Suzanu Jovanović mnogi doživlavaju samo kao suprugu poznatog biznismena u muzičkoj industriji Saše Popovića i ne znaju da je i ona pjevačica koja je prije više o dvije decenije bila popularna. Povukla se sa estrade zbog porodice a onda je prije par godina snimila povratnički album.

Nakon dugo iščekivanog razdoblja od 11 godina, Suzana Jovanović konačno je obradovala svoje obožavatelje izdavanjem glazbenog albuma prije gotovo tri godine. Iščekivanje njezine publike doseglo je vrhunac, a radosna objava Suzane Jovanović dočekana je s velikim uzbuđenjem.

Nakon pauze od gotovo tri godine, pjevač je nastavio s produkcijom nove pjesme popraćene glazbenim spotom.Kao i obično, produkciju spota preuzeo je Dejan Milićević, jer Suzana radije griješi na oprezu.

Obožavatelji su s velikim oduševljenjem dočekali pjesmu “Šta će biti sa mnom u ovom životu”, a Suzana Jovanović je radosno podijelila radosnu vijest.

Ostajući vjerna svom folk žanru, pjevačica je za svoju novu skladbu pobrala brojne komplimente, a publiku je osvojila ne samo pjesmom već i besprijekornim izgledom.

Biografija:

Rođena 1969. u Beogradu, Suzana Jovanović djetinjstvo je provela u selu Ralja kod Smedereva. Odgajali su je otac, električar i majstor u visokoj peći Željezare “Sartid”, i majka domaćica. Unatoč tome što je jedinac, Suzana za sebe kaže da je više nestašna nego razmažena.

  • Uživala je provoditi vrijeme s dečkima, sudjelovati u aktivnostima poput utrkivanja, igranja nogometa i sudjelovati u igrama poput “između dvije vatre” i klikera. U jednom je intervjuu spomenula majčinu strogoću, ali je naglasila da je ona nikada nije sputavala u ostvarenju svojih ciljeva. Sramežljiva, ali žestoko natjecateljska, Suzana je uvijek imala jasan osjećaj što želi, a što ne.

No, njezina je odlučnost ponekad bila naplaćena, što je rezultiralo brojnim ozljedama, ožiljcima i iščašenjima. Suzanin obrazovni put vodio je iz Ralje, gdje je završila prva četiri razreda osnovne škole, u Radinac, gdje je nastavila školovanje od petog do osmog razreda. Tijekom svog školovanja u osnovnoj školi stalno je bila uspješna u školovanju i iskazivala svoj vokalni talent kao članica školskog zbora.

 

Upravo je tijekom priprema za školsku priredbu profesor Predrag prepoznao njen izniman talent. Dok su s ostalim učenicima uvježbavali pjesmu, Suzanin moćan glas isticao se, zbog čega ju je učiteljica imenovala za solisticu. Unatoč uživanju u pjevanju, Suzana se borila sa sramežljivošću, pa joj je nova uloga bila prilično izazovna.

Međutim, kako je otkrila svoju sposobnost izuzetno dobrog izvođenja narodnih pjesama, počela je sudjelovati na lokalnim glazbenim natjecanjima. S 15 godina imala je prvu priliku pjevati na svadbi. Slučajno je bila svadba njezinih susjeda, a ona je uz pratnju orkestra izvela nekoliko pjesama, a zauzvrat dobila izdašnu napojnicu. Ovo joj je iskustvo otvorilo oči za mogućnost uspješne pjevačke karijere.

  • Usklađujući srednjoškolsko školovanje i cvatuću pjevačku karijeru, Suzana je krenula putem koji će joj oblikovati budućnost. Nakon što je naišla na različite reakcije svojih profesora, odlučila je uzeti pauzu nakon dvije godine. Na kraju je upisala vanrednu trgovačku školu u Požarevcu.

Kao srednjoškolka sudjelovala je na natjecanjima, ali priznaje da nikada nije osvojila prvo mjesto, često se zadovoljavala drugim ili trećim mjestom. Unatoč tome, njezin se talent širio od usta do usta dok je zabavljala mnoštvo na vjenčanjima, krštenjima i privatnim okupljanjima. S repertoarom od nekoliko pjesama, neprestano je osvajala publiku svojim nevjerojatnim glasom. No, sa 17 i pol godina udala se za harmonikaša s kojim je prije toga nastupala. S 18 godina postala je majka, zbog čega je morala pauzirati pjevačku karijeru jer se posvetila djetetu.

Uvidjevši uzaludnost svog braka, vratila se u roditeljski dom, u pratnji sina. Uz podršku roditelja završila je srednju školu i stekla vozačku dozvolu. Kako joj je sin rastao, nastavila je nastupati na raznim događanjima i zabavama. U pratnji oca često je posjećivala koncerte, a upravo je na jednom od takvih imala priliku upoznati glasovitog Boru Dugića.

Prepoznavši njezin izniman talent, obvezao se da će joj pomoći u snimanju pjesme koju je osobno skladao. Suzana se prisjeća prijašnjih dana kada je nastupala na podužim svadbenim slavljima i rado uskakala na mjesto iskusnijih i cijenjenijih kolega.

Mnogi su ovu kvalitetu dobro prihvatili, a nakon što je prikupila potrebna sredstva, obratila se Dugiću, koji joj je velikodušno pomogao u produkciji pjesme “Svileni šal”. Godine 1993. doživjela je transformaciju iz potpuno nepoznate pjevačice u pjevačicu čije su melodije odzvanjale eterom.

Preporučujemo