Ona je jedna od najpopularnijih folk pjevačica već decenijama. Ceca Ražnatović ponovo je donela neizmernu radost svojim nebrojenim obožavaocima dok je krasila scenografiju Zvezda Granda, odajući još veći osećaj za gracioznost i lepotu nego ikada ranije. U prelepoj cvetnoj haljini i prepoznatljivom osmehu, proslavljena narodna ikona odisala je izuzetnim nivoom samopouzdanja, dok su se modni stručnjaci jednoglasno složili da je modni izbor Cece Ražnatović sve samo ne običan.

Pjevačica se na snimanju pojavila u punom outfitu ukrašenom životinjskim printom, odabirom koji su modni stručnjaci ocijenili potpuno neprikladnim. Međutim, Ceca ostaje nepokolebljiva u svojoj autentičnosti i ne može joj se zameriti. Ovom prilikom je pokazala ljubaznost prema novinarima i spremnost da se angažuje sa svima. Kada je diskusija prešla na “Pesmu Evrovizije”, folk diva je pružila podršku Breskvi. Ceca je, u znak podrške Bresvici, istakla njen izuzetan talenat i simpatičnu prirodu. Odajući priznanje za hvale vredan trud svih takmičara da svojim nastupima ostave trajni utisak, Ceca izražava nadu u pobedu Bresvice i drži joj fige. U njihovom razgovoru, Keba se pridružuje Ražnatoviću i srdačno ga grli, nudeći sljedeće riječi: „Da pojasnimo da nije bilo namjere huškanja“. Pevačica se smeje, a Ceca progovara. Pevačica na razigran način napominje da pojedini pojedinci uživaju u stvaranju konfuzije i haosa, često na račun novinara.

Ceca, poznata i kao Svetlana Veličković, rođena je u selu Žitorađa kod Prokuplja. Bila je prvo dete Mirjane i Slobodana Veličkovića, koji su radili kao učitelj i trgovac. Cecina sreća se umnožila kada se rodila njena sestra Lidija, koja je čeznula za drugaricom za igru. Sa devet godina, Ceca je prvi put izašla na scenu na lokalnom venčanju, očaravši publiku svojim jedinstvenim i melodičnim glasom koji će uskoro postati njen zaštitni znak. Sa 15 godina, 1989. godine, objavila je svoj debi album pod nazivom “Crazy Heart” i pokazala svoj muzički talenat širom bivše Jugoslavije. Sledeće godine, njen drugi album “To, Miki” stigao je na police i postigao impresivnu prodaju od 360.000 primeraka. Ceca je za to vreme ostvarila i značajnu kupovinu kupovinom svog prvog automobila, mazde 626, i velikodušno doprinela da se završi roditeljska kuća u Žitorađi.

 

Na svoj 18. rođendan 1991. godine, Ceca je iskoristila priliku da promoviše svoj album “Babaroga” i potom se upustila u međunarodne nastupe. Tokom burnog perioda raspada Jugoslavije i rata u Bosni, Ceca se fokusirala isključivo na nastupe za dijasporu, uzdržavajući se od snimanja bilo kakvog novog materijala. Naime, bila je u romantičnim vezama sa uglednim ličnostima poput Vladana Lukića, istaknutog igrača Crvene zvezde, odvažnog i harizmatičnog Dejana Marjanovića Šabana, a kasnije i Hajrudina Samardžića Hare, bivšeg fudbalera banjalučkog Borca koji je imao razne noćne klubove širom Evrope. . Međutim, Ceca je svjesno odlučila da se ne osvrće niti komentariše spekulacije oko njenog ličnog života. Nakon što je stekla stan u Beogradu, sklopila je partnerstvo sa Marinom Tucaković, poznatom kantautorom odgovornom za pisanje nekih od Cecinih najomiljenijih pesama. Ova saradnja je na kraju rezultirala stvaranjem kultnog albuma „Što je u tvojim venama“, na kome se nalazi hit singl „Kukavica“, koji je bio prekretnica u Cecinoj karijeri.
Važan momenat dogodio se kada je posetio stadion Tašmajdan, koji je oduševio publiku od 12 hiljada ljudi. Ubrzo nakon toga, učestvujući u emisiji sa Oliverom Mandićem i Džejom u Erdutu, slučajno je susreo Željka Ražnatovića Arkana.

Nakon pet meseci zajedničkog života, Željko Ražnatović Arkan odlučio je da zaprosi Cecu. 7. januara 1995. godine održana je njihova veridba na kojoj je Ceci uručen prsten sa blistavim dijamantom od tri i po karata. Kada su se 19. februara zavetovali, Ceca je imala 22 godine, a Arkan se hvalio godinama koje su premašile njene za 21 godinu. Svadbeno veselje, koje su obilno propratili lokalni mediji, počelo je u Cecinoj rodnoj Žitoraži, a završilo se u raskošnom hotelu Intercontinental.

Preporučujemo