U Srbiji već godinama nosi titulu najpopularnijeg glumca a istovremeno je jako angažovan i u ruskoj filmskoj industriji. Živi između Beograda i Moskve a nedavno je postao i otac.Miloš Biković je vrlo tražen i nadaleko hvaljen glumac, poznat ne samo u Srbiji već i izvan granica. Njegovo ime krasi naslove najgledanijih filmova, osvajajući publiku kako u zemlji tako iu Rusiji.S obzirom na to da je u njegov ionako pretrpani raspored nedavno ušao i očinstvo, može se naslutiti da Milošu Bikoviću pojam slobodnog vremena nije poznat.Ipak, proslavljeni izvođač ne može ostati nepomičan. Utemeljio je Zakladu “Miloš Biković”, čiji je glavni cilj pružanje pomoći ambicioznim pojedincima u njihovom traženju visokog obrazovanja i usavršavanja, omogućavajući im da aktualiziraju svoje potpune osobne i strukovne sposobnosti.

 

Povodom osnivanja Zaklade koja nosi njegovo ime, Miloš Biković izražava divljenje uspjesima naših sunarodnjaka u svijetu. Ne samo da su njihovi uspjesi impresivni, već je njihova velikodušnost u prenošenju znanja, iskustva i veza s mladim i talentiranim pojedincima iz Srbije uistinu inspirativna.

Prema glumčevim rečima, verujemo da možemo poslužiti kao most, povezujući znanje, talenat i stručnost najizuzetnijih pojedinaca, što će zauzvrat doprineti da naša zemlja postane omiljena destinacija za mlade ne samo iz Srbije ali i od drugih naroda.

  • Tim Zaklade “Miloš Biković” proteklih je mjeseci marljivo pregledao brojne prijave i obavio razgovore sa studentima svih fakulteta kako bi se točno procijenile njihove potrebe i formirala početna grupa polaznika.

Koncept Zaklade “Miloš Biković” bio je uspostaviti dinamičnu platformu na kojoj bi se razmjenjivala znanja, stjecala dragocjena iskustva i provodio praktičan rad pod vodstvom cijenjenih znanstvenika i stručnjaka iz različitih područja.

Biografija:

Miloš Biković, poznati srpski glumac, proslavio se ulogom Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu i seriji “Montevideo, Bog te video!”. Važi za najperspektivnijeg glumca mlađe generacije u Srbiji, rođen je 13. siječnja 1988. u Beogradu. Milošev privatni život obilježio je razvod roditelja kada je imao samo šest mjeseci. Njegov otac provodio je vrijeme između Njemačke i Srbije prije nego što je preminuo 2006.

Miloš ima starijeg brata po imenu Mihajlo, koji je sada monah i služi kao iguman manastira Jovanje. Miloš je tokom školovanja pohađao Četrnaestu beogradsku gimnaziju, a paralelno je učio glumu kod Neše Nenadovića. Bavio se i taekwondoom, aikidom, košarkom i plivanjem. Ističući se akademski, Miloš je čak postigao dvopredmetnu diplomu iz upravljanja. Omiljeni predmeti bili su mu fizika, srpski i ruski, a tečno govori i engleski.

Nakon završetka studija u klasi profesora Dragana Petrovića, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti. Fakultetu se pridružio 2012. godine kao asistent glume, a trenutno je na doktorskom studiju. Za vrijeme studija bio je u ljubavnoj vezi s Anjom Alač, koja je inače kći glumice Vesne Čipčić. Unatoč prekidu, zadržali su prijateljski odnos, pa čak i surađivali na diplomskoj predstavi.

Četiri godine uživao je u vezi s glumicom Brankicom Sebastijanović, a zajedno su radili na raznim projektima poput filma “Kad ljubav zakasni”, serije “Samac u braku” i predstave “Kad su tikve cvjetale”. ” Iako se šuškalo o njihovom intimnom životu, o tome nisu javno govorili. Osim toga, kratko je hodao s ruskom manekenkom Sašom Lus, koju je upoznao na snimanju za projekt “Ljeto ljubavi”. Također su provokativno pozirale za rusko izdanje Voguea. Mediji su s vremenom nagađali o njegovim vezama s pjevačicom Nevenom Božović, manekenkom Sofijom Milošević te ruskim glumicama Aglajom Tarasovom i Marijom Gorban.

  • Tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji “Ja to tako” otvoreno je priznao vezu s obožavateljicom. On vjeruje da svaki čovjek posjeduje i animalističke i humanističke sklonosti, što rezultira unutarnjim i vanjskim sukobima. Unatoč priznanju da emocionalno sazrijeva sporije, pojašnjava da to nije zbog medijske eksponiranosti. Iskreno priznaje da ga je slava povremeno odvela na krivi put nakon određenih uloga, ali su mu smjernice voljenih pomogle da se vrati u stvarnost.

Nastoji zadržati samokritičan način razmišljanja, jer mu to omogućuje da se usredotoči na vlastite stvari bez podlijeganja iskušenju da osuđuje druge. Kao dio svoje rutine, redovito posti i posjećuje crkvu, priznajući vlastitu grešnu prirodu i aktivno radeći na osobnom rastu. Fjodor Dostojevski nosi titulu svog omiljenog autora, a rado sluša Beogradski sindikat, Bossa Novu, i Nobel Vogue. Među domaćim glumcima duboko se divi Nebojši Dugajliću. Zoran Radmilović mu je najveći uzor.

 

Tijekom slobodnih sati prepušta se bezvremenoj umjetnosti gledanja klasičnih filmova, crpeći inspiraciju od legendarnih glumaca poput Marlona Branda, Al Pacina i Gregorija Peka. Baveći se filantropskim djelovanjem i izražavajući svoju kreativnost kroz poeziju, svojim preminulim kolegama odaje počast iskrenim stihovima. Film koji zauzima posebno mjesto u njegovom srcu je “Montevideo, Bog te video!” renomiranog vizažista Halida koji je imao privilegiju raditi s cijenjenim svjetskim zvijezdama.

Halid mu je čak donosio kavu u ranoj fazi njegove karijere. Kad su nogometni treninzi u pitanju, savjet je potražio kod Aleksandra Popovića, koji mu je jezgrovito s nekoliko riječi ukazao na pogreške. Uz stotine tisuća sljedbenika na društvenim mrežama, prikupio je prilično vjernu bazu obožavatelja.

Facebook stranice posvećene njemu nose naslove poput “Vodno stanje: Čeka se Miloš Biković” i “Il’ Miloš Biković, il’ mutna Morava”. Nažalost, bilo je slučajeva lažnih profila koji su u njegovo ime skupljali novac u humanitarne svrhe. Unatoč njegovoj želji da stvori vlastiti blog, vremenska ograničenja su ga natjerala da odustane od te ideje.

Preporučujemo