Unatoč uobičajenoj nesklonosti pričanju o privatnom životu, pjevač Mirko Pajčin, popularno poznatiji kao Baja Mali Knindža, nedavno je odlučio iznijeti neke intimne detalje. On se proslavio u devedesetima kada je pjevao rodoljubne pjesme koje su postale popularne.  U iskrenom trenutku otkrio je da mu je djetinjstvo bilo pokvareno prijetnjama po život, a dotaknuo se i odnosa sa suprugom. Tijekom služenja vojnog roka priznao je u svojoj ispovijesti da se fokusirao na jačanje područja gdje je bio suočen s izazovima, jer zbog samo jednog bubrega nije mogao biti raspoređen u pješaštvo.

Prisjećajući se vremena kada je njegova egzistencija bila ugrožena, Baja je izrazio zahvalnost doktoru Jozefu što ga je spasio i pružio korektan tretman. Istaknuo je kako vojska, unatoč izazovima, služi kao neusporediva institucija za učenje i osobni razvoj. Baja se dalje osvrnuo na dubok utjecaj koji je ovo iskustvo imalo na njega, priznajući da nikada nije očekivao povratak kući. Tijekom svoje šeste ili sedme godine pratio sam oca na autobusni kolodvor dok smo se vraćali u Njemačku. Međutim, dok smo prelazili preko drvenog mosta, nešto mi se ukočilo u nozi i spriječilo me da prijeđem. To se ticalo moje obitelji koja me odvela liječnicima u Livno da utvrde uzrok. Nažalost, nisu mogli dijagnosticirati problem, ali na kraju je otkriveno da je problem s mojim desnim bubregom. Godine 1972., u vrijeme ispunjeno živopisnim iskustvima, prebačen sam u Sarajevo gdje sam bio podvrgnut operaciji koja mi je spasila život koju je izveo dr. Jozef Kafka, židovski liječnik. Stanje mog bubrega bilo je toliko loše da je bilo neophodno njegovo uklanjanje. U dobi od sedam godina izgubio sam jedan bubreg. Moj se otac, nesebičnim činom, vratio samo dva dana kasnije kako bi mi spasio život, žrtvujući sve što je zaradio za moje liječenje. Zato nikada neću odustati od svojih roditelja, bez obzira na njihove mane i nedostatke, jer ih više nikada neću pozvati na odgovornost.

 

Folker se u rijetkom trenutku osvrnuo na temu intime, o kojoj rijetko govori, te je istaknuo značaj svoje druge supruge Dijane, za koju vjeruje da je bogom poslana i da je imala veliki utjecaj na njegovu osobnu transformaciju. Baja je izrazio da je njegova ljubav prema njoj bez premca, jer je ona donijela mir i transformaciju u njegov život. Smatra se nevjerojatno sretnim što se s njom susreo u ranijoj fazi. Njihovo zajedničko putovanje traje cijelo desetljeće, a počinje slučajnim susretom ispred mjenjačnice, nakon čega slijedi trenutni i strastven poljubac. Njihova zajednica učvršćena je na Santoriniju prije nekoliko godina, a sada imaju radost odgajati dva sina. No, Baja je priznao da zbog zahtjevnosti svoje profesije nije mogao u potpunosti sudjelovati u radostima roditeljstva onoliko koliko želi.

 

Njegova baba  odigrala je značajnu ulogu u pjevačevom odrastanju nakon što je  djed Mirko rano preminuo. Bila je žena izuzetne ljepote, ali se ipak opirala ideji o braku, unatoč molbama visokih dužnosnika. Rijetkost je susresti takve žene u današnjem društvu; Još nisam upoznao nikoga poput nje. Sada, moj otac, sa 81 godinom, posjeduje mladenački duh koji prkosi njegovim godinama. Uopće se ne slažem s njegovim izborima, posebno s njegovim motociklističkim avanturama u Njemačkoj. Nadimak Baja Mali Knindža dobio sam od djeda, a taj nadimak nosim 42 godine. Kad god bi si priuštio čašicu rakije, ponosno bi izjavio: “Imam Baju Malog Knindžu u Kninu”. U djetinjstvu sam bio dosta malen rastom, pa me je baka od milja zvala “mali Knindža”.

 

 

Preporučujemo