  • Nakon što mu je dao parcelu zemlje, nastavio je graditi nastambu na njoj. Mjesto gdje je nekoć bila rezidencija njezina oca pretvoreno je u rudarsku operaciju. Nakon što je njezin suprug preminuo, pokušala je prodati kuću, ali je zadržala višu traženu cijenu, što potencijalno objašnjava njezin nedostatak do sada u prodaji.

Međutim, ako bi se pojavili zainteresirani kupci, ona bi se doista bila spremna od njega odvojiti. Nažalost, trenutne okolnosti u selu odvratile su potencijalne kupce jer se svi sele drugamo.

U prošlosti je pjevačica dolazila u svoj rodni grad i tamo održavala nastupe; međutim, od smrti oca Živka, nije stigla do strica.

Više puta se pojavljivala u objektu mojih sinova, diskoteci i trgovini. Početni nastup privukao je ogromno mnoštvo od tisuću pojedinaca, ispunivši dvoranu do posljednjeg mjesta. Cijeli se grad okupio kako bi svjedočio njezinu talentu, dokazu obožavanja koje dobiva od naše lokalne zajednice.

 

  • Prošlo je skoro desetljeće otkako je Indira posljednji put posjetila ovo mjesto. Povod je bio sprovod njezina oca na kojem se ona posljednji put oprostila. Od tada se nije vratila, a njezina šutnja ostaje neprekinuta. Majka Rosa je prati u Beogradu, ostavljajući za sobom prazninu na ovom mjestu koje je nekada bilo ispunjeno njihovom prisutnošću.

Indirin ujak izrazio je svoje razočaranje i nedostatak kontakta s njom, napomenuvši da ona nije ni vidjela svoju rodbinu otkako ne dolazi u kuću. Komunikacija između njih potpuno je prestala, sve je ostalo pusto. U početku je pokušao doprijeti do nje telefonskim pozivima, ali ona nikada nije odgovorila, zbog čega je na kraju odustao.

 

Biografija:

  • Indira Radić, renomirana srpska pjevačica u žanrovima turbo-folk i zabavne glazbe, rođena je 14. lipnja 1966. godine u selu Dragalovci, smještenom između Doboja i Banje Luke. Indirin otac Živko bio je funkcioner u Savezu komunista Bosne i Hercegovine, dok je njena majka Rosa svoje vrijeme posvetila domaćici.

Fasciniran političkim vodstvom indijske premijerke Indire Gandhi, otac joj je dao ime Indira, što u prijevodu znači “cvijet nad cvjetovima”. Prepoznavši Indirin glazbeni talent, roditelji su je poticali da sudjeluje na raznim natjecanjima. Godine 1976. na jednom je skupu osvojila publiku izvedbom pjesme Kemala Malovića “Neverice moja, vrati mi se”, a 1985. godine proslavljena je kao prvi glas Doboja.

Završivši svoje osnovno obrazovanje u obližnjem selu Stanari, samo 5 km udaljenom od svoje kuće, Indira se suočila s ograničenim mogućnostima kada je u pitanju nastavak visokog obrazovanja. Zbog toga je donijela odluku da upiše Medicinsku školu, opći smjer, u Doboju. Unatoč svakodnevnom putovanju na posao, svake se večeri vraćala kući na spavanje, jer je cijenila svoju povezanost s majkom.

Unatoč želji da pohađa glazbenu školu, udaljenost se pokazala nepremostivom preprekom. Kao privremeno rješenje, zaposlila se kao medicinska sestra u zagrebačkoj bolnici. Godine 1991. iskoristila je priliku prijaviti se na glazbeno natjecanje u Sarajevu i uspješno prošla u finale. Nažalost, natjecanje je naglo prekinuto zbog izbijanja rata. Ne pokolebana, Indira je aktivno sudjelovala u brojnim događanjima i uspjela zaraditi dovoljno novca da se zajedno sa svojom obitelji preseli u Beograd.

Preporučujemo