Marinko Rokvić je bi jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike u regiji a uz to su ga i kolege i obožavaoci smatrali najvećim gospodinom na estradnoj sceni. Njegov talenat su naslijedili i sinovi Nikola i Marko i volio je kada sva trojica zajdno zapjevaju. 

U studenom 2021. pjevačeva je prerana smrt ostavila iza sebe njegovu uništenu suprugu i dva sina, Nikolu i Marka, iz braka sa Slavicom, te dodatnog nasljednika Darija, začetog izvan braka. Raspodjela imovine Marinka Rokvića i sadržaj njegove oporuke pobudio je zanimanje mnogih.

Nakon što je otkrio progresiju svoje bolesti, pjevač nije samo želio osigurati financijsku stabilnost za svoju djecu, već je žudio i za njima da dožive život ispunjen mirom i jedinstvom. Zanimljivo je da je oporuka Marinka Rokvića ostala nenapisana.

Nakon pomnog razmatranja, odlučio je podijeliti imovinu na jednake dijelove svojim sinovima i svojoj životnoj družici, smatrajući da je to najpravedniji postupak.

Marinko Rokvić je desetljećima gajio duboku i trajnu ljubav prema Slavici, osjećaj za koji je otvoreno priznao da ga nije stekao bez napora.

 

Jako se divim ženama kojima je obitelj prioritet i ističu se u svojim ulogama domaćica. Kad bih susreo nekoga tko nema dovoljno organizacije i kulinarskih sposobnosti, morao bih je odbaciti jer žena koja ne cijeni čistoću i ne brine da budem dobro hranjena ne može utjeloviti bit istinske ženstvenosti.

  • U slučaju da se nađem u vezi s pogrešnom osobom ili razmišljam o tome da napustim staru ljubav zbog nekog novog, moj bi pristup bio smanjiti kontakt na najmanju moguću mjeru ili ljubazno objasniti svoju odluku o razlazu.

No, da sam imao posla s upornom i “agresivnom” ženom koja odbija pustiti, namjerno bih je upoznao s drugom ženom i, ako je potrebno, dopustio im da se sukobe. U konačnici, pobjednik bi imao moju obavezu, kako je pjevačica izjavila jednom prilikom.

Biografija:

Marinko Rokvić, rođen 1954. godine u Bosanskom Petrovcu, odrastao je u strogom domaćinstvu koje se teško bavilo poljoprivredom. I Marinko i njegov brat od malih su nogu pokazivali strast prema glazbi i aktivno sudjelovali u školskim priredbama. Dok je Marinko volio pjevati i svirati harmoniku, njegov brat imao je veći afinitet prema automobilima.

Kako su samouki glazbenici, braća su se često svađala oko harmonike jer su imali samo jednu. Uz bavljenje glazbom, Marinko je volio i nogomet te je često trenirao. Prepoznavši njegov talent, tetka ga je odvela u Beograd, gdje je pohađao Glazbenu školu “Stanković”. No, zbog ograničenih mogućnosti, Marinko je mogao upisati samo odjel klarineta.

Bez pokoleba, odlučio je nastaviti školovanje u Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” te se pridružio KUD-u “Nikola Tesla”, gdje je nastavio pokazivati ​​svoje vokalne sposobnosti. U to vrijeme Marinko je doživio svoju prvu ljubav, djevojku s kojom je išao na probe.

 

  • Po završetku srednje škole upisao je studij elektrotehnike, a paralelno je krenuo i na glazbeni put. U početku se njegov repertoar sastojao prvenstveno od narodnih pjesama; međutim, u prestižnijim mjestima, potražnja za romancama i tradicionalnim melodijama natjerala ga je da proširi svoj repertoar. Marinkov brat je u znak solidarnosti napustio vlastite glazbene težnje i pridružio mu se u Beogradu, gdje su iznajmili stambeni prostor.

Iako je upisao FON, uspio je završiti samo jednu godinu studija zbog poteškoća u usklađivanju uspjeha s akademskim obvezama. Poznat po svom besprijekornom smislu za modu, u trenu je postao srcolomac.

Kako mu je karijera napredovala, postao je sve traženiji, da bi na kraju dobio ponudu da snimi svoj debitantski singl nakon samo dvije godine u industriji. Trebalo je pet godina prije nego što se prvi put pojavio na televiziji.

Nakon odsluženja vojnog roka, koji je odgodio do 27. godine života, postigao je veliki uspjeh izdavanjem svoje uspješnice “Da volim drugu ne mogu” koja je prodana u impozantnih 600 tisuća primjeraka. Odjednom su se počeli ostvarivati ​​svi njegovi snovi: kupio je vlastiti stan, krenuo na turneje, istraživao nove destinacije i stekao reputaciju karizmatičnog playboya.

Preporučujemo